icon

Ako zvládnuť separačnú úzkosť u 8-mesačného dieťaťa?

evahunkova15
22. jan 2025

Ahhojte dnes nám pani doktorka potvrdila 8 mesacnu separacnu úzkosť poradila nám takéto bylinky poznáte niekto ?? Budem rada ak by ste mi povedali ktoré z nich je lepsie pre dieta.
(Vytváram novú diskusiu aby sa dostala otázka viacerým mamičkám ktoré mi pomôžu s výberom )

Ako zvládnuť separačnú úzkosť u 8-mesačného dieťaťa?Ako zvládnuť separačnú úzkosť u 8-mesačného dieťaťa?
really8
22. jan 2025

@evahunkova15 no toto by ma v zivote nenapadlo

martyzpp
22. jan 2025

@evahunkova15 ale prosim Ta, nic do dietata nepchaj. Prejde ho to aj same ked bude mat cca rok. Len vydrzat a neodopierat mu potrebu byt s Tebou. Potrebuje sa Ta nasytit.

bobula46
22. jan 2025

Mám čerstvo 9 mesačnú. Ako doktorka zistila a potvrdila separačnú úzkosť? Si jej ty niečo spomínala??
Lebo moja dcéra je anjel, ale keď sa od nej vzdialim, tak plače. Idem na wc, prejde za mnou, idem si uvariť čaj, prejde za mnou. Nonstop ju mám za zadkom. Keď nevládze štvornožkovať, že je unavená, tak začne plakať. Ja ju chytím na ruky, ona prestane a v kľude pozerám čo robím... Podľa mňa to je však úplne normálne. Áno, som z toho niekedy na nervy, keď musím dovariť jedlo jednou rukou, keď vykladám nákup s malou na rukách, keď musím vyvešať prádlo s malou v nosiči lebo nechce sedieť v stoličke na kŕmenie alebo sa hrať na zemi.
Ale nepopisujem, že je to separačná úzkosť, skrátka chce byť so svojou mamkou.
Keď je doma manžel alebo syn, vie sa chvíľu pohrať aj s nimi, ale 95% času trávi so mnou.
Ale pýtam sa, s kým iným by také bábätko malo chcieť byť?

Autorka, ak myslíš niečo iné ako popisujem, tak vysvetli a popíš situácie z čoho ste usúdili že ide o separačnú ú.

biglovemom
22. jan 2025

Pana beka ze sirupy🤦‍♀️🤣🤣 lacnejsie a lepsie pre dieta je pritomnost matky !

euka210
22. jan 2025

hluposti su lieky na to. Ma to kazde dieta, je to vyvinova faza, zacina od 8-10mes a konci...no v 1,5r to byva najhorsie a potom sa lepsi. Ale zavisi od dietata a jeho povahy. Ze ako matka 1r dietata ani na wc nie si sama je zart, ale aj pravda

zooeynka
22. jan 2025

Ziadne bylinky jej separacnu uzkost neodstrania, maximalne ju otapia a to je cele. Radsej ju daj do nosica a maj pri sebe

patricwei
22. jan 2025

@evahunkova15 mňa by reálne ale zaujímalo ze ten kto to použil či to zafungovalo.

evahunkova15
autor
22. jan 2025

@bobula46 U nás je problém zo spánkom spi Max 20min a to aj v noci zobudi sa o 1 ráno a je do rana do 5 hore vôbec nespáva a aj keď zaspí to len na rukách hojdať aj 20 min

evahunkova15
autor
22. jan 2025

@evahunkova15 občas záplace že má nevidi ale u nás je problém najväčší zo spánkom

really8
22. jan 2025

@evahunkova15 a potom ked bude problem s recou budes cpat dalsie lieky? A ked s jedenim dalsie? A s ucenim? Ja neviem. Davat “bylinky” aby som dietatu nechybala….

evahunkova15
autor
22. jan 2025

@really8 všetky sa tu hráte na múdre nechapem o čom vás tu ide pomahat a radiť ??? Alebo urážať a podceňovať matky??? Akože fakt dosť blbe od vás … ja som pre svoju dceru tu vždy a navzdy nikdy ju z ruk prec nedávam a cítiť má cítiť až príliš pretože ju cely deň mám prilepenú len a len na mne so mnou papa so mnou sa hra so mnou sa učí nové veci so mnou pozerá… tak buďte take láskavé a začnite tu jednať s ľudmi normálne … aký jej to malo pomôcť ano dam jej to predsa doktor nebude dávať niečo čo jej bude narúšať niečo ak

evahunkova15
autor
22. jan 2025

@evahunkova15 alebo jej to niečo spravilo

evahunkova15
autor
22. jan 2025

Pokial to má v sebe len bylinky a nie žiadne oblbováky tak preco nie

evahunkova15
autor
22. jan 2025

@evahunkova15 to dieťa je nevyspate potom je mrzuté boli ju hlavicka vy sa ako cítite keby ste spavali len 20 min deň či noc a to ešte predtým koľko by trvalo dokym zaspíte

really8
22. jan 2025

@evahunkova15 a ty co stekas? Si myslis ze si prva na svete co ma dieta so separackou? S tebou pozera? Telku? Do mobilu? Radsej na tom popracuj. A uc ju na vlastnu postel. Inak ako “medicinou”.

evahunkova15
autor
23. jan 2025

@really8 ona svoju postieľku lubi ;))… Ano aj telku si pozrie keď pustím rozpravky páči sa jej to takze Ano pozerá somnou aj telku ;) … nemám nad čím popracovať moje dieťa má všetko čo potrebuje q davam jej tu najväčšiu lásku, a moju pritomnost akú jej mozem dat 😀. Aj jej sirup pomôže tak jej ho dam ja som sa tu pýtala ľudí či to už niekto vyskúšal a nie že či sú tu múdre matky ktoré nemajú koho poučovať tak to robia na nete

really8
23. jan 2025

@evahunkova15 jasne ze sa jej paci telka, aj nutela by sa jej pacila. Ale ved rob ako chces. Evidentne si najmudrejsia a najlepsia, preto potrebujes do nej cpat sirupy.

zooeynka
23. jan 2025

Ale ty riesis 2 veci - spanok a separacnu uzkost. Na spanok jej daj ten sirup(uvidis sama ci to funguje alebo je to odrb). Ale na separavnu uzkost jej sirup nepomoze. Tam pomaha len pritomnost mamy.

dixitka
23. jan 2025

@evahunkova15 a odkedy tak zle spí? Lebo to znie skôr ako spánková regresia než ako separačná úzkosť (aj keď môže mať oboje v tomto období) https://www.lepsispanokbabatiek.sk/8-10-mesacna...
S kvapkami skúsenosť nemám, pokojne skús, iste to neublíži. No je to len obdobie, ktoré časom prejde i samo.

evahunkova15
autor
24. jan 2025

@dixitka Ano určite hej máš pravdu už len to prečkať .. včera som jej dávala teda ten sirup mozem povedať spala mi od 22 celu noc až do 8 rana krasne tak ako mi spávala aj predtým keď takéto veci sme ešte neriešili 🙂))

evahunkova15
autor
24. jan 2025

@dixitka určite tým sirupom nevyriešiš celu separacnu úzkosť Ale už to nieje v takom stave