icon

Aký je váš názor na takýto vývin charakteru?

elina25
29. dec 2013

Včera som bola s mojou princeznou na prechádzku,pridala sa kamarátka a jej známa....Padla reč na "všetko sa ti vráti na tvojom dieťati" na to som poznamenala že veľa robí výchova,známa mojej kamarátky na mňa pozrela akoby som jej deti na raňajky pojedla....Ale čo sa stalo potom to mi rozum zastavilo...V kočiari mala 2-ročné dievčatko a 5-ročného spratka (prepáčte nemám na neho slov....To bolo hrozné dieťa,prve začal to dievčatko šticovať na to som mu povedala či jemu by sa páčilo keby tak jeho deti šticovali,tak mu jeho mama nedala cukrík začal sa o zem hádzať.....S pod kočiara mi vytiahol čaj a všade ho rozlieval...Upozornila som na to jeho mamu a,ta mi povedala že to je normálne že takto sa dieťaťu rozvíja charakter....Samozrejme nastala vymena názorov...No zdá sa Vám to normálne?

sissmiss
29. dec 2013

@natas4 jezis fakt 🙄 aj ja... Do prcic. Muz sa ma dnes spytal ci mi mk nemoze skodit po tom co som mu precitala temu " som vianocny clovek"...

sissmiss
29. dec 2013

@mimake nemyslela som teba ze ty ides tu matku ohovarat ale tebe som to adresovala lebo si pisala ze ona to nemysli v zlom. Je to v zlom. Nie je to v dobrom. Je to ohovaranie a seba vystavovanie na obdiv. Ku tomu vzdoru.. mam dve deti a na vzdor sa nereaguje, ak tak nevsimavostou alebo usmevom. Zistis sama 😉

natas4
29. dec 2013

@sissmiss ta temicka mi nejak usla...ale nazov napoveda vela 😅 kona treba brat hlavne s nadhladom 😉

zuzkaanicka
29. dec 2013

@mimake znovu opakujem-hodnotit niekoho po jednej prechadzke je povrchne, je to blbost a ako som uz pisala-hodne rozsirena, takze sa to uz mnohym zda ako normalne 😝 ... a su aj take dobre duse, ze ked sa Ti napr. dieta hodi o zem, tak Ti pridu rovno povedat, co s nim mas robit ... len je otazne, ci o to v tom okamihu matka stoji-ma dost co robit so vzdorujucim dietatom a nema cas na debatne spolky-netvrdim, ze to je pripad zakladatelky, ale aj take sa stava, lebo ludia su rozni a mnohi radi hodnotia aj to, do coho ich nic nie je 😉

mimake
29. dec 2013

@sissmiss a do kedy je to vzdor a od kedy uz nevychovanost? lebo sa tu bavime o 5 rocnom chlapcovi nie o 3 rocnom. A nereagovanie podla mojho nazoru znamena suhlasenie. Nevravim ze treba dieta trestat ale slovne upozornit..... myslim si ze to ani v obdobi vzdoru neposkodi, inak bude asi tazko dieta vediet ze to co robi nie je spravne

zuzkaanicka
29. dec 2013

@sissmiss vies, tie reakcie na vzdor-o tom maju mnohe maminky (obzvlast maych deti) velmi zidealizovane nazory ... a potom zrazu 😕 ups a nefunguje 😅 ... ale k tomu sa treba dopracovat asi na vlastnych chybach 😉

mimake
29. dec 2013

@zuzkaanicka oki v tom suhlasim 😉

zuzkaanicka
29. dec 2013

@mimake vidis, a doteraz som stale to iste pisala 😅

mimake
29. dec 2013

no ja som si tvoje prispevky necitala. ja som sa na to pozerala globalne. s niektorymi vecami suhlasim s jednou skupinou matiek s niektorymi s tou druhou hlavne je najst ten spravny stred 😉

sissmiss
29. dec 2013

@natas4 nie je to nazov, len krycie meno ale objavilo sa v zakladnom prispevku, neda sa mi uz inak nazvat. Nadhlad...yo

