Ako zvládnuť verejné scenáre s malým dieťaťom?
Ahojte musím sa trosku vypísať lebo - toto je naše prvé dieťa, je dobre všetko v poriadku ale dnes ?
Normálne vonku chcelo ísť inym smerom ako ja , potrebovala som niečo len zobrať a pokračovali by sme ďalej ( popri tom som potrebovala na 1 minútu zavolat ) ale nedalo sa - dieťa mi prebehovalo hore dole, nakoniec začalo hučať plakať kričať utekat inym smerom , keď som zobrala na ruky ešte horšie , ľahko si na zem a hucalo dookola a viac …
V našom okoli boli ľudia aj v aute ( čiže aj vonku ale aj v aute sedeli)
Strašne má to trápi ako rodiča , čo som mala urobiť inak , hanbím sa čo sa udialo … hanbím sa za tu celu situáciu a sama seba sa pýtam , prečo tak dobre dieťa zrazu toto urobilo?
Čo ak si nás niekto napr nakameroval ?
Čo ak nás niekto niekde zverejní ako hanbu?
Stáva sa vám toho mamičky ? :(
žiada sa mi povedať len jediné - len sa z toho neposer... Popisuješ úplne normálnu a bežnú situáciu, akých zažíva každá matka veľa a aj ty ich budeš zažívať aj v budúcnosti, a ešte aj oveľa výživnejšie... A ak ťa najviac trápi, či si vás niekto nenatočil a zverejní to, tak si uvedom, že nie ste nejaké celebrity, aby vás prenasledovali paparazzi, že nikoho nezaujímate a ak si vás aj niekto všimol, tak dúfajme, že mal viac rozumu ako ty a mávol nad tým rukou ako nad úplne bežnou vecou
Teba zaujima jedine to, co povedia ludia.... Paneboze🤦♀️
Ano stalo, hanba riadna niekedy. Tí, čo maju deti pochopia (ak nezabudli, aké to bolo), iní sa budú pohorsovat, ale to neovplyvnis. Ak si nezareagovala nejako nevhodne (bitka a pod), tak ta nemusí trápiť, že dieťa urobilo scénu. Ešte ich bohužiaľ bude. Ja keď vidím, ako niekomu vrieska dieťa v autobuse alebo nechce ísť z obchodu, tak skôr sucitim s tými rodičmi a tvárim sa, že nič nevidím, nepočujem, lebo viem, ako sa snažia, ako je to narocne a ako je im to trapne. Niektorým situáciám sa vyhýbam, proste viem, že to s deťmi nedám (návšteva pošty, nakupovať so všetkými naraz, kávička s niekym bezdetnym).
Nech zdvihne ruku zena, ktorej sa to nestalo 😂 kolko ma dieta? Dva roky? Proste normalny vzdor, nebolo po jeho..a kto by ta akoze kam zverejnil? Zas to tolko neprezivaj ;)
@crazy_cat_lady rok a pol … nikoho som nevidela, že by točil … len má napadlo ľudia v autách napr mojli si nás natocit a niekde na srandu nás hodiť
Boze ved to je este babatko....
žiada sa mi povedať len jediné - len sa z toho neposer... Popisuješ úplne normálnu a bežnú situáciu, akých zažíva každá matka veľa a aj ty ich budeš zažívať aj v budúcnosti, a ešte aj oveľa výživnejšie... A ak ťa najviac trápi, či si vás niekto nenatočil a zverejní to, tak si uvedom, že nie ste nejaké celebrity, aby vás prenasledovali paparazzi, že nikoho nezaujímate a ak si vás aj niekto všimol, tak dúfajme, že mal viac rozumu ako ty a mávol nad tým rukou ako nad úplne bežnou vecou
@danica2711 žiadne slávne osobnosti …. Ale stala sa vec, ktorá je trosku hanbou
Moc riesis. Podla popisu tipujem, ze sa jedna o male dieta, tak 1-2 roky. Kazdy kto zazil chape 🙂 nespravila si nic zle, ani dieta nie, proste este nerozumie preco by malo zastavit ked to ty potrebujes, a reakcia typu strasna drama je uplne primerana veku.
Také video by ale nikoho na tiktoku nezaujímalo...
Neuraz sa ale nie si tak troška labilná? Tvoje dieťa sa zachovalo ako dieťa, nie je hneď preto zlé a nikoho nezaujímaš natoľko aby si ťa kameroval a zverejnil ako atrapu hroznej matky.
