icon

Ako zvládnuť nákupy s novorodencom?

lorrainet
10. dec 2024

Ahojte, chystáme sa na dlhší nákup a je potrebné aby šiel s nami aj malý, má 5 týždňov. Je kojený ale máme už odskúšaný aj Nutrilon. Ako riešite v obchodnom centre keď je potrebné dieťa nakŕmiť ? Auto nemám a kojenie na verejnosti mi nie je príjemné. Ani pod plienkou a malý nemá rád šatku takže kojouväz tiež nie. Môžem mlieko odstriekat alebo vziať Nutrilon lenže ako riešiť ohrev ? Pozerám tie prenosné ohrievače a ohrev bežne trvá aj 30 minút , dovtedy ten môj malý chytí infarkt pri placi... Aj budget je samozrejme obmedzený. A nie, nemám ho komu nechať a ísť si nakúpiť , som na malého úplne sama.

Strana
z3
diewcatqoo
10. dec 2024

V nakupnych centrach byvaju prebalovacie kutiky. Vo vacsine byva aj kreslo alebo stolicka, kde sa da nakojit.

aandrea9
10. dec 2024

@lorrainet chystaTE sa a v zavere píšeš, že si na neho sama????

stellarstar
10. dec 2024

Tak teraz idete spolu s manželom alebo ideš sama?? Ved chod s nim kde je prebalovaci kút alebo na wc

anavixy
10. dec 2024

Mlieko ti zohreju napr v restauracii, bufete…

gejb
10. dec 2024

@lorrainet nakrmit tesne pred odchodom. A odsate mlieko do termoobalu alebo mu spravíš ten nutrilon 🤷‍♀️

petamich
10. dec 2024

Kojenie na verejnosti mi tiez nebolo prijemne ale teda flasu sa mi riesit nechcelo, vacsina nakupnych centier ma aj taky kutik pre matky s detmi resp. miestnost, kde vies prebalit, nakojit

dagas
10. dec 2024

My nosime termosku s horucou vodou a ochladim buď v studenej alebo si zober malu flašku dojčenskej a dolej

angeli121212
10. dec 2024

@lorrainet ak ideš autom nevedela by si tam nakojiť? Ja som to tak riešila

lorrainet
autor
10. dec 2024

"Chystáme" myslím mňa a malého,nemám manžela , priateľa, mamu, sestru , nič tomu podobne :D a áno je mi jasné že ho nakojim pred odchodom ale malému to raz stačí na 3h, raz na pol hodinu ... Má rastový špurt takže chce jesť skoro stále. A Nutrilon bez ohriatej vody nespravím , termoska mi v tej zime horúcu vodu neudrží, ako píšem, idem peso, nemám auto. A najblizsi obchodný dom je cca hodina cesty peso.

lorrainet
autor
10. dec 2024

@angeli121212 ako píšem, nemám auto. Nie som šofér. A nemám nikoho kto by ma odviezol

paty277
10. dec 2024

@lorrainet v nákupnom centre je prebaľovací a tam som aj kojila v pokoji na kľude

lorrainet
autor
10. dec 2024

@petamich počula som v predchádzajúcich diskusiách že tam nejedno dieťa dostalo rota vírus a podobne ...

stellarstar
10. dec 2024

@lorrainet to aku termosku máš? Ja keď urobím večer o 22 h čaj na druhy deň ráno o 6 h je ešte horúca a v studenom aute je aj do 11 - 11:45 h stále teplá

stellarstar
10. dec 2024

@lorrainet tak radšej ostan doma keď sa obávaš rotavirusu ved teraz sa môžete nakaziť aj chrípkou aj covidom

petamich
10. dec 2024

No tak treba radsej zostat doma 🙂 co ti na to poviem a nemyslim to v zlom
Kojit na verejnosti nechces, v kutiku nechces, dieta nevydrzi, termoska teplo neudrzi, zohrievac nie je cesta, tak to potom tazko a ked sa obavas chorob, tak to uz duplom

pralinka86
10. dec 2024

S malym dietatom ide hanba bokom. Najjednoduchšie je sadnut a nakojit. Kludne chrbtom k ludom, najdes nejaky kút alebo pri tom prebalovani. Cez seba a dieta ploenku ci sal a je to. Bohuzial musis si sama pomoct ako vies. Alebo zajtra si kup lepsiu termosku. Obycajna hocijaka vydrzi. A nasledne si otestuj, nacvic vyrobu mlieka niekde vonku, aby si nemala stresy ked budes na nakupe.
A ked sa bojis, neda sa online objednat co potrebujete?

januska12323
10. dec 2024

V každom nákupnom centre je prebalovacia miestnosť alebo prinajhoršom záchody a tam sa schováš vedľa umývadla.

ikai
10. dec 2024

@lorrainet ja som v prípade potreby na kojila v skúšobnej kabínke, v ktoromkoľvek obchode 🤷

mariska1989
10. dec 2024

Otázne kam ideš . Či nákupné centrum má kútik aspoň na wc pre deci keď už nič iné . Ďalšia vec ja som nekojila . Ohrievacku som nenosila žiadnom prípade . Postačí ti termoska s teplou vodou a iná fľaša so studenou a Nutrilon . Vodu si naleješ do fľaše ako ti teplotné treba a máš po probléme . Takto som na cestách bola ja

dzescebuly
10. dec 2024

Alebo objednať nákup online s dovozom domov

angeli121212
10. dec 2024

@lorrainet prepáč nevšimla som si.. nemáš v meste ani kamošku, že by si ku nej skočila?

barka1
10. dec 2024

@lorrainet 5 tyzdnove dieta by som netahala po obchodakoch. Proste nie.

deti95060810
10. dec 2024

žiješ na opustenom ostrove? že nemáš nikoho a nič sa nedá?

lorrainet
autor
10. dec 2024

@deti95060810 dá sa povedať , že áno

earlgrey
10. dec 2024

taxík? rýchlo nakúpiť a taxík naspäť?

fairyy
10. dec 2024

@lorrainet v termoske voda musi vydrzat tepla hodinu a potom si uz v nakupnom centre... ja nekojim, pouzivam len termosku a davam do nej 50 stupnovu vodu aby som sa nemusela hrat na mladeho chemika s teplotou vody a aj po 5-6tich hodinach je v nej voda ok medzi 35-45°... mam obyc termosku za 10 eur...teda ak tam das vriacu vodu tak musi vydrzat aj do dalsieho dna ...inak naozaj by som neliezla s tak malym.dietatom do nakupneho centra ...skus radsej vsetko objednat

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
cimage
10. dec 2024

Na tvojom mieste by som nikam nesla. Vsade je vela ludi, chorob a sama s malym dietatom? Neviem co potrebujes nakupit, ale uz sa da asi vsetko zohnat online.

marcellka32
10. dec 2024

Tesco online, všetko sa už dá objednať...
Dieťa nakojis aj v skúšobnej kabínke, moja mama cez koronu skúšobné kabínky využívala v obchodnom centre, lebo vzali alebo opaskovali všetky lavičky 🤦🏻‍♀️

letfenixa
10. dec 2024

@lorrainet používaš kráľovsky plural? 'chystáme sa na dlhší nákup a je potrebné aby šiel s nami aj malý'.
Keď nemáš nikoho okrem syna, na čo potrebuješ nákupy v nak.centre, keď celá logistika je pre teba problem?
Neviem si predstaviť tovar, ktorý sa nedá kúpiť online.

Strana
z3