@mimake JA by som ho (mojho, nie cudzie) upozornila. Ak sa mi nepaci ako vychovava kamaratka, nestretam sa snou s detmi. Ale ak by mi nazvala dieta spratkom a povedala ze ktovie ci za par rokov nebude medzi tymi vykvetmi co ich hlada policia ci ako to zakladatelka povedala, tak sa jej usmejem do xichtu a odchadzam, so sprostanou sa bavit nebudem, ak stihne moj syn po vypocuti tohto zobrat jej caj a rozliat, tiez by som sa zasmiala. To co povedala tato je dost neslusne a voci dietatu fakt trapne, nie hodne dospelej osoby. A dokedy je to vzdor? Neviem, moj mal vzdor ako dvojrocny, preslo to rychlo. Potom bolo uz len par epizod kde len ragoval na hlupost inych ludi, tak male dieta ma nezrelu nervovu sustavu, aj patrocny moze zareagovat "nevychovane" v situacii kedy nanho dospela a teda akasi autorita zazera, nazve ho spratkom a vidi ho v buducnosti pachatelom trestnych cinov. Dieta rado robi to co sa od neho ocakava, nazvala ho nevychovanym, vyhovel jej. Nepaci sa mi take spravanie dietata, ano, snazila by som sa ho nejako spacifikovat, nesuhlasim s volnou vychovou deti a s nenesenim zodpovednosti, s tym ked sa detom vsetko dovoluje, ak nemaju hranice... Nebudem tu ale pisat o tom ako trapne su niektore pubertalne deti ked ja este neviem ake budu moje a nebudem z komara robit somara a tvrdit ze ja a moje par mesacne dieta sme najmudrejsie princezne na svete... Nepaci sa mi ked sa niekto sprava neslusne, nevychovane. Ale nebudem ani ohovarat chlapca a jeho mamu ktori zjavne reagovali na trapne spravanie. Neviem ako by si reagovala ty keby vyvin situacie bol 1.nazvanie tvojho dietata nevychovanym a spratkom 2. pytanie sa ta ci je tvoje dieta psychicky v poriadku lebo jej sa teda nezda. 3. zaradenie tvojho dietata k buducim kriminalnikom 4. tvoje dieta sa zacne spravat nevhodne ale si tak v soku z tohto stretu ze nestihas reagovat. Tak nejako by to bolo asi u mna keby som tam a toto mi je predvedene. Patrocny je uz dost velky na to aby sa spraval vychovane, ale aj dost velky na to aby po zapocuti takychto urazok stratil hlavu. Maloktory dospely by zniesol osocovanie a urazanie svojej osoby, dieta ako nasledok vylialo caj a potahalo psa za chvost. Ide o podanie situacie. Tuna verim tomu co som popisala ze ako to teorericky mohlo byt viac, ako zakladatelke pretoze je poznat z jej pisania jej uroven. Mne to celkom staci na utvorenie si obrazu

juliana77
29. dec 2013

@elina25 Ona len Normálne rozvíja malému charakter podľa vlastného. Nič nezmeníme na tom, že občas nevychovanci vychovávajú deti a to že je niekto rodič ešte neznamená, že je vychovaný, žial realita.

mimake
29. dec 2013

@sissmiss ja sm to pochopila tak ze zakladatelka nazvala jej syna spratkom az po danom incidente a po slusnom vyzvani o flasu a naslednom usmiati sa matky. ale pokial to bolo naopak tak sa hlboko ospravedlnujem. A aby som uviedla priklad ako sa zachovavam ja v podobnych situacich tak zhodou okolnosti sa majitelka domu kde sme boli s malou na stefanakej zabave rozhodla ze moje dieta nebude brat do ruky karty a so slovami nono ho buchla po ruke,urobila to aj druhy krat a na treti krat som to urobila aj ja a moje dieta prestalo. neurazila som sa ani som neodisla. bola som v jej dome a pokial ma co i len najmansi dovod na to ze si nepraje aby moje dieta nebralo hracie karty ( activity-ktore som ja kupila) do ruk tak to budem akceptovat. dieta od 4mesiaca rozozna co je to nie a od tej doby ju to ucim. ci to bude mat nejaky uzitok sa dozviem az neskor.reagovala by si tak ty na mojom mieste? asi by si sa otocila a odisla ako si to napisala. ja reagujem tak ako som reagovala a nebudem sa urazat za nieco co je mozno pravda.