Ano stalo, hanba riadna niekedy. Tí, čo maju deti pochopia (ak nezabudli, aké to bolo), iní sa budú pohorsovat, ale to neovplyvnis. Ak si nezareagovala nejako nevhodne (bitka a pod), tak ta nemusí trápiť, že dieťa urobilo scénu. Ešte ich bohužiaľ bude. Ja keď vidím, ako niekomu vrieska dieťa v autobuse alebo nechce ísť z obchodu, tak skôr sucitim s tými rodičmi a tvárim sa, že nič nevidím, nepočujem, lebo viem, ako sa snažia, ako je to narocne a ako je im to trapne. Niektorým situáciám sa vyhýbam, proste viem, že to s deťmi nedám (návšteva pošty, nakupovať so všetkými naraz, kávička s niekym bezdetnym).
@elzena2 žiadna bitka preboha … len má napadlo čo ak to niekomu príde vtipne a natočil si to a niekde nás zosmiesni
Moc riesis. Podla popisu tipujem, ze sa jedna o male dieta, tak 1-2 roky. Kazdy kto zazil chape 🙂 nespravila si nic zle, ani dieta nie, proste este nerozumie preco by malo zastavit ked to ty potrebujes, a reakcia typu strasna drama je uplne primerana veku.
@kandelabra áno rok a pol … stalo sa mi to 1x preto som úplne rozhodena a plačem
Šak sa upokoj. Koľko má dieťa? 2 roky? Také správanie aké popisuješ ma každé dieťa v takomto veku. Si myslíš, že ťa mohol niekto kamerovat a to zverejní niekde na stránku vášho mesta alebo na YT? Nebuď smiešna prosím ťa.
Omg, toto je strašné. Hrozné. Nie že dieťa sa správa primerane veku, ale ako na to reagujes. Uvedom si že pre dieťa si ty a vaša rodina celý svet. Keď budeš takto hystercit aj pri iných normálnych situáciách, akurát mu privedies riadnu úzkosť do života.
Neuraz sa ale nie si tak troška labilná? Tvoje dieťa sa zachovalo ako dieťa, nie je hneď preto zlé a nikoho nezaujímaš natoľko aby si ťa kameroval a zverejnil ako atrapu hroznej matky.
@januska12323 bola by si prekvapená, čo si ľudia natáčajú a potom to vešajú do skupín na fb, aby si asi dokázali, že im sa to nestane.
autorka, vôbec si z toho nič nerobte, bude aj horšie :D ale zároveň už sa mu bude dať vždy lepšie vysvetliť a bude viac chápať.
Také video by ale nikoho na tiktoku nezaujímalo...
@elzena2 nemusimlen na toktoku
Šak sa upokoj. Koľko má dieťa? 2 roky? Také správanie aké popisuješ ma každé dieťa v takomto veku. Si myslíš, že ťa mohol niekto kamerovat a to zverejní niekde na stránku vášho mesta alebo na YT? Nebuď smiešna prosím ťa.
@226lenka no zlakla som sa
Vieš čo moje dieťa sa síce hodilo o zem len raz aj to doma, ale zo začiatku sme išli pár krát s revom z ihriska akoby som ju prinajmenšom zostala remenom alebo ju unášala, ale bolo mi u prdele kto si čo myslel. Jednoducho šli sme z ihriska a hotovo.
Mne skôr príde divná situácia kde má dieťa takýto záchvat , čo je z hľadiska vývinu normálna fráza a rodič miesto aby si stál za tým čo povedal, prosí dieťa aby prestalo a upustí od toho len aby sa ľudia divne nepozreli. Ako napr čo som videla včera v obchode
toto ti ešte urobí veľakrát a robia to všetky deti na svete, aj moje to robilo a prešlo ho to, hlavu hore nič také sa nestalo
Omg, toto je strašné. Hrozné. Nie že dieťa sa správa primerane veku, ale ako na to reagujes. Uvedom si že pre dieťa si ty a vaša rodina celý svet. Keď budeš takto hystercit aj pri iných normálnych situáciách, akurát mu privedies riadnu úzkosť do života.
@bambulkaaskatulka ako reagujem ? Že sa boji
O kamerovanie
Ked ta toto trapi tak dufam, ze nemas viac ako 18, lebo tvoj rozum nestihla tvojmu OP. Koho by si uz zaujmala. Tvoja starost ma byt, aby Ti dieta nevbehlo pod auto a nie ci ta nejaky blbecek natoci. Vypni soc media lebo mas evidentne nejaku traumu - skus odbornika, ne prenasat to na svoje dieta. Tvoje dieta je uplne normalne … nie je to cvicena opicka, kt sa bude usmievat a fungovat na prve slovo, kazde dieta si prechadza obdobim vzdoru a je to uplne v poriadku…
Napíšem na odľahčenie: Pred par rokmi si sedím v elektricke, čakáme na zastávke, dvere otvorené. Čakalo sa ešte na jedného otecka, ktorý musel s malým dieťaťom dobehnúť. Tak on ako správny tatko si ho vyložil na plecia ("na koňa"), veľké srandicky, hoci mu asi nebolo jedno, že už tam všetci kukame, kedy dobehne, ale že nebude stresovat, da to na pohodu. No a v tom rana, asi sekunda ticho a potom revuuuuu na celú elektricku- on ako ho mal hore nejako neodhadol výšku pri nastupovani, nedal dieťa dole a napálil mu hlavu, resp. celeho do toho plechu, až mu ho skoro zrazilo z pliec. Decko revalo, otec červený. Ale tak spoj stihli... Tak toto bola teda hanba, na porovnanie.
