Ako zvládnuť krik detí na chodbe?
zienky chcela by som vas nazor na situaciu ked mame doma tri male deti syn 5rokov,syn 3,5roka,dcera 1,5roka a ked ideme pocas dna vonku tak robia na chodbe krik nertva to dlho samozrejme to nieje nic strasne kym vyjdeme z bytu cez chodbu do vytahu max 2min, starsim sa to da vysvetlit ti su ticho na moj prikaz ale mladsej tazko vysvetlim aby nekricala, tesi sa ze ide von, a tu nastava problem ked to vadi neprijemnym susedom ktorych dieta zrejme v tom case spi, ako by ste riesili tuto situaciu? to uz fakt sa vytratila ohladuplnost?
Tie, čo píšete o prelepovaní úst, naozaj máte deti, ktoré potrebujú neustále kričať? Lebo každý rodič asi chápe, že utíšiť plačúce dieťa môže byť náročné, ale téma nie je o plači, ale o tom, že dieťa denne kričí, keď je spokojné. S takýmto krikom sa dá jednoducho pracovať už aj pri 1,5 ročnom dieťati, nie sa tváriť urazene, že susedom vadí dieťa, čo denne kričí pred ich dverami.
Vobec by som to neriesila. Samozrejme, deti napominam a snazim sa, aby nekricali. ALE...jednemu vadi, ked ideme okolo o 10, lebo prisiel z nocnej a chce spat. Dalsiemu vadi, ked ideme okolo o 12, lebo uspava dieta. Dalsiemu vadi, ked ideme o 14, lebo ma pracovny "call". A dalsej vadi, ked ideme o 16, lebo uspava dieta. A dochodcovi vadi, ked ideme okolo o 20, lebo uz chce spat. Tak co teraz ? Keby som sa chcela prisposobit vsetkym, musela by som svoje deti drzat so zalepenymi ustami a idealne aj doma prilepene na jednom mieste, aby "nedupali" a nevychadzat von. Takze ano, som maximalne ustretovy clovek, ale zas nemozem svojim detom vybrat baterky a nicit im zivot kvoli netolerantnym susedom.
A teda, mam deti viac, x-krat mi ich zobudil sused s vrtackou, miestny rozhlas...ale nikdy mi nenapadlo, ze by sa mal niekto obmedzovat kvoli tomu, ze mne spi dieta. Ved kazde dieta spi v inom case, to by ti ludia museli nonstop chodit po spickach, lebo ved vzdy niekde moze byt nejake spiace dieta, sused po nocnej, na home office apod.
Ja tolerujem ostatnych a cakam, ze aj ostatni budu mat pochopenie, ze malemu dietatu sa neda vzdy rozkazat, ze TERAZ musis byt ticho. Ani pri najlepsej voli sa to niekedy neda.
Stale ma udivuje, co vsetko dokaze ludom vadit.
Mysliet si, ze mne spi dieta, a ze cely svet sa kvoli tomu zastavi...je proste smiesne.
My mame taku "prijemnu" susedu, ktora vecne na chodbe treskne vchodovymi dverami x krat za den, aj ked len vysava koberec alebo vynasa smeti pred dvere, ich deti trieskaju po zabradli, ze sa to ozyva po celej bytovke, vrieskaju a paradoxne ona je ta, co chodi kazdemu vyklopkavat, ked po 20:00 niekto hlasnejsie buchne na chodbe dverami🙂 alebo nam dupe rano nad hlavou, ked nam dieta v noci place 😀
Deťom daj do ruky niečo na jedenie alebo hrajte hru kto dlhšie vydrží byť ticho. Prípadne zavolaj výťah a deti daj už iba nastúpiť keď príde.
Je normálne že deti kričia ale tak isto je normálne byť ohľaduplný.
Ja by som osobne deti udržala potichu tie 2 minúty nech sa susede môže normálne vyspať to jej.

Mňa zaujalo, že to sú asi dispozične zle riešené byty. V miestnostiach určených na spanie nemá byť výrazne počuteľný ruch z vonkajšej chodby. Na toto sa snažili prihliadať už aj prvorepublikoví architekti. V druhej polovici minulého storočia boli tie dispozície často asi všelijaké a v súčasnosti tiež nemám ilúzie. U nás konkrétne je to tak, že spálňu a detskú okrem vchodových dverí oddeľujú ešte dvoje ďalšie dvere, čiže nie je šanca, aby detský krik na vonkajšej chodbe spôsobil niečo dramatické. Ale zato staršia dcéra bola náročná, nespavá a zažili sme za prvý rok jej života výmenu výťahu, u susedov dve rozsiahle rekonštrukcie, pravidelne vykrikujúci pojazdný zelovoc, ktorý hučal tak, že aj cez zavreté okno bola okamžite hore, atď.