Ako zvládať hystériu u dieťaťa?

jozkovamamka
28. sep 2021

Dobrý večer. Som tu nová, potrebujem radu.
Mám dva a pol ročného syna. Poslednú dobu nezvládam jeho hysterické amoky. Doslova. Bije ma,, kope...kúše. keď mu nedovolím čo chce. Urobí mi scénu pred susedmi, niekedy sa aj uhambujem. Napríklad dnes na prechádzke chcel ísť do potoka. Vysvetľujem mu že je zimna vodička, že to nemôže tak do potoka ísť. S takým revom sme šli domov, na rukách sa mi metal, bil ma. Ľudia čo nás videli museli si myslieť že som blázon. ...
Čoho sa najviac bojím je to, že v susedstve máme deti čo sú neposlušné a stále sa bijú. On strašne veľa opakuje po nich. Neviem eliminovať aby sa stretávali. Môj chlapček ešte ani nerozpráva.
Prosím môžte mi niekto napísať svoju skúsenosť. Či sa deti časom upokoja, či im to ostane. Pripadne ako ste reagovali vy. Za každú radu som veľmi vďačná.

kacena4
28. sep 2021

2,5r. nevysvetluj vezmi skor ako zacne vyvadzat a odved jeho pozornost, musis predvidat co u neho sposobuje amoky a hnev a tomu sa vyhnut, napr. ked mu das gumaky necuduj sa ze chce skakat po vode... ak mu nechas nachystane sandale aj gumaky a vonku prsi necuduj sa ze si chce vybrat sandalky lebo ma na ne dnes chut 🙂 a spravy hysak lebo on nechce gumaky, proste predvidat drzim palceky

marianna_peskova
29. sep 2021

Čiastočne sa viem stotožniť s tvojou situáciou. Ale upokojím ťa, ako všetko v živote dieťaťa, aj toto je len fáza a skúšanie tvojich hraníc. Hlavné je obrniť sa trpezlivosťou a ak nepomôže, odveď jeho pozornosť na inú, pre neho zaujímavú činnosť.