Ako zvládnuť režim s mesačným bábätkom?
Zdravím, tie čo máte mesačné bábätko, aký s ním máte režim? Máte vôbec nejaký? U nás to je zatiaľ veľmi hektické, malý buď spí, plače, prebalujeme ho/utišujeme alebo uspávame.. Žiaden priestor na cviky alebo iný “rozvoj” nie je, lebo keď zrovna nespí, tak vreští :( Som z toho nešťastná. Máte to niektorá podobne prosím? Asi by mi pomohlo vedieť aj, že v tom nie sme úplne sami ..
@anonym_autor ahoj, v porodnici nas ucili par cvikov, napr.prava ruka oproti lavej nozicke atd, pritlacanie noziciek na brusko atd,cvicili sme kedykolvek, netreba to prehanat,ale zas pocvicit kazdy den zvladnete🙂 babatko je este malinke, vsetko bude ok
@anonym_autor áno mali sme režim. Presne taký istý 🙂 Napapať, vykakať, odgrgnúť, prebaliť, umyť, ponosiť, pomojkať a spať. Toto sa dialo dookola v 3 hodinových intervaloch.
@anonym_autor robis to dobre, tam vela nevymyslis
Jediný režim,ktorý som sa snažila udržať bol čas večerného ukladania. To sa mi vyplatilo,nikdy som nebola v noci hore viac ako bolo treba na dojčenie a prebalenie.Dodnes majú režim, že večer chodia spávať cca v tom istom čase
Cviky? Mesacnemu babatku staci spravna manipulacia a pocas bdenia viackrat denne na par sekund na brusko a na boky… Nic take ako rezim v tomto veku neexistuje, rezim sa vytvori (aj sam bez tvojej snahy) neskor. Nestresuj sa zbytocne nerealnymi predstavami.
Mala som to podobne. Prve 3mesiace absolutne nic. A dalsi asi polrok to sa nejako "ukazovalo" ale nazvat to ze rezim to absolutne nie. To sa u nas dalo tak okolo roka.
Podobne, nechapala som ako mozu s mini babatkami chodit hen a tam, nebodaj dovolenky.. mozno po 3mes sa dalo ako tak odhadnut spanky, ale aj tak, cely den len krmit, konecne spi, no spi 30 min, takze nestihnes nic 🙈😀 potom len sledujes a od 28min spanku snazis douspat, nech sa ani nepreberie poriadne, zabijes dalsich 15-20min a niekedy sa podari uspat, inokedy nie, potom kolotoc plienky, rev, kojenie, plienky rev, 30min spanok a tak dokola.. nadejas sa, ze aspon do kocika, no jasne 😂 po 20 min utekas spotena domov s bordovou sirenou v kociku a takto sa nevzdavas a bojujes kazdy den. ALE raz sa to otoci a pride zmena 🙂
Podobne, nechapala som ako mozu s mini babatkami chodit hen a tam, nebodaj dovolenky.. mozno po 3mes sa dalo ako tak odhadnut spanky, ale aj tak, cely den len krmit, konecne spi, no spi 30 min, takze nestihnes nic 🙈😀 potom len sledujes a od 28min spanku snazis douspat, nech sa ani nepreberie poriadne, zabijes dalsich 15-20min a niekedy sa podari uspat, inokedy nie, potom kolotoc plienky, rev, kojenie, plienky rev, 30min spanok a tak dokola.. nadejas sa, ze aspon do kocika, no jasne 😂 po 20 min utekas spotena domov s bordovou sirenou v kociku a takto sa nevzdavas a bojujes kazdy den. ALE raz sa to otoci a pride zmena 🙂
@anonym_0d6bd0 ano.. mam to uplne rovnako..
Jediný režim,ktorý som sa snažila udržať bol čas večerného ukladania. To sa mi vyplatilo,nikdy som nebola v noci hore viac ako bolo treba na dojčenie a prebalenie.Dodnes majú režim, že večer chodia spávať cca v tom istom čase
@domka222 toto by som mala aj ja rada, ake zial, zatial sa vobec nedari. Niekedy soi cez den hodinu, niekedy 2,5, niekedy len pol.. cize to mame uplne rozhodene a vecer nam nijak nevychadza v rovnaky cas dat spat..
Tale dieťa nemá režim. Snažíte sa chodiť spať v rovnakom čase na noc a dufat, že začne vstávať v rovnakom čase..
@anonym_autor U nas sa aky-taky rezim objavil az v 8m. A to som kazdy den ukladala rovnako, po rezime som tuzila, ale proste do tych 8m to bolo o nahode, nic sa nedalo naplanovat, zorganizovat.
Dcéra ma 5 mesiacov a rezim stale nemame. Niekedy spi 30 minut, niekedy hodinu a pol,...a podla toho sa odvija dalsi spanok. Cize kazdy den inak.
Inac aj ona zo zaciatku stale plakala. Trvalo to 3 mesiace. Babatku dozrieva traviaci system, v 3.mesiaci to vrcholi. Pomohli nam kvapky babycalm a biogaia.
@anonym_autor mesacne dieta nema rezim. Prvych 8-12 tyzdnov som len kojila, prebalovala, prezliekala, uspavala. Pri prvom som to velmi riesila. Teraz, pri druhom uz viem, ze je to proste taka faza a bude lepsie😊. Ale uz netlacim na ziadny „rezim“, skor sledujem potreby dietata
@anonym_autor take dieta nema rezim...je to presne o tom co pises...tak od 3mes zacina mat dieta nejaky rezim.
Taktiež sme nemali režim. Teraz dva mesiace začína byť aktívnejšia, čulejšia, vyžaduje pozornosť, aby sa s ňou niekto doslova bláznil a sa jej venoval. Čo sa týka budenia v noci budí sa raz a potom nadránom
@anonym_autor mesačné bábätko nemá žiadny režim 🥰 robí presne to, čo píšeš.. Cvičiť potrebujete kvôli nejakému problému? My sme teda cvičiť začali až od 4 mesiaca a aktívne až 6 tuším.. A to sme mali diagnózu
Boze, moj dvojrocny nema rezim 😂😂😂
@anonym_autor áno aj ja som to tak mala neboj ešte horšie lebo syn mal koliky do 4 mesiaca. Tak ako začala 2 hodina po obede tak nespal aj do druhej v noci vôbec mi nemohol späť iba plakal a chcel sa kojiť .Nemala som čas sa ani nejesť niekedy. Teraz mame rok a už je to super nedá sa to porovnať🤭

Mesacne babatko nema rezim. Robis dobre to, co robis. Proste riesis aktualnu situaciu. A "rozvoj" to je ako co? Mesacnemu babatku sa proste naplnaju jeho aktualne potreby, nikdy som nic ine nerobila. Netreba nic prehanat, ak vyslovene nemas nariadene cvicenie atd. Nevidim dovod.