autorka, daj si kávu, vodu alebo panáčka, hlavne sa upokoj a prestaň už stále dookola splietať o hanbe a sociálnych sieťach
Och kolkokrat sa mi toto stalo. Hodila sa o zem a ani pohnut. Tolko krat sme sli vrieskajuci do auta. Lebo nechcel. Ale ja som musela. Vyrastie z toho. Ludi si vobec nevsimaj. Bud deti nemaju, alebo zabudli. Alebo este veelmi dobre pamataju. Ja sa vzdy usmejem na mamicku ked toto vidim. Vrati sa mi to v spomienkach.
Nechápem, prečo by vás mal niekto kamerovat?A duplom niekde to vešať?
Ja na deti,ak veľmi vystrajaju,aj skriknem,a veru aj na zadok už dostali,ked sa mi syn vytrhol a letel ako vystreleny rovno na cestu.
No a ? Fakt myslís,že niekto Sleduje len vás a okamžite vyberie mobil,aby vás natočil? Však si nezmlatila dieťa do krvi,ani nič Robíš si zbytočne stresy,ľudia ,čo vás videli,už ani nevedia,že vás videli
No áno, že si sklamaná, hanbíš sa, že ťa to trápi až tak že o tom vypisuješ na mk, dokonca sa mi zdá že si písala, že plačeš. Aj to že riešiš či ťa niekto nekameroval...omg kto a načo by mu bolo. Pointa je, že dieťa je veľmi citlivý tvor a možno ešte nevie verbalizovat, ale tvoj diskonfort v úplne normálnych situáciách cíti....
Napíšem na odľahčenie: Pred par rokmi si sedím v elektricke, čakáme na zastávke, dvere otvorené. Čakalo sa ešte na jedného otecka, ktorý musel s malým dieťaťom dobehnúť. Tak on ako správny tatko si ho vyložil na plecia ("na koňa"), veľké srandicky, hoci mu asi nebolo jedno, že už tam všetci kukame, kedy dobehne, ale že nebude stresovat, da to na pohodu. No a v tom rana, asi sekunda ticho a potom revuuuuu na celú elektricku- on ako ho mal hore nejako neodhadol výšku pri nastupovani, nedal dieťa dole a napálil mu hlavu, resp. celeho do toho plechu, až mu ho skoro zrazilo z pliec. Decko revalo, otec červený. Ale tak spoj stihli... Tak toto bola teda hanba, na porovnanie.
@elzena2 juj, chudák dieťa 🙈🙈s obitou hlavou
Tieto reakcie dietata su bezne a prirodzene. Ono to ani nie je o tom, ako dieta "vyvadza", ale o tom, ako si s tym rodic poradi. Kasli na to, kto si co mysli, nauc sa tieto situacie zvladnut s chladnou hlavou, aby si z toho nevysla horsie, ako to dieta. Aj ked to zvycajne byva 50:50, vacsina sme si tym presla, neboj dobre bude, aj horsie, aj lepsie... 😅
Tak si zvykajú a nerob z toho teatro...toto sa ti môže stať ešte velakrat
Myslim, ze ludia maju ine veci na praci, ako tocit druhych ludi..., nadych, vydych.. takych situacii este bude
Hanbou? Neblazni, hanbu ti este len dieta vyrobi 😂😂😂😂
Su to normalne prejavy…nebolo po jeho. Este sa ti to stane x krat. Lebo banan nie je na kolieska, lebo je vcelku, lebo jablko ma supku, lebo ju nema, lebo ono chce ist do prava… atd atd
Moj sa v tomto obdobi bezne hodil na zem aj v obchode, lebo (dopln si)… normalne som ho tam nechala lezat, donakupovali si, decko vzala pod pazuchu, zaplatila a odisla 😂😂😂😂
To su proste deti…tu zacina ta vychova (v odbobi vzdoru je ti niekedy vychova na prd, treba len pevne nervy 😂)

Nech zdvihne ruku zena, ktorej sa to nestalo 😂 kolko ma dieta? Dva roky? Proste normalny vzdor, nebolo po jeho..a kto by ta akoze kam zverejnil? Zas to tolko neprezivaj ;)