sissmiss
29. dec 2013

@mimake hmmm...neviem. Ak by povedala nono, samozrejme akceptujem, ale ja som napr.citliva na to aby niekto iny moje dieta bil. Capal, buchal...nejako fyzicky usmernoval. Nemam rada capanie po rukach, mam zafixovane ze je to nebezpecne kvoli zilam a neskor traseniu ruk. Ja by som povedala nono, jemne by som pacla po plienke. Ale urcite dieta starsie ako rok o ktorom viem ze chape, nie par mesacne, (take by som vzala na ruky, povedala nono, vysvetlila par jednoduchymi slovami ze to ich nesmie chytat a isla s nim na ine miesto kde nie su karty). Ak by nepocuvlo, tiez by som vzala na ruky a nedovolila mu tak brat nieco co nesmie. A tiez by som vysvetlila. Tiez vychadzam zo skusenosti starej asi dva dni, kedy sa snazil vziat nieco na navsteve co nesmel. Kazdopadne, viem ze syn vie co znamena nie, ale nie som si ista ze chape. Sam si povie nie, nono, kruti hlavou, hrozi prstom ale vezme si to. Jedna ruka robi nono a druha berie.
Neviem ako to bolo v tomto pripade tu. Ale mohlo to byt aj tak ako som pisala ja. Zazila som starsieho syna ked reagoval na dospeleho ktory vytvaral napatie, su taki ludia a deti su velmi citlive. Spraval sa odrazu uplne nevychovane, ale sama som citila napatie z toho cloveka a bolo treba viac nez vychovne usmernenie. A to nie vzdy ide a nie kazdy to citi a vie rozbit ten vplyv.

dejnas
29. dec 2013

jedna vec je, že sa tu ako vždy rieši výchova niekoho iného, nie naša vlastná.... použitie slovíčka "spratek" sa nepáči ani mne, je to predsa len dieťa....
ale je to dieťa, ktoré by malo byť stále usmerňované rodičmi...
či zakladateľka hodnotí výchovu len na základe jednej prechádzky, neviem.... zrejme sa rozprávali a zistili, že majú diametrálne odlišné názory na výchovu,keďže došlo k hádke, takže to fakt nemusí byť len tým jediným incidentom (ktorý je vo svojej podstate banálny - vyliatie čaju)....
hodnotenie cudzích a rýchle závery nemám takisto rada, ale myslím, že nejaké všeobecné základy slušnosti, či hranice pre dieťa by mal mať nastavené každý rodič..... otázne je, ako široko a ako správne si ich ktorý rodič nastaví
ja mám doma dva veľmi "živé" exempláre, ktoré sú takisto takmer denne hodnotené okolím.... ale veľmi dobre ich poznám a viem, že sú ozaj nadmieru živí, takže sa neurážam a v konečnom dôsledku k urážkam zatiaľ nedošlo (ide len o konštatovanie, akí sú neposední, ako mi musia dať "zabrať" a pod), niekedy ma dokážu priviesť do zúfalstva, no vždy sa im viac menej úspešne snažím určiť hranice, mantinely.... isteže nebrzdím ich temperament, no v žiadnom prípade nenechám bez povšimnutia prípadné ublíženie inému dieťatku, zvieraťu (čo sa našťastie nedeje), či ničenie cudzích vecí.... ok, ak sa stane, že decká na 100% neustriehnem a predsa niečo vyvedú, NIKDY si nedovolím povedať, že majú temperamentný charakter, ktorý si rozvíjajú napr. a tým je vec vyriešená.... vždy sa dotyčnému ospravedlním a s deťmi to vyriešim neskôr....
viem veľmi dobre pochopiť aj mamičky, ktoré obhajujú správanie toho chlapčeka, ale myslím, že zakladateľku pohoršil práve - podľa môjho názoru - benevolentný prístup matky...

pred týždňom sme boli v obchode, manžel skúšal nohavice, ja som práve niečo vyberala z kabelky a decká medzitým pri naháňaní sa, nechtiac samozrejme, zhodili majiteľke vianočnú výzdobu na pultíku.... deti som okamžite upozornila, aby sa prestali naháňať, majiteľke som sa ospravedlnila, našťastie to vzala úplne v pohode... ale vzápätí nám povedala, že nedávno tam mala tiež manželský pár so synčekom, ktorý jej postrhával úplne všetko oblečenie z vešiakov.... rodičia sa len mlčky pozreli, nepovedali absolútne nič, ani chlapcovi, ani majiteľke.... z jej rozprávania bolo jasné, že tiež bola nepríjemne prekvapená takým postojom rodičov, nič im samozrejme nepovedala, ale za "milú" príhodu to rozhodne nepovažuje

a ešte z opačného súdka.... viem si predstaviť, aké by boli reakcie, ak by tu jedna z nás pohoršene napísala príspevok ako 5 ročný chlapec vyšticoval za vlasy malú dcérku napr, pričom jeho matka incident videla a okomentovala to slovami, že sa mu rozvíja tak charakter.... takých tém tu už bolo viac a točilo sa v nich o tom, ako matka musí dávať na dieťa pozor a usmerniť ho, zabrániť podobnému incidentu.... v tomto prípade to neplatí? pretože psík, ktorého ťahal za chvost nie je dieťa, ľudská bytosť, či?

