icon

Ako zvládnuť odplienkovanie na noc?

mackove
28. júl 2022

Ahojte. Začala som skúšať odplienkovanie na noc mojej skoro 3ročnej dcéri. (Cez deň je už vyše roka)... Prvy týžden bol super , pocikala sa asi 2x...Min.týždeň 1x ...A tento týždeň čo je , tak cika do postielky aj na obed , aj v noci ...akoby mi to robila naschval? Alebo v čom môže byť problém? Vôbec tomu nerozumiem , vždy keď bola suchá , bola vychvalená a aj odmenená...a zrazu toto...pred spaním ide cikať , piť jej veľa tiež nedávam. Mamičky , prosím poraďte ako ďalej postupovať. Ďakujem 😒

hipuska
28. júl 2022

@mackove prečo to silis? Podľa mňa, to dieťa ovplyvniť nevie. Môj syn má 2,5 a 5 dní zo 7 sa budí so suchou plienkou. Ale,aj tak mu ju stále na noc dávam.... nestresujem seba a ani dieťa

mamamasama
28. júl 2022

Ak bude mať týždeň vkuse suchú plienku, je vhodný čas. Dovtedy to siliť nemusíš. Pokiaľ ju teda nechceš v noci budiť na cikanie, na čo som bola ja extrémne lenivá.

misickaa4
28. júl 2022

@mackove skusala si sa jej spytat? 3r uz bude vediet zareagovat, podla mna. Moj ma.vyse 2,5r a su noci, kedy pekne ma zobudi, ze chce cikat a su noci, kedy sa pocika...nesilim...raz to.prejde

elizabet173
28. júl 2022

@mackove netlačila by som na pílu, ak má tvrdý spánok, aj tak s tým nič neurobíš, zbytočne stresuješ seba aj dieťa. Príde to samé

lilyianka
28. júl 2022

@mackove syn má 2,5r a keď mal asi týždeň suchu plienku v noci tak som ho odplienkovala. Za ten čas, je tomu asi mesiac sa pocikal v noci iba 1x. Aj to pripisujem mojej chybe,pretože pred spaním veľa vypil,aj keď sa tesne predtým vycikal. Ak treba ma v noci zobudí,vycika sa a spí ďalej

janickacrazy
28. júl 2022

@mackove daj plienky a skús to o pár mesiacov neskôr, keď bude dlhšie v noci suchá plienka, máte čas, dieťa musí dozrieť

marrilyn
28. júl 2022

@mackove naucit sa to asi neda, myslim, ze musi len dozriet. Syn je bez plienky cez den cca od 2,5 roka, na spánok ju stale dostaval a vzdy bola mokra. Zrazu zacal do nocnej mocit menej, ked sa do nej nejaky cas pocikaval uz len tak raz do tyzdna, tak sme skusili ju nedat. A bol odplienkovany. Raz sa mu v noci stala mensia nehoda a to bolo asi 2 mesiace po zruseni plienky. Za to, cez obedny spanok sa pocikaval dlhsie, po case sme skusili aj tu zobrat a pocikal sa po 2 dnoch, potom zas po 2-3 dnoch, tak sme ju vratili. Ked vydrzal zas par dni po sebe v suchu, tak sme zas zobrali a odvtedy je v pohode. Obmedzovanie vody pred spankom u nas vobec nepomahalo, proste musel do toho len dozriet.