icon

Ako zvládnuť nervózne 7 mesačné dieťa?

lucia006
15. jún 2013

Ahojte,neviem ci sa chcem vyzalovat ,alebo najst niejaku radu ktora by mi pomohla smojim 7mes,synom .uz som totalne v koncoch vycerpana z neho 😖 od kedy sa narodil som nespala jednu plynulu hodiny ,najprv to boli 4 mes,koliky a potom predpokladam ze zuby ,lenze je to uz neunosne mne je stale zle boli ma hlava nevladzem snim ani n prechadzku ,cez den ho nic nebavinnechce sediet hrat sa s hrackami ani v chodaku dlhsie nevydrzi ako 5minut,vecne by chodil len za ruky ,co ja uz snim nevladzem a som nonstop sama doma,keby aspon vnoci spal tak by sa to este dalo. Ale zaspi o 8mej hned a od 22hej hodiny sa zacne prehadzovat mrncat plakat a to dokola celu noc max,co spi je 15min vkuse,ja dovtedy nestiham zaspat taka som uz nervozna zneho!!!! ☹ uz mam strach ze spadnem na drzku!!!!a tO DOSLOVA .skusali sme gely na dasna cipky vyburcol nurofen na noc dokonca aj stvrku dithiadenu,a nic,papa uz len raz vnoci,ale 30 aj viac krat je hore,!!!!!

svano
17. jún 2013

@lucia006 máš to dievća ťažké, jediné,čo má ešte napadlo je obmedziť mu cukor, aby nemal toľko energie. Žiadne sladké čajíky, presladené kaše a sušienky. Aj to zvyčajne funguje, vyskúšaj. Drž sa.

lucia006
autor
17. jún 2013

@veronika2103 ver mi ja som ztoho tak dopletena uz ked place a neviem mu pomoct a to som jeho matka,mozno niesom az taka dobra matka ako ty a podaktore mozno s malo venujem sama neviem ale nic nerobim len vkuse snim narabat menim miesta hracky aj ine veci ,choim n dvor kzvieratkam ,a pod,a uz dalej neviem co rozpravky ho nezaujimaju hudba len ked zaspava,nieje velmi mojkaci ked si ho vposteli pritulim odstrkuje ma ☹

lucia006
autor
17. jún 2013

@hamca dakuem za podporu niekedy s mi uz zda ze by som aj mala sa ukludnit praskami,ale poim znova niejk nacerpam silu a idem dalej,strasne vela me vonku skoro vzdy este ho j krmim pri kurkoch aby sa aspon vklude najedol 😀

lucia006
autor
17. jún 2013

@svano nezvyknem davat susienky ani kase iba kukur,chrumky nesolene a cajiky nepije voec ale bio stavy nesladene iba to

ika84
17. jún 2013

satka? mozno mu chyba kontakt s tebou, neviem....rozmyslam co by som ja robila, mam pol rocneho ale je ako medik..

cawes
17. jún 2013

@lucia006 ahoj je mi ta luto, asi to musi byt tazke, moj bol taky prve mesiace asi do 4 a to som bola k.o.
chcela som sa spytat ze co papa cez den a kolko. To ze sa v noci budi za hodinu 15 x urcite nie je ok. Satku a nosice a ostatne s prepacenim chobotiny by som ja osobne nekupovala, podla mna by sa mal naucit spat. Nieco mu v noci vadi, mozno ma hlad. Ja byt tebou aj ked to je tazke tak si ho ,,nevsimam,, dala by osm ho do ohradky a nesla k nemu hned ked zacne plakat.

lucia006
autor
17. jún 2013

@ika84 och tak to zavidim ,jeho si neviem predstavit vsatke vsak ten mudi byt nonstop vpohybe a ktomu ma 10kil

lucia006
autor
17. jún 2013

@cawes no ono cez den knemu neskacem hed jak zacne plakat to nie,ale vnoci sa to eda nevsimat si ,ved ten reve na raty nevie s ukludnit,hladny nieje pretoze zje dva flase po 180ml a ked som mu minule skusila dat tretiu nepil iba stavicku co pije,taze hladny nebude,cez dn papa vyzivu 3krat flasu mlieka obed vareny maso zelenina

veronika2103
17. jún 2013

A nema pozastavene vetry,neboli ho brusko???

