icon

Ako zvládnuť nákupy s novorodencom?

lorrainet
10. dec 2024

Ahojte, chystáme sa na dlhší nákup a je potrebné aby šiel s nami aj malý, má 5 týždňov. Je kojený ale máme už odskúšaný aj Nutrilon. Ako riešite v obchodnom centre keď je potrebné dieťa nakŕmiť ? Auto nemám a kojenie na verejnosti mi nie je príjemné. Ani pod plienkou a malý nemá rád šatku takže kojouväz tiež nie. Môžem mlieko odstriekat alebo vziať Nutrilon lenže ako riešiť ohrev ? Pozerám tie prenosné ohrievače a ohrev bežne trvá aj 30 minút , dovtedy ten môj malý chytí infarkt pri placi... Aj budget je samozrejme obmedzený. A nie, nemám ho komu nechať a ísť si nakúpiť , som na malého úplne sama.

Strana
z3
misicka31
11. dec 2024

Prevarenú vodu do termosky,mne vždy zostala teplá,veď je to termoska 🤔a odsypať si mlieko a zarobiť ho ak to bude potrebné 🙂

majulino
11. dec 2024

@lorrainet obyčajná termoska z Kauflandu za alebo peoca za 6€. Teplý čaj v nej vydrží 6h.

dudos
11. dec 2024

Ok tak asi takto. Zabaliť do tašky aj náhradné oblečko pre babo. Aj viac kusov ak by sa pogrcalo, pokakalo. Píšeš o BA. Tu v nákupných centrách sú miesta vyhradené na prebaľovanie kde sa skoro vždy nachádza aj mikrovlnka. Môžeš ohriať vodu na UM tam. V Avione je viac miest kde sa vieš pohodlne zložiť aj na poschodí, sedačky a pod. Tam môžeš v kľude nakŕmiť z fľaše a aj z prsníka. Ja som mala deti na UM, riešila som to tak, že som mala na UM davkovace, kde som si pripravila dávky, do termosky som dala horúcejšiu vodu. Tu som poprípade schladila pod tečúcou vodou. A takto malé babo môžeš aj prebaliť priamo v kočíku. Ďalšia možnosť je ísť niekde na čaj, alebo minerálku a tam bábo v klude poriešiť.

lorrainet
autor
11. dec 2024

@tetapetra ďakujem, určite nie.

lorrainet
autor
11. dec 2024

@dory11 veď presne aj ja mám rovnaký názor ale tu by boli všetci doma a objednávali do 18tich mesiacov najlepšie... Potom sú naozaj deti choré keď nemajú kde chytiť imunitu

fairyy
11. dec 2024

@lorrainet tu vobec nejde o to, ze nemas ist s malym dietatom nikam a mas sediet doma...keby sa ti narodilo dieta do leta ale teraz je chripkove a covidove obdobie ... neodporuca sa ani dospelej osobe ist do masovky ... a 5 tyzdnovemu dietatu odsavat sople a davat paraleny a preplace pol noci a si sama ako vravis tak ti hrozi vela nespania... ja nevravim chripku viete chytit aj v sidliskovych potravinach, ale ved uz ako uznas za vhodne, drzim palce a pekne nakupovanie

nelka93
11. dec 2024

@lorrainet tak keď chceš aby malo dieťa imunitu, tak kde je problém nakojit ho v detskom kútiku alebo kdekoľvek v nakupaku? Bud sa bojíš chorôb alebo chceš aby mal imunitu. Navyše stále je divne napísaný ten príspevok, musíme ísť do centra ale musí ísť aj malý, takže musíme alebo musím?

beronsche
11. dec 2024

Nedávaj mu flasu, ak plánuješ dojčiť, mohlo by to spôsobiť problém...
Ak ho potrebuješ nakŕmiť na verejnosti, sadni si niekde do kaviarne, chrbtom k ľuďom a najdoci ho tam.

michaelam2
11. dec 2024

@lorrainet vyborny napad budovat imunitu novorodencovi v nakupnom centre v obdobi chripky, covidu, cierneho kasla….paneboze 🤦‍♀️

lneviemmeno
11. dec 2024

Táto termoska z dm mi udrží vodu horúcu 12hodin a aj viac už takú mierne teplú, doma si vždy ráno okolo 6:00 naplním horúcou vodou z kanvice a na ďalšie ráno o 6:00 robím novú, čiže celý deň a ešte aj noc mi ju udrží teplu, v zime tak isto vonku nie je problém. K tomu si zober dojcensku vodu studenú v druhej flaške a potom si "nariediš" tak aby bolo akurát. Neexistuje že ti to neudrží teplé ;) a inak v každom nákupnom centre v prebalovacom kútiku sú také miestnosti kde sa vieš zavrieť sadnúť si a nakojiť. Keď sa bojíš vírusov tak jednoducho nechoď nikam.

lujza123
11. dec 2024

@lorrainet ma 5 týždňov a vo veľa mestách zatvárajú školy koli chrípkovým epidémiam.
To je problem nakúpiť online? Naco sa v 600nedeli trepať na 5 hodinové nákupy? Akoze nepoviem skočiť si do obchodu ale takýto maratón bude dosť vycerpavajuci pre teba
Ale tak rob ako uznáš za vhodne. Prebaliť ho môžeš na wc bývajú prebaľovacie pulty a nakojis ho hocikde len si vezmi nejakú šatku na zakrytie. Alebo skúšobne kabínky.
Ak chceš fľašu tak sušené mlieko do fľašky a vodu do termosky, aj nejakú studenú ak by bolo mlieko príliš horúce dolejes studenšej

lorrainet
autor
11. dec 2024

@michaelam2 tak dúfam že ty si bola doma v časoch covidu.

michaelam2
11. dec 2024

@lorrainet ano v case covidu som bola doma. A keby som v tom case mala novorodenca tak by mi ani nenapadlo sa trepat do nakupneho centra a ohrozovat ho.

lujza123
11. dec 2024

@lorrainet nie do 18 tich, stačí počkať tie 3 mesiace, potom už môžeš dať dieťaťu aj sama paralen, odsat sople. Ako tu banku, postu chapem ale nákupné centrum?
Ved sprav si ako uznáš za vhodne, ty si mama je to tvoja vec.

nikelca
11. dec 2024

Ahoj bežne sme chodili do tých kojacich kútikov, je to tam pekné čisté, za mňa lepšie ako riešiť ohrev vody a flašku. U nás sa tam napríklad ide na zazvonenie a sbs pustí dnu. Kamarátka ale napr nekojila a ta vedela zarobit mlieko rýchlejšie ako ja som vytiahla
moje zásoby. Vodu v termoske, mlieko v dávkovači, studenú vodu v druhej flaške. Trochu praxe a doslova jej to zabralo 30 sekúnd :D

lucia23529
11. dec 2024

Ja by som si objednala nákup domov…alebo zobrala mlieko do fľašky odstriekané a pred odchodom nakrmila…keď bude mlieko letné nič sa mu raz podľa mňa nestane, samozrejme studené nie

melany444
13. dec 2024

@lorrainet ved chod niekde do.kaviarne tam si otoč stoličku bokom.niekde vzadu a nakoj malého.
No ja som.dnes kolila vo vlaku v plnom.kupe a v plnej čakárni u zubára. 🫣

Strana
z3