Ako zvládnuť nervózne 7 mesačné dieťa?
Ahojte,neviem ci sa chcem vyzalovat ,alebo najst niejaku radu ktora by mi pomohla smojim 7mes,synom .uz som totalne v koncoch vycerpana z neho 😖 od kedy sa narodil som nespala jednu plynulu hodiny ,najprv to boli 4 mes,koliky a potom predpokladam ze zuby ,lenze je to uz neunosne mne je stale zle boli ma hlava nevladzem snim ani n prechadzku ,cez den ho nic nebavinnechce sediet hrat sa s hrackami ani v chodaku dlhsie nevydrzi ako 5minut,vecne by chodil len za ruky ,co ja uz snim nevladzem a som nonstop sama doma,keby aspon vnoci spal tak by sa to este dalo. Ale zaspi o 8mej hned a od 22hej hodiny sa zacne prehadzovat mrncat plakat a to dokola celu noc max,co spi je 15min vkuse,ja dovtedy nestiham zaspat taka som uz nervozna zneho!!!! ☹ uz mam strach ze spadnem na drzku!!!!a tO DOSLOVA .skusali sme gely na dasna cipky vyburcol nurofen na noc dokonca aj stvrku dithiadenu,a nic,papa uz len raz vnoci,ale 30 aj viac krat je hore,!!!!!
@andje no fakt premna nieje velmi prijemna sprava ,ale kazde dieta je ine,a ja kazdym dnom dufam ,ze to bude lepsie lebo ked sa mu netlacili zubky som pospala aj 2-3hodinky vkuse ale uz dlhu dobu to su noci kde vstavam aj kazde 15minut 😖 mozno je to fakt iba zubkami a coskoro to rejde momentalne mu idu tri zubky dole naraz jeden uz ma von dolnu dvojku
A keby si skusila masaz? Mozno sa uvolni a pospi dlhsie. Alebo nejaku relax.hudbu?
@lucia006 no inak s tou masazou to nie je zly napad.. Moja maserka to tiez robieva.. Vravi, ze ich to uvolni, takze za pokus by to mozno stalo..
@lucia006 no take spanie je najhorsie, sa ani nedivim ze ti je potom este horsie sa akurat tak rozospis..som myslela ze mozno aspon hodinku pospi...tak potom uz ostava asi jedine aby ti ho priateel keed moze vzal na prechadzku a ty si si normlane pospala....
@lucia006 a co papa pred spanim? nemoze byt hladny? juj nezavidim ti, moja padne o siedmej unavena jak psik a spi do rana..v poslednom case mi tiez stoji na nohe ked varim, krici, chce aby som sa venovala jej..ale vie sa nejak nakoniec zabavit ked nemozem..sleduje psa po dome :D to podla mna nie je normalne aby 7 mesacne alebo rocne dieta spalo v noci po hodine..nie je to zdrave ani pre rodicov ani pre male...asi niekde bude problem, len ako na to prist 😒
To ti veru nezavidim, tiez sme zazili tri mesiace vkuse koliky a aj noci cele preplakane (skor prekricane) co malu bolievalo brusko, ale takyto prerusovamy spanok ako mas teraz ty sa asi dlho vydrzat neda...a myslis ze je to tymi zubkami? Nedlao by sa to este nejako poriesit u dr? Viem ze si uz hovorila pediatricke, na neurologii a vsetko ok, ale konkretne ci by mu nemohlo pomoct nieco na tie prerezavajuce sa zubky...A aby si sa ty mohla trosku cez den vyspat, kedze priatel nemoze, nedalo by sa vam zohnat si nejaku opateru na dve hodiny denne? Ja viem ze zverit dieta cudzimu cloveku nieje nic moc, teda ani ja by som to nespravila a tebe to radim...ale to co mas teraz ty doma tiez nieje normalne...drzte sa
@lucia006 Ja ti to možno napíšem kruto, ale aj ty robíš veľkú chybu- Nezapájaš manžela a stále ho obhajuješ, že rebí hento, či tamto. Mňa by to ale vôbec nezaujímalo. Je jeho otec a tvoj manžel. Čo nevidí ako pomaly ale isto padáš s prepáčením na hubu?Nevidí, že nevládzeš? To sa vôbec nerozprávate? Áno máš plačlivé a náročné dieťa, ale nemáš ho sama, máte ho obaja. 😒 Takže, keď ty sama neprinútiš manžela, aby ti pomáhala/lebo jemu to evidentne nedocvakáva/, tak bohužiaľ si to budeš musieť pretrpieť, pokiaľ malý trošku nepodrastie. Takže, nehľadaj chyby v dieťati, hľadaj chybu v manželstve. Prepáč, že tak ostro, ale ide ma poraziť z takýchto vzťahov. Ty si na dne a tvoj muž to nevidí. Smutné. ☹ ☹
Lucka, nezavidim ti a viem ta velmi dobre pochopit, my sme toto mali prvy pol rok zivota, uz to nastastie preslo. Ja som to riesila tak, ze som si ho dala do postele a kojila som, on aspon pol hodku pospal a ja tiez. Vecer siel spat a ja s nim, aby som aspon nieco pospala. Vykaslala som sa na vsetko, prvorady bol drobec a moj spanok. Nevarila som, neupratovala som. Tiez sa budil, len co som ho polozila, alebo odisla od neho. Asi jednoducho potreboval citit maminku pri sebe . A myslim, ze tvoj ma rovnaky problem. Navyse ho este nekojis (co deticky upokojuje), tak mu to skus dopriat - tvoju pritomnost. Lahni si s nim cez den a lez s nim a spi, aspon tych 15 min, lahni s nim vecer. Pises, ze uz tyzden ho mas v posteli bez zmeny. Ale dopraj tomu cas, 7 mesiacov bol nervozny, zazrak sa nestane za 7 dni.