mimake
29. dec 2013

@dejnas velmi pekne napisane ( v podstate to co som tym celym chcela povedat aj ja akurat ze ja to tak dobre neviem podat) 😖 😅

vejula
30. dec 2013

@dejnas čavky. Mam deti a mam aj psíka. Takže som sa dostala do rôznych situacii. Aj dot akej, že sa cudzie dieťa nevhodne zachovalo k našmu psíkovi. V živote by som si v tom prípade nedovolila povedať matke dieťaťa, že je sliepka. Toto je podla mna nevhodnejšie chovanie od dospeleho človeka ako chovanie toho dieťaťa, ktoré sa stale len učí. V takom prípade som vždy upozornila dané dieťa, nikdy nie matku. Pretože osobne si myslím, že dieťa viac vnutorne zasiahne, ked mu prísne dohovorí cudzí človek, ako mama. Vôbec nevidím dôvod, prečo by som musela brať na paškal matku dieťaťa, pokial ma ešte k tomu aj mladšioe dieťa v kočíku. Mám usta, chlapec je človek, mne rovnocenny, tak nechapem, prečo by som si to nemohla vydiskutovať rovno s ním.

zuzkaanicka
30. dec 2013

@dejnas v podstate suhlasim so vsetkym, co si napisala, tiez nenecham svoje deti robit, co sa im zachce ... ale po precitani prispevkov zakladatelky, mne osobne vyslo z toho akurat tolko, ze z jednej prechadzky posudzuje vychovu inej maminy a na jej neschopnosti poukazuje na svoju dokonalost 😝 ... take caste, take povrchne 😖

kaja73
30. dec 2013

@elina25 mam kamosku co ma prvu dcerku-uz pomerne velu-a kym nemala syna nachapala ako moze dieta neposluchat,ako moze behat kade chce,ako moze revat,hadzat sa o zem,buchnut ine dieta,vylievat vodu,caj........nechapala a odsudzovala.
Dnes ma takmer 3 r syna a uz to chape-ta ista vychova,ti isti rodicia...ale akosi nic nefunguje tak ako u dcerky.
Chalanisko je certik,neposedny,stale v pohybe,kriciaci za vsetko a vsade.......a teraz len spomina ako take deti a ich rodicov sudila,dokonca raz jednemu cca 4 rocakovi aj strelila facku ked sotil jej malu na zem.
deti su rozne a ozaj niektore skusaja a skusaju a skusaju.......a rodic to ma ozaj tazke.
Moj st.syn v 3,5 roku bezne hadzal svoje oblecko vonku do blata,poskakal ho,utetkal mi rovno pod auta a rehotal sa ako divy na tom-aj sme boli u psychologa-zaver dieta s vysokym IQ testújeuce rodica-musi to len prehrmiet......a tak aj bolo,dnes ma 15 rokov je sikovny,pubertu ani nevieme za mal,doma pomaha,hlas nezvysi ani nahodou,nenadava,vsetko berie s nadhladom-az zasnem niekedy,je kludas,v skole je bezproblemovy....a je to ten isty chlapec co bol ako klbko nervov do cca 5 rokov.
casto vzorove dievcatka ,ci chlapci -v prvych rokoch zivota- zazivaju burlivu pubertu a potom rodic len nechape,kde sa tu zrazu vzalo to dievca,chlapec co bol vzdy tak poslusny.
A naopak -problemove male dieta moze mat kludnu pubertu-ako napr. moj st. syn.

vejula
30. dec 2013

@dejnas A POKIAL bude maminka vždy všetko riešiť za dieťa - ospravedlnovať sa za neho, ako by ono nemalo usta, tak čo z toho dané dieťa pochopí??? Nikdy sa nedostane do tej ošemetnej konfrontacie s poškodeným, lebo vždy to za neho vyrieši maminka a on potom pri najhoršom dostane vyhubovane od maminky, čo ma zrejme on osobne už davno v paži. Pre dieťa je podla môjho nazoru vychovnejšie, ked bude samo osobne konfrontované s poškodeným a on sam sa dostane do situacie, kedy bude musieť čeliť dôsledkom tejto neprijemnej situacie. Samozrejme su situacie, kedy takyto postup nieje najvhodnejší, ked jedno dieťa blíži druhému, tam samozrejme hned zasiahnem a nenecham dieťa otlkať iné. Ale je mnoho situacii, kedy skutočne matka môže nechať, aby samo dieťa pocitilo neprijemnosť situacie, ktoru vyvolalo, proste nechať ho trošku podusiť vo vlastnej šťave. Toto si podla mna dieťa zapamaätá dlhšie ako nejaku hubovu od vlastnej mamy, ktorá je takááá tráááápna 😎