matozazzo
17. jún 2013

mna napada - zacarovany kruh - ty si nervozna a on je nervozny z teba... Je to tazke, ale musis si stanovit nejaky rezim dna. A ked spi cez den, lahni si aj ty, ale nie k nemu, ale vedla do izby... Niekedy mne pomohlo cez den dat malu na seba, ked som sedela, oprela si ju o brusko a tak.. pomojkat, pohladkat.. .Dieta, ktore je naucene po rukach treba len odnaucit, da sa to, ale chce to trpezlivost. 7m za ruky mi pride este skoro, nechaj ho na brusku, ak stvornozkuje, bude behat po 4... alebo dat do ohradky, par hraciek okolo (nie vela) a nechat ho, robit si svoje a prihovarat sa mu... Chc to len trpezlivost...

ika84
17. jún 2013

@lucia006 no hej hej nas je sice zlaty ale sinter riadny neobsedi ani za svet..ale v satke je zazracny, kludny ale je noseny od narodenia cize zvyknuty..bol to len napad 🙂

lucia006
autor
17. jún 2013

@veronika2103 myslim,ze nie brusko ma makucke vetry ma

lucia006
autor
17. jún 2013

@matozazzo ako som uz pisala vyssie on nechce byt na rukach on sa chce za ne voditmcize chodit,vzdy a vsade jedine kde vydrzi par minut je chodak a vonku na dvore vkociku ak mu ukazuem zvieratka take ako cest,postielka rozpravky pesnicky max,2 minuty a dost!!!ja som na poradni diskutovala o tom chodeni s dr povedala ze su deticky co chodia n 8mes,on bude zrejme stych je pevne vsade sa stavia ,mna sa furt chytne a sup uz je hore.nervozitu pripisujem zubkam dufam,ze to je ztoho

lucia006
autor
17. jún 2013

@ika84 No ja som skusala mojho odnarodenia do klokanku co je od 0mes,vnej nechcek byt ani za svet,a mne sa tak pacili maminy sdetickami ktore maju vklokanke alebo satke a tak im spinkaju a moj ani za svet 🙂 vzdy vnej plakal a kopal nozkami 😢

swojska
17. jún 2013

@lucia006 ahoj kukla som si tvoje foto, leo je peknunke babo🙂)) prepac, ale vsimla som si ze pozera telku,...nedavas ho casto pred telku?kuka ju dlho?vies tym padom ho nemusia zaujimat ine veci....

a s muzom ti to klape?dufam ze ano, ale ak nahodof nie ☹ babo to vyciti

adkasmolka
17. jún 2013

si chronicky vycerpana, nevyspata mozno Ta kazda banalita velmi rozdrazdi. Necitala som celu diskusiu, takze neviem ci Ti ma kto pomoct aspon na niaku hodinu na niake dni v tyzdni. Ak je to z tvojej strany financne mozne, tak si najdi niaku babu, co Ti ho postrazi a Ty budes mat konecne cas pre seba. Neskusala si aj detskeho neurologa? Mozno by Ti vedel pomoct, co sa tyka nocneho spania. Mozno ma ine nocne rytmy v spani, alebo nevie prejst cez prechod jedneho spanku do druheho.

lucia006
autor
17. jún 2013

@swojska on praveze vobec nepozera ani len rozpravku ked mu zapnem ,to len tak bol odfoteny 😀 no klapat klape,ale samozrejme hadky su hlavne kvoli tomu ze mu vycitam ,ze sa synovi malo venuje ze ja som uz vycerpana,a dakujem za pochvalu leuska 🙂

swojska
17. jún 2013

@lucia006 ake si mala tehotenstvo?

