Ako zvládnuť odstavenie dieťaťa od cumlíka?
Počas dňa dudku nemá, ale na spánky to je nutnosť. Má 2,5 roka, od septembra ide do škôlky, čiže je ideálny čas na to teraz kým sme ešte doma.
Inšpirácií ako na to je mnoho, ale mňa skor zaujímajú vaše príbehy, čo robiť keď bude ozaj ozaj že plakať? Že sa to nebude lepšiť? Vrátiť dudel?
Ako dlho to trvalo u vás kym sa to zlepšilo? ❤️
@anonym_autor ahoj, pomaha aj odstrihnut kusocek opakovane
Najlepsie ho niekde nechat, pre ine babatka, pre zvieratka, pre neviem co. Nech ho necha same dobrovolne. Ked bude plakat tak len vysvetlit, ze uz ho odovzdalo. Mne (vraj) zobral dudel z ust tetin pes. Ked som si ho pytala, dostala som odpoved Havo spapal. Nas maly si zasantrocil dudel sam, ked si pytal Nie je, stratil sa.
Urcite nedavt znova. Plac byva len par dni, ak byva a to treba vydrzat.
@anonym_autor mne sa páči priviazať všetky dudky na balón naplnený héliom, nechať ich vzlietnuť, zamávať im a vydržať pár dní večerný plač.
My sme to spravili tak že sme ho spolu hodili do koša a pozerali sme ako ho berú smetiari. Keď ho večer pýtal povedala som že veď ho vzali smetiari. Pýtal sa či kúpime nový, povedala som že áno, objednám a donesie ujo kuriér, to som povedala aj ďalší deň a potom už zabudol. Neplakal za ním, ale uspavanie trvalo riadne dlho oproti tomu s dudkou. Ale zvykol si 😊
Ja som mojim detom zobrala cumle, ked mali 15 mesiacov a to hodnotim ako velmi dobry krok, lebo to zvladli asi lepsie ako keby si nan zvykli este viac. Respektive potom tie deti uz aj dost vyjednavaju neskor a nie je to take jednoduche. Ja som len zobrala, povedala ze cumlik si zobralo babatko ktore bolo na navsteve a hotovo. Viac som o tom nerozpravala. Prvy vecer plakali asi polhodinu kym zaspali, prvu noc caste budenie, druhy den obedny spanok asi 20min kym zaspali a mrncanie, ale odvtedy uz uplne super. Hodnotim to spatne tak, ze to zvladli úplne bravurne. Dcera ma uz ale 3,5r a syn bude mat 2r, takze uz to bolo davnejsie, ale mam na to len take spomienky, ze to zvladli super 🙂
My sme "nechali u babky"..pýtala sa na to dlho, aj mesiac, ale potom to prešlo..plače boli chvíľu, ale nič extra

@anonym_autor však ju choďte spolu “poslať” na postu nejakému bábätku, 2.5r dieťaťu úplne bez problémov vysvetlíš, že na cumeľ je už veľký a hotovo 🙂.