icon

Ako zvládnuť nervózne 7 mesačné dieťa?

lucia006
15. jún 2013

Ahojte,neviem ci sa chcem vyzalovat ,alebo najst niejaku radu ktora by mi pomohla smojim 7mes,synom .uz som totalne v koncoch vycerpana z neho 😖 od kedy sa narodil som nespala jednu plynulu hodiny ,najprv to boli 4 mes,koliky a potom predpokladam ze zuby ,lenze je to uz neunosne mne je stale zle boli ma hlava nevladzem snim ani n prechadzku ,cez den ho nic nebavinnechce sediet hrat sa s hrackami ani v chodaku dlhsie nevydrzi ako 5minut,vecne by chodil len za ruky ,co ja uz snim nevladzem a som nonstop sama doma,keby aspon vnoci spal tak by sa to este dalo. Ale zaspi o 8mej hned a od 22hej hodiny sa zacne prehadzovat mrncat plakat a to dokola celu noc max,co spi je 15min vkuse,ja dovtedy nestiham zaspat taka som uz nervozna zneho!!!! ☹ uz mam strach ze spadnem na drzku!!!!a tO DOSLOVA .skusali sme gely na dasna cipky vyburcol nurofen na noc dokonca aj stvrku dithiadenu,a nic,papa uz len raz vnoci,ale 30 aj viac krat je hore,!!!!!

Strana
z5
lucia006
autor
19. jún 2013

@njonja vsetko to co pisete si plne uvedomujem,mate pravdu!!!je to zacarovany kruh ja ani nepametam kedy som bolz pokojna,asi od narodenia som nervozna hlavne ked ho nebirm ukkudnit a neviem co mu je... ☹ a to je bohuzia. Skoro kazfy den alebo noc nad ranom stale place len ho prekladam na posteli hore dold a neviem co snim mam este robit! 😒 a .en place drape rukami pomne !tak ja z toho vpohode fakt neviem byt aj ked sa snazim,na rehabka sm chodili cize nema nic schrbticou,a detskj som hovoril o tom.no okrem gelu na dasna a viburcol cipiek som nic nedostala 😖

vrn
19. jún 2013

@lucia006 Ahoj, necitala som vsetky prispevky len uvodnu temu........ viem o com hovoris, tiez som bola sama na 2 deti (starsiu nevzali do skolky) a manzel na tyzdnovkach, takze spanku sa mi moc neuslo........ mozno blbost, mozno si to uz skusala, ale vyskusaj si lahnut spat do inej miestnosti ako maly, aby si nepocula kazde zapistanie. Z tej nervozity a unavy mas teraz este lahsi spanok. Tiez som to zazila a uz som obcas mala pocit ze ju nemozem ani na ruky zobrat lebo s nou spadnem od unavy. Mladsia sa v noci budi doteraz, velakrat mrnci zo spanku, ale uz je v druhej izbe, vysielacka vypnuta a mame len privrete dvere, takze ked sa naozaj velmi rozplace zobudim sa. Ale nebudim sa uz na kazde zapistanie ako predtym, tak som zistila ze uz prespi aj 7-8 hodin v kuse 😉
Ak chce vidiet skus si zaobstarat ergonosic - budes mat volne ruky na pracu, on bude pri mame mozno spokojnejsi a ukludnite sa obaja...... mladsia v nom kedykolvek zaspala.
Drzim palce a pevne nervy, deti su male len raz tak musime vydrzat, potom budeme budit my ich 🙂

lauricka
19. jún 2013

@lucia006 koliky su hrozne a bohuzial, tam sa vela robit neda, len vydrzat. Ja som niekedy hovorila, ze pri tych babatkach to je niekedy ako ocistec 😀 Ze si to fakt odmakas, vsak? Je to blbe, ale nepotrva to vecne 😉 Viem, ze teraz, ked ti dochadzaju sily, to vyzera vselijako. Skus si doplnat vitaminy, magnezium a dobru stravu na energiu.

lucia006
autor
19. jún 2013

@vrn takze asi viete sko sa citim kedze ste to zazivali,tiez nevladzem ho ani zobratbna ruky nakrmit a pod,ale muim premaham sa no je to tazke,vsetko ho zaujima a nikam sa sm nevie dostat! No on nechce byt ani na rukach kto vie ci by vtom ergonosici ccel byt on chce byt vkuse vpohybe!skusala som spat vobyvke nechala som si len priotvorene dvere dosplni no maly s tak o 11tej noci prebudil splaom ze dorana som smim mala co robyt tak neviem ci to mam este skusit potejto skusenosti 😢