lucia006
autor
17. jún 2013

@adkasmolka mas pravdu som totalne vycerpana akk nikdy priznavam!!!nemam tu prisebe rodina cize snimi ve.mi niesom,a cudzej osobe lea nezverim kedze hckedy si snim neviem dat rady ja na ulici alebo hockde takze toto vylucujem ,bola som aj uneurolog to niekvoli tomu spanku ale aj to som jej spomenula tak mi povedala aj ja som som mala take dieta to prejde,cize nic nowe co neviem mi nepovedala,len to ze to prejde 😢

lucia006
autor
17. jún 2013

@swojska no dost kaastrofalne,asi take nema hockto,najprv mi bolo klasicky zle cca 3-4mes,som vracala a pod,potom mesiac som mala migreny vtych horucavach co boli minuly rok,potom mi zacalo tvrdnut brucho v 7mes,som sla na pohot,mala som 2minutove kontrakcie dali ma na infuzky magnezium potyzdni ma prepustili ,uz som bola teda na rizkovom a doprace som nesla ale tabletky magne b 6 som brala dokonca tehot,6tabliet denne,no a v 8mes,som sla do obchodu spadla som zoschdov a zlomila som si nohu na dvakrat ,a v 37 tyzdni ma kvoli nohe zobrali na sekiu ,takze takto tehotna zo zlomenou nohou som to ukoncila 😖

kacena4
17. jún 2013

@lucia006 necitala som prispevky len tvoj uvodny a mozem ti povedat ze pri prvych som sa tak citili aj ja. neboj 7 mesiac je najhorsi najma na to, ze zacina vsetko vnimat okolo seba a nic este nedokaze robit tak sa hneva je to normalne, ale vacsinou to asi bude z toho, ze si "vyflusnuta" maly to citi,ze nie si v pohode a prenasas to aj na neho. zober ho rano von a kludne tam ostante aj cely den bude sa mu viac pacit lebo bude mat podnetove prostredie viac ako doma a co sa tyka bolesti hlavi, nemala si nahodou epiduralku?? casto boli hlava z toho, treba ist k neurologovi nech ti na to nieco da popr. skus masaz ale ason 2-3 za mesiac aj ked budes dolamana vydrz to bude ti lepsie uvidis. vsetko moje skusenosti 😝 a ak ti je doma dlho s malym tak ho nechas s partnerom a ty sa chod vyvencit von drzim palceky nech ti je lepsie. PS. neboj zvlasnes to,zvladlo to kooopu zien pred tebou a bojuje s tym aj mnoho teraz z tebou nie si v tom sama. mne sa denne v noci budia teraz 2 deti a za poslednych 11 rokov ich bolo veeela 😅 😅 da sa to zvladnut len si treba zvolit prisput ako to bude clovek brat drzkaj sa

lucia006
autor
17. jún 2013

@kacena4 dakujem pekne za podporu ,presne tak stale si plviem zvladli aj druhe ,aj ked moj leo sa mi zda oproti rovesnikom ttrosku viac hyperaktivnejsi.on neposedi ani minutu vzdy sa za niecim ,natahuje a ako ste napisali ze ho to hneva presne tak, bude lepsie urcite len som dost vycerpsns,msla som sekciu cize mi pichli spinal do miechy nebolela ma potom hlava az tefaz ked sa citim nonstop unavena a vycerpana skoro stale som snim von ked je pocasie ak nie som ukamosiek co maju take male bejby ako ja,tam sa nim d vydrzag doma nie!PARTNER nema cas ho bravat von chodi dnu domou vecer pred maleho kupanim a rodinu tu nemam ,vpodstate je odomna vzdialena tisice km 😢

cawes
17. jún 2013

@lucia006 a ake um mu davas? ak som pochopila spravne tak nedavas ziadne kase len obed ?
no moj v 7 jedol, rano mlieko 210ml uz 2ku, potom o 10 ranajky, o 12 obed, o 15 olovrant o 18 kasu a potom mlieko na noc