dejnas
30. dec 2013

@vejula ale ja mám z tej matky, ktorú opísala zakladateľka, pocit, že to, že jej syn ublížil psíkovi, či zobral cudziu vec a robil neplechu - total na háku.... a to je trošku rozdiel.... matka akoby " z donútenia" zareagovala, až keď bola k nejakej reakcii priamo vyzvaná inou osobou 😒
ďalšia vec je - RODIČ je tam na tom, aby SVOJE dieťa viedol a usmernil.... preto je rodič, máVYCHOVÁVAŤ svoje dieťa, on má ZODPOVEDNOSŤ, nie cudzí.... snáď ten rodič vidí, že dieťa sa správa nevhodne, prečo teda čakať na to, či sa ozve dotyčný, ktorého svojim správaním obťažuje? ver tomu, že mojim krpcom nie je jedno, či im doma následne "vypucujem" žalúdok za to, čo spôsobili.... veľmi dobre to chápu a pamätajú si (majú 3 a 5r.)...
na druhej strane: čo ak dotyčný zareaguje tak, že tvojmu dieťaťu hneď jednu strelí, keďže sa bude domnievať, že Tebe je to jedno, nakoľko nereaguješ? nikdy nevieš, ako cudzí človek dokáže "narábať" s deťmi, nakoľko ho cudzie "nespratné" decko vytočí? či dokáže úplne cudzí človek reagovať adekvátne??? možno preháňam, ale aj také sa môže stať... a potom tu vznikne téma napr. "sused vycapal syna po riti, lebo ublížil jeho mačke"... a viem, aké budú reakcie...
a v neposlednom rade - čudovala by si sa, koľko rodičov sa na teba osopí, že ako si to dovoľuješ poučovať, či karhať ich dieťa 😲 😲 😲 áno, oni si výchovu "neriešia" a každý zásah zvonku považujú za útok na ich úžasné milované stvorenie a rovnako na nich..... žiaľ, takých stretávam všade okolo 😝
veji, poznáme sa a vieš, že som aj toho názoru, nezasahovať do detských šarvátok a ponechať dieťa nech sa učí riešiť si problémy samo.... ale myslím, že toto je trošinku o inom, toto by malo byť hlavne o nastavení určitých hraníc, nakoľko správanie dieťaťa sa už dotýka cudzích ľudí

na záver: ja tu absolútne neriešim, čo kto a prečo komu povedal (napr, ten pán, čo im vynadal, ale chápem, že bol naštvaný, videl 3 ženy a dieťa, ktoré ubližuje jeho psovi, pričom ani jedna z tých žien sa neozvala....),ok, ja by som tiež tak nereagovala, ale o toto tu predsa nejde! riešim najmä POSTOJ rodiča pri nie adekvátnom správaní dieťaťa

@zuzkaanicka v podstate tiež súhlas 😉 častokrát sa na svoju výchovu a svoje dieťa dívame inak, než na druhých a vytvárame si skreslené názory
a to nielen v tejto téme, ale tak veľmi často sa to tu opakuje, že naše dieťa je naše to najmilšie stvorenie a susedkine, či švagrinine je nespratný drzý chlapčisko 😀 😀 to už tak, žiaľ býva 😝

vejula
30. dec 2013

https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/aky-je-vas-nazor-na-takyto-vyvin-charakteru/
@dejnas myslim, že ta vhodnosť situacie sa da vycitiť. Napr môj Dominko ma fakt velmi často na haku čo mu poviem, a ked mu doma vyčistim žaludok, tak mu je to absolutne jedno. Raz na neho zakričal jeden ujo vonku, ked robil neplechu a spominal to ešte dobreho pol roka, že ujo na neho krčial. Omnoho viac sa ho to dotklo ako ked by som mu ja hodinu hučala do hlavy. A to bola jedna veta od cudzieho človeka. Samozrejme, že biť by som si dieťa nenechala, to odtial potial. Tak ako nema nikto pravo siahnuť rukou na mna, tak nema pravo siahnuť ani na moje dieťa! PReto hovorím, že treba citlivo zhodnotiť situaciu, kedy je vhodne nechať dieťa popaliť sa, a kedy radšej zasiahnuť sama. Každopadne čo sa tyka tohto prípadu, mnepríde nepochopitelnejšie to, ako to neskutočne rozhorčilo zakladatelku, a jej komenty a príspevky odražaju jej neschopnosť prijať iný nazor ako ten jej. Ked píše o tom, ako je niekto trapny len pr eto že oponuje. Takže by som sa vôbec nečuudovala keby jej príspevky boli prifarbene j0ej emociami
n

