Ako zvládať neposlušné 5 a 8 ročné dieťa?
Dievčatá, čo robíte ked vás permanentne deti nepočuvaju?
Mám 5r a 8r. a totálne ma ignoruju, robia si co chcú, nepočúvajú čo hovorím, ked niečo rozkážem neurobia to,aj ked poprosim neurobia to.
Dnes som to už nevydrzala a 8r. som zbila. A dalej neposlúcha.
ach dievčatá, už je to tu,ráno som dcéru požiadala aby sa obliekla,aby nebola v pyzame,ona spustila neskutočný rev a plač,slzy ako hrachy,pritom má 8 rokov,chodí do 3 triedy. Trvala som na tom,aby sa obliekla, tak prerevala celé ráno,ale obliekla sa a teraz večer to isté,prerevala celý večer,lebo ked sa skončila rozpravka vypla som televizor a sli sme do postele a ona chcela este pozerat.trvala som na svojom a sli sme do postele. Celá urevaná,usoplená. To do kedy ma takto ide skúsať? Kolko vydrzim? Prečo musí so mnou stale bojovat? Nevie pochopit,ze mater sa má pocúvať??? Niekedy by som cele rodičovstvo zahodila za hlavu a spominam na časy ked som bola bez deti a svet gombička.
@tretiedieta no a? Ved nech reve. Ale nech reve vo svojej izbe a vyjst moze az ked bude v pyzame. Nebude obecenstvo - nebude divadlo.
@tretiedieta mluvila jsi s ní někdy, když je v klidu? ptala ses, co ji trápí, co je důvod, proč se zlobí? že na to má nárok, i dospělí někdy něvědí, co se sebou.....co říkala? přiznání emocí, ok, já vím, že se zlobíš......abys zjistila, kde je zakopaný pes
Když ji necháš samotnou se v tom plácat, bude se to jen stupnovat. Vím, že píšu něco jiného, než ostatní. Ale nechat ji řvát, než se vyřve ....tohle by ani tobě radost nedělalo.
@tretiedieta mam podobný problém u oboch s tým ze u nás tresty platia do odvolania, potom je chvíľu dobre a zas, 8 rocny syn katastrofa správanie v poslednej dobe, drzí papulnaty nepomáhajú ani tresty a zakazy, riešili sme problémy v škole, tým ze je pevnejší sa mu vysmieva ju a uzatvoril sa do seba a všetko si vybija na nás doma. Ideme riešiť psychológa snáď pomôže aspoň on.

@tretiedieta keď si na nich mäkká tak čo čakáš. Zakazes a rev koľko chces a keď neprestanem nebude večerníček ani na druhý deň a hotovo. Si s tebou robia čo chcú.