icon

Ako zvládnuť zmenu režimu jedenia u bábätka?

monikabotosova
8. máj 2024

Ahojte maminy, neviem ako inak by som opísala náš problém. Koncom marca, keď mal môj drobec 3 mesiace, dostal sopliky, išli sme aj k dr, nakoniec vysvitlo, že pravdepodobne nádcha od zubov. Od tej prvej noci sa mi začal každú noc budiť a trvá to doteraz. Dovtedy prespával pekne celú noc od 21-7. Už som to pripisovala zubom, potom aj spánkovej regresii. Prestal mi vtedy cez deň aj papať, ďalší náznak zubov. Dnes mi príde, že má úplne prehodeny režim. Predtým vypil cez deň bežnú porciu 120-180ml mlieka. Bol kľud dve hodiny. Teraz mi cez deň vypije tak 40-50. No o pol-tristvrte hodinu pýta zas. Ale znovu viac nevypije ako 40-50. O dlhom spánku nesnivam, vždy spi 30-45 minút, viac nie. Znovu jesť a kolotoč sa opakuje. No príde noc, a bežná porcia je tak 120-150ml a dnes v noci napríklad každé 2 hodiny toto množstvo. Som už strašne unavená. Mám zdravotné problémy , cítim sa úplne vyhoretá, unavená. Ale nevadí. Ako mám pomôcť drobcovi? Aby sa mu režim vrátil naspäť? :( príkrmy zavadzame tak týždeň.. zatiaľ vždy všetko spapal, kľudne aj 180ml príkrmu zbaští. No o hodinku je zas hladný (nie smädný). Zub ešte nemá ani jeden, hoci nonstop má niečo v ústach, keď nie hryzatko tak ruky.

Zanedlho má 5 mesiacov, nosí veľkosť 74 a niečo cez 8kg, možno aj 8,5. Snažila som sa nájsť v diskusii, či sa s tým niekto nestretol, ale nenašla som nič. Dakujem za rady.

martul
8. máj 2024

Koľko to trvá? To, že papá viac v noci ako cez deň?
Podľa mňa je to úplne bežné a normálne u detí. Nemôžeme čakať, že bude všetko OK, aj spánok aj jedenie. Navyše mu začínajú rásť zúbky. Dieťa sa mení, jeho návyky takisto, navyše má 4-5 mesiacov, takže ešte má ,,nárok" na rozhádzaný režim. Mala som to tak u mojich troch, postupne ako rástli cca do roka sa upravilo aj jedenie aj spánok.

monikabotosova
autor
8. máj 2024

@martul trvá fo teraz cca 5-6 týždňov. Ja pravdaže vydržím, len sa proste bojím, že niečo zanedbam a už sa to neskôr nenapraví. Chcem pomaly zaviesť aj kašu na večer, či to nepomôže.

martul
8. máj 2024

@monikabotosova mne sama doktorka povedala, že mám dávať kašu na večeru, lebo to viacej zasýti ako mlieko a bude dlhšie spať. A mala pravdu, pomohlo to.

basska_b
8. máj 2024

Ono je to skor o tom, ze cez den on uz kuka kade tade a nevie sa na krmenie sustredit, zatial co v noci v polospanku by si do neho naliala aj pol litra. Ja som teda kojila, ale bolo to podobne. V noci dohanali den, na mililitre som to nemala pomerane, ale subjektivne som to takcitila. Je to faza,pride leto, bude teplo, bude isto viac píjať cez den

ivusa1516
8. máj 2024

@martul ahoj prosím ta a akú kašičku dávaš?

martul
8. máj 2024

@ivusa1516 jaj, ja mám už starých časov😁, za mojich čias obyčajnú krupicovú.

ivusa1516
8. máj 2024

@martul poviem pravdu že aj ja nad ňou rozmýšľam, lebo tie pre neho 4+ ho strašné malo zasitia

ivusa1516
8. máj 2024

@martul prosím A od akého veku sú dávala?

martul
8. máj 2024

@ivusa1516 fu, neviem presne, ale rok ešte nemali určite. 6-7 mesiacov...tak nejak.

ivusa1516
8. máj 2024

@martul ďakujem krásne... lebo to aj svokra stále do mňa drtila že ona dávala chalanov od 3,5 mesiaca Ale ja som sa toho bála tak skoro

martul
8. máj 2024

@ivusa1516 3,5 je skoro, to máš pravdu.

ivusa1516
8. máj 2024

@martul lebo ona aj lekárke :veď niekedy sa 2 mesačne aj prikrmovali krupicou, tak jej musela lekárka vysvetliť ze to bolo kedysi... Som mala obavy jej ho aj nehať aby náhodou 🤦‍♀️🙄