dejnas
30. dec 2013

@vejula tak ja som na rozdiel od teba zažila pomerne neadekvátnu reakciu voči môjmu dieťaťu, ktoré som mala pod dohľadom a sama by som ho bola za určitú vec "potrestala" resp. skôr zasiahla, vysvetlila, čo som sa aj chystala urobiť... žiaľ, predbehla ma babka iného dieťaťa, ktoré vystrelila ako raketa capla môjmu synovi po rukách.... išlo fakt o banalitu, o doťahovanie sa kvôli hračke, ktorá nepatrila nám.... NEVYCÍTILA som vhodnosť situácie, netušila som, že niekto môže byť tak háklivý, ak iné dieťa berie hračku tomu jej (bolo mladšie, možno preto).... ale môj malý mal vtedy len niečo cez 2 roky, takisto malý ešte...

ja neviem, nakoľko je všetko prifarbené, či pravdivé, je úplne jasné, že chlapec je nadmieru "živý", ale takisto už nie je najmenší, v 5 rokoch už by mal mať istý rešpekt, základy slušnosti...

som proste toho názoru - že ja by som svojmu dieťaťu ani nepovolila vybrať z cudzej tašky, či kočíka tú spomínanú fľašku s čajom bez opýtania.... veď má už 5 rokov, nie je nemluvňa, proste by sa najskôr musel spýtať, či si môže vec zobrať a už vonkoncom nie hľadieť na neho mlčky ako ho rozlieva
možno sa v tomto nezhodneme (čo je úplne normálne, že nie v úplne všetkom sa zhodneme)... je to proste môj názor, resp. takto by som reagovala 😉

elina25
autor
30. dec 2013

@vejula už som písala čo človek to názor,mne príde trápne sa ani neospravedlniť dotknutej osoby!!! deti treba viesť k slušnosti nie ľahostajnosti,áno príde mi trápne ak sa nevie dospelá žena ospravedlniť!

elina25
autor
30. dec 2013

@awalancha3
@jankapiknova
@didi19
@hoblinka13
@bambinkaa
@laskavamama
@awalancha3 dievčence dík za názory a prajem Vám veľa zdravia a šťastia do nového roku a najmä rodinnú pohodu 😉

elina25
autor
30. dec 2013

@dejnas
@vejula
@zuzkaanicka
@kaja73
@zuzkaanicka
@mimake aj Vám prajem všetko krásne do nového roku a najme rodinnú pohodičku 😉

didi19
30. dec 2013

@elina25 dakujem aj tebe a nech sa zdravo vyvýjate 😀 😀 😀

elina25
autor
30. dec 2013

@didi19 dik akurát dala ockovi hrkalkou po hlave 😎

vejula
30. dec 2013

@elina25 dakujem aj tebe.

Mna napríklad zaujima, prečo je to jej ospravedlnenie pre teba, tak velmi dôležité... PRoste ked sa vžijem do tej situacie... Neviem si predstaviť, prečo tak velmi lipneš na ospravedlnení niekoho, prečp v sebe udržiavaš ten pocit krivdy. LEpšie by sa ti žilo bez neho. Oslobodená od prejavov druhých. Ja som človek, ktorého skôr mrzí, ked má zo seba pocit, že sa neZACHOVAL najlepšie ako mohol. To ako sa zachoval druhý, ma nedokaže raniť na tolko, aby som to v sebe riešila ešte na ddruhý den. (pokial samozrejme nejde o važne veci, ktoré poškodili další chod môjho života)

vejula
30. dec 2013

@dejnas ja by som to tiež nedovolila svojmu dieťaťu. Ale na druhej strane, keby sa mi niečo také stalo zo strany dieťaťa mojej kamaratky, určite kvôli takej hluposti nedžim v sebe zlosť. Proste banalita, ktorou sa skutočne neoplatí kaziť den.

elina25
autor
30. dec 2013

@vejula máš pravdu a je to v podstate jej vec ja som len chcel a počuť názor iných 😉