kacena4
17. jún 2013

@lucia006 no vidis a to mas len jedno ja ich mam 4 a dve chore + ja som invalid. neboj zvladnes to. len si ver a ak si vycerpana najdi si na maleho opatrovatelku popr. kamaratku ktorej doverujes. viem ze prve je prve a nedas nikomu 😀 😀 ale uvedom si, bud budes vycerpana mama - mama nanic, alebo ho das 1-2x tyzdenne na 1-2 hodky povarovat a bude super oddychnuta mama ktora nacerpala silu. urcite budu zaciatky tazke lebo bez syna .... ale neboj po par tyzdnoch sa to zlepsi uz sa nebudes bat ci s opatrovatelkou zije, ci je ok uz zacnes reladxovat a bude lepsie celej rodine 😵 😵 😵

cawes
17. jún 2013

@lucia006 a este co sa tyka vycerpania a toho ze nikoho pri sebe nemas. ja zijem v zahranici, takze nie len ze tu nemam rodicov ani jednych ani druhych, ani kamaratky, sesternice no skratka nikoho komu by som ho dala. Mam super kamosku ktora mi ho berie, nepozname sa dlho, ale potrebujem si oddychnut, a tiez obcas ist von z mojm, takze som musela doverovat a poviem ti je to super

kacena4
17. jún 2013

@lucia006 vies o ma napadlo?? maly spi s vami?? mozno mu "vadite" - rusite ho svojim otacanim, sustanim periny... skuste ho dat spinkat do inej izby hoci aj do obyvacky a po tyzdni uvidis co to spravi nie hned musi si na prostredie zvyknut mozno bude spinkat lepsie

whiterose
17. jún 2013

Lucia,. tak ako dlho mate vlastne problem? pises, ze si sa nevyspala, odkedy sa narodil, potom pises, ze to budu asi zuby - no snad mu nerastu od narodenia, tiez pises, ze je nervozny, ze by stale len chodil a to tiez asi nerobi od narodenia. Takze nerozumiem. Navyse, k teme nosic ci satka - klokanka nie je zdaleko to iste, v tom sa ti dieta neupokoji a ked ho chces upokojit,, neviem, preco to odmietas skusit. Mozno by sa dalo od niekoho z okolia to aspon na par dni pozicat a videla by si, ako bude reagovat. Aby si to nemusela hned kupovat a vyhadzovat peniaze v pripade neuspechu.

lauricka
17. jún 2013

@lucia006 sice to nie je odpoved na otazku,ale, 7mesacne dieta Tvoje si vie samo sadnut? ak nie, tak ho neposadzaj v ziadnom pripade a chodak chod rovno hodit do smetiaka. To, ako sa sprava maly, moze mat tolko pricin, ktore by sa dali zistit akurat tak podrobnym rozborom Vasho dna, noci, rezimu, sposobov, Tvojho spravania sa, pristupu k nemu od narodenia....atd...takze fakt tazko takto poradit. Tvoja uloha cislo jedna je najst si pomoc. Naozaj nie je nikto, kto by Ti mohol pomoct a nechat Ta si oddychnut?

zuzu31
17. jún 2013

ak chce byt babo s tebou tak ho neodmietaj, ja som mala taku dceru ze chcela byt od narodenia v kuse na rukach ... ked som ju polozila do postielky tak revala do 15 minut..... tak sme spavali tak ze ja som sedela v kresle, malu som si zabezpecila, okrutili sme sa spolu do deky aby mi nevypadla a tak sme spali, a cez den spavala vo vaku ked bola uplne malinka. neskor potom, ked nechcela spat tak som ju polozila na seba a tak sme spali ... niekedy aj v noci veru, ale vyspali sme sa obe 🙂

a pri starsej som dospavala tak ze sme boli v izbe na zemi, odlozila som jej veci cim by si mohla ublizit a ona sa hrala, lozila po mne a ja driemala 🙂

prajem vela sily, on z toho vyrastie 🙂

lauricka
17. jún 2013

a fakt si myslis, ze 7-mesacne dieta by malo byt schopne pozerat rozpravku? fuha, pozri, skoda, ze nemas cas, nebolo by od veci co to si o detoch precitat. Nemozes sa tam zaradit do nejakej skupiny mamiciek, najst si priatelky? Moja kamoska doma, ma rok a pol stareho syna a obcas varuje podobne staru dcerku svojej kamoske. Mozete sa striedat a maly bude mat aspon program....