Urcite ho nedavaj do chodaka, ani s nim nechod za rucky, toto naozaj nie je dobre! Aj z toho moze byt nervozny. Ked sa este nevie otocit naspat na brusko, urcite nemoze byt zrely na chodenie. Aj to ho moze prilis pretazovat a pretazeny nervovy system sa prejavuje placom.
A ked sa natahuje len za tebou, skus nosic. On bude pri tebe, upokoji ho to, ty budes kludnejsia a on to z teba bude citit a aj to mu pomoze sa upokojit. Ja som svojho zacala posledne dni intenzivne nosit v nosici a on sa uplne neskutocne upokojil, ani by som neverila, keby mi to niekto hovoril, keby som to sama nezazila.
Drzim palce.
@lucia006 ten stav unavy velmi dobre poznam pri dvojcatach, stiredali sa kazde 2 hod, v noci, niekedy naraz, budili sa navzajom, 1 dieta sa da aspon nosit na rukach, ja som 2 naraz nemohla, 2 chceli naraz jest, prebalit, atd. uspavala som ich v kociari dvojitom, z obyvacky do kuchyne som sa prechadzala aj 30 min. a musela pritom telefonovat, a ked som prestala na 30 sek. hned sa jeden rozplakal, ked som nemala komu volat tak som sa rozpravala sama so sebou ako pako, cez den som bola taka unavena nevladala som tiez ist na prechadzky. Teraz su starsi prespia aj 12 hod., maju plno energie, ale co ty pises sme mali do 2r. Ako spi cez den? kolko krat ako dlho? mozno mu treba posunnut cas, daj ho spat neskor okolo 23hod. zatial od 18 do 23hod. bude s nim manzel a ty si par hodin pospis. pripadne sa dohodni ze do pol noci ma ho na starosti manzel a ty si pospis aspon 4 hod. A neber ho stale na ruky ked zaplace zvykol si uz na to. Nechaj ho hrat sa aj sameho chvilu, nemuses stale pri nom sediet, pust tv, radio, hracky, hojdacky... ja som mojim spravila taku telocvicnu v jednej izbe, dala som si dookola, hojdacku, hraciu deku, hopsadlo na dvere, choditko na koberci sa nepohybovalo s hrackami atd, a kazdych 5-10 min. som ich menila, zahrali sa tak aj 2 hod. stale mali nieco nove.
ty davas 7 mes. chodit za ruky??? 😕 nemam slov, uvedomujes si, co mu mozes sposobit?
@koniarova ja mu to denne vyhadzumem na oci ,on mi plvie ci zanho urobim tu prcu lebo mame zvierata plus obchod ,a to sa neda odkladat a najnovsie staviame dom ,tak je na stavbe kedy sa da dnes nad ranom som odisla lahnut do obyvacky mal ho 20minut a prisiel ze uz nevie co snim maly vkuse reval na cely dom,
@tova no ja obdivujem ked ma niekto dvojcatka alebo viac ja som hotova sjedneho 😒 jeho mam pocit ze nic nebvi vnoci ho vobec neberiem na ruky aj ked place,a cez den ed to neviem vydrzat,ale dlho ho nosit neviem kedze ma 10kil.je to nim uz strasne,cez den spi trikrat pol hodka alebo tak 40minut,vecer o osmej padne za 5minut vpostielke ,aj to mi len pretahujem lebo uz je taky xly takze dlhsie by to urcite neslo natiahnut
@abbie mne obe deti od ukonceneho 7 mesiaca lietali okolo nabytku ako draci, dokazali sa sami postavit a stat, ist... ale teda za ruky som ich v zivote nevodila. ani jedneho.... ale od malicka boli zvyknuti na ohradku, sami na zemi na deke a podobne... take, ze nosenie cely den, to neexistovalo. dostali hrnce, varechy, plastove misky a cusali ako vosky 😀 a ked to uz inak neslo, tak nosic a sup sa spolu varit alebo nieco ine robit. syn pri tom zaspi ani neviem kedy...
@abbie prepac ale fotit a natacat ako sa postavi to urcite nebudem aby si verila,mam teraz aj ine problemy ako toto,ja som rada ze je taky sikovny,kazde dieta je ine,dnes rano mal dalsi zubcek tak predpokladam,ze ta nervozita je z toho,mojej kamosky dcerka chodila na 8mes,tak toto sa tazko uveri pokial sa nevidi ,a nie ze sa postavi prinabytku,vpostielke a pod,co je uplne normalne v 7 a pol mesiaci podla mna!!!!
Najprv si ty oddýchni a ukľudni sa, lebo svoju nervozitu prenášaš na dieťa. Nemáš kámošku, ktorá by tí zobrala malé kočíkovať? Zatiaľ si pospi. Potom skús porozmýšľať. Dieťa nemá dôvod nespať,ak má všetko,čo potrebuje. Skús mu dať sýtejšiu večeru (najlepšie kašu)-možno je hladné. Môže byť smädné,pocikané,alebo mu je priteplo. Večer mu dovoľ dlhšie sa počľaptať vo vani,to ho unaví. A potom si ho vezmi k sebe do postele,nech má pocit bezpečia. U môjho syna to fungovalo a dúfam,že aj tebe to pomôže. Držím palce a kľud, hádam ťa nezloží jeden malý vrabčiak.
@svano praveze ma ten maly zazrak dost znicil co sa cudujes vzdynsom mala pevne nervyb,vydrz q pod,ja uz som skusala tie veci ci nieje hladny ,smadny,pocikany a nic z toho to nebude,jedine mi to ide dokopy tak ze kvoli zubkom plus niejake zive sny ma alebo co,vecer papw bud mlieko alebo kasu ale rovnako sa budi ci pojednom alebo druhkom zje jednu flasu vecer,jednu vnoci a jednu nad ranom,ked mu urobim castejsie nezje mi,lennsa napije vnoci max, 😖
no tak aj ja mam 22 mesacneho synceka a venujem sa mu od 5-tej rana ako vstane az do vecera.On si stale vyzaduje pozornost,ale ja som len rada,ze vzdy hned ma vola mama,mama....Mne manzel nepomaha okolo dietata.Nemame nikoho kto by nam pomohol,ked som unavena a vystresovana.A ja som na to hrda,ze vsetko to robim sama.Ak je nervozny,tak musis sama najs odpoved na to co mu chyba.Mozno chce len pohladkat a Tvoju naruc.Skus rozne hry,DVD-SPIEVANKOVO a pri nom napodobnuj ich-to robime aj my.Deti su tak uzasne stvorenia.To nieje len mat dieta,ale stale sa mu musis venovat.Zvladnes to.Nik nepozna lepsie svoje dietatko ako jeho matka.
@lucia006 uff,takbto ti nezavidim! My sme mali v 7 mes. podobny problem. Sice trvalo to u nas iba 2 tyzdne a uz som bola na prasky. Manzel mi vtedy pomahat nemohol lebo bol chory a mal vysoke teploty,takze som sa do toho starala este aj o neho. Dcerka v tom obdobi velmi vystrajala so spankom, stalo sa ze som ju denne aj 8-9 hodin vlacila na rukach a uspavala. Vkuse bola nervna a unavena,ale spavala max 15 min cez den a 30 min v noci. Vtedy som citala jeden clanok,ze kazde dieta ma svoju hodinu,ked vtedy ide spat,tak spi lepsie. Kazdy den som ju skusala ulozit v inom case a asi po tyzdni som zistil, ze ked ide spat uz o 18 tej tak je najlepsie. Denne spanky som jej tie ztiahla iba na 1 -2 x denne po polhodinke. Vtedy prisla este k nam moja mamka na tyzdenne prazdniny,ja som si oddychla nacerpala novych najma psychickych sil a potom sme uz opat pekne fungovali.
ja by som na tvojom mieste co najviac chodila s malym von, na dvor,tam sa deticky najviac unavia a tebe rychlejsie prejde cas. Drzim palce,nech sa to co najskor utrasie.

@svetlusska po 20minut cez den to tak 10minut pim snim a je mi este horsie potom ,a kresielka som mala aj ja dve no uz jak sa zacal dvihat doxddu som ho predala uz nam bolo na nic