icon

Alergia alebo novorodenecké akné ?

lentilka969
10. nov 2018

Ahojte mamičky , keďže som prvorodicka som trošku znepokojená , že čo to môže byť ... Maličkej sa vyhodilo na tvári nieco taketo a popravde vôbec neviem čo to môže byť či ekzém , novorodenecké akne alebo alergia , natrela som ju prvý krát Nivea olejom , ale na celom telíčku , lenže ona je vyhadzana len na tvaričke , ďalšia zaujímava vec je , že jej to zmizne z ničoho nič , že sa jej to zmierni , ledva to je vidieť a potom sa zas vysype . Ďakujem za všetky skúsenosti . Samozjme navstivim lekára , mala má mesiac

Alergia alebo novorodenecké akné ?Alergia alebo novorodenecké akné ?Alergia alebo novorodenecké akné ?
zuzipolo
10. nov 2018

@lentilka969 ahoj moja malá mala tie, niečo podobné na tvári,ale vraj je to normálne u novorodencov..pretierala som 3x denne vatovným tamponom namočeným v repiku a samé to zmizlo 😉 ale mne to poradila pediatrička,neviem či je to to isté čo má aj tvoja,ale za pokus nič nedáš 🙂

lejka01
10. nov 2018

Ahoj nemam s tym sice skusenost, ale urcite by som nepouzivala ziadne olejceky ani mydla pre tak male babatka...len cistu vodicku....ten repik by som skusila...alebo kamilkovy kupel ked uz...

vivien16
10. nov 2018

@lentilka969 tvaricku vôbec olejom, mne sa vychádzal malinky len na tvaricke keď som natrela olejom. Kup si holtov krém, natieraj 2 x za deň a cca 3 dni a prejde to. A možno si zjedla niečo čo jej nerobí dobre.

lentilka969
autor
10. nov 2018

@vivien16 nekojim , práve preto som to vyradila , že to nieje z jedla

kika831
10. nov 2018

@lentilka969 urcite vyradit akukolvek kozmetiku- olej urcite nepouzivat. Pravdepodobne to bude reakcia na olej. Odvar z repika- jemnucko umyt s tym tvaricku. Ak to po par dnoch neprejde, tak urcite konzultovat este s pediatrickou. Neboj, prejde to. Drzim palce

lucinka1988
10. nov 2018

@lentilka969 vyzerá to ako akne, môj maly to mal keď mal cca mesiac, išli sme ku kožnej, predpísala masticky a do tyzdna po tom nebolo ani stopy...

lentilka969
autor
11. nov 2018

@lucinka1988 ďakujem , zatiaľ som.jej na to dala repik tak uvidíme a pojdmee v pondelok ku doktorke , ďakujem 🙂

lucinka1988
11. nov 2018

@lentilka969 áno, repík sme dávali aj my kým sme sa dostali k doktorke, aj to trochu pomohlo ale najviac tie masticky...kozna najlepšie zhodnotí o čo ide, držím palce nech to čím skôr prejde-mojho maleho to aj dosť svrbelo a bol kvôli tomu nekludny vtedy..

lentilka969
autor
11. nov 2018

@lucinka1988 ďakujem krásne , no ideme zajtra nech sa na to doktorka pozrie ..

zuzka255
27. okt 2019

@lentilka969 ahoj zaujimalo by ma ako si dopadla z malou, viem ze to bolo pred rokom ale moja mala (mesiac) ma velmi podobne vyhadzanu tvaricku tak ma zaujimalo ze ako ste dopadli a ako si to liecila dakujem

lentilka969
autor
28. okt 2019

@zuzka255 ahoj , tak nakoniec sme si dali u doktorky predpísať linolu na kúpanie + sa mi zdá že sme zmenili mlieko a nepoužíval som aviváž a zmenila prášok na pranie , lovelu používam doteraz 😊 dúfam , že som ti trošku pomohla