lucia006
autor
19. jún 2013

@lauricka skor sidam niejake prasky na ukludnenie a dhitiaden na spanie lebo mam tak dodrbkany spanok ze uz neviem vnoi spat a cez den som ako chodiaca mrtvola 😒

gabikalejka
9. dec 2014

Dobrý deň mamičky chcela by som Vás poprosiť o radu. Mám 7 mesačnú dcérku a pomaly jej váha ide na 9 kilo :D Každý má straší ,že je tučná a že má veľké bruško. Ešte mi nezačala ani loziť a tak to nejako ospravedlňujem tým, že keď začne loziť, že to vybehá . Veľa mi ani nepapá ráno ked vstane vypije 180 ml mliečka a večer tiež . Medzitým som jej dávala na desiatu pribináčik potom obed a medzitým nejaké ovocie a potom na večeru bud grízik ale puding alebo znova len mliečko. Prosím Vás poradte mi ak niečo robím zle a čo jej vymyslieť na papnie už mi dochádzajú nápady neviem čo jej na ranajky dávať a čo na večere a tak . Dˇakujem vopred z arady :D

erienka
11. dec 2014

@lucia006 ahoj, tak ako, zlepsilo sa to napokon?

oblecenieavecicky
11. dec 2014

@lucia006 Ahooj, prešlo to malého? Ja presne to isté teraz riešim s 5-mesačnou dcérou.... Je to strašné...

afrika
11. dec 2014

@lucia006 prosím ťa prešlo to maličkému?? mám to domka podobné ☹ ☹

travelka
11. dec 2014

@lucia006 Ahoj, necitala som vsetky prispevky, len tvoj uvodny, ale ked nechces skoncit na psychiatrii a tiez zo zdravotnymi problemami tak by si ho mala kazdy den dat niekomu aspon na 2 hodky, ak sa to neda, chod aspon na mesiac za rodicmi nech ti pomozu. Ak vam to finanncie dovolia najdi si opatrovatelku, nejaka starsia pani sa urcite potesi privirobeniu si. Ja keby toto mam, tak urcite to takto riesim, lebo ty sa musis vyspat, to dlho takto nezvladnes a skoncis kde nechces.
Este jedna vec ma napadla, ist za knazom. Mojej kamosky dcera furt jacala v noci a nevedli co s nou, isli za knazom ci neni posadnuta zlym duchom a potom sa to udajne cele vyriesilo.

lucia006
autor
11. dec 2014

Uz sme na to zabudli ,co bolo bolo,teraz je to uplne ine,nevravim,ze nezvykne byt nervozny,ale uz sa pohra pozerame rozpravky,povie co chce, je to zdrave zive dietatko,vydrzala som ked bol taky nervny nespavy bola som sama nanho ,rodicov nemam zial bohu na slovensku, nemal mi kto pomoct,maly je namna naviazny ,ale gobec mi to neprekaza,spanok sa mu sice zlepsil ,ale nikdy neprespalmnoc,aj teraz s trapime sposlednymi zubkamy stolickamy, ale uz to zvlada lepsie ,ako ked ml 7 mesiace alebo rok. 😖 boli zle obdobia ,nespave plnenervov,no snazim sa na to uz nemysliet,a uzivam si sleom kazdy den 😉 prajem vam to ostatnym maminkam ,vsetko len to dobre,a zle vydrzat! Vsetko raz prejde! 😵

skalica6
30. máj 2016

Ja som natom uplne tak isto iba z vinimkou ze uz som aj spadla.mi mame este aj reflux takze pokazdom papani musim nosit aspon polhodinu a krpec uz ma 7,5 kg.este nam poriadne neskoncila kolika a uz sase nieco ine.uz dva tyzdne len place a place.papat nechche,hnackuje a reve.doktorka mu urobila vsetky testy a ma vsetko ok.tak nevieme co mu je. 😞

tina2014konik
30. máj 2016

@skalica6 my sme mali koliky a hnacky dokial sme nezmenili mlieko.. vyskusali sme vsetko.. a vo finale pomohlo FRANCE LAIT z kauflandu... ono totiz neobsahuje GOSFOS tj. probiotika.. inak do tej doby same vysetrienia, koliky, hnacky.. no des a hruza...

skalica6
30. máj 2016

@tina2014konik no mi sme len kojeny takze sa neda menit mliecko

tina2014konik
30. máj 2016

@skalica6 tak jedine pit nejake caje ako medovka... cerstva chuti ako citronovy caj.. ina ma nenapada...

skalica6
31. máj 2016

Pijeme pekne z lyzicky ;)

meddardin
10. apr 2018

O jeje- a to som si myslela, ze mam najnervoznejsie babatko. Drzim päste, mas to naozaj tazke - skus viacej zainteresovat do starostlivosti o neho aj priatela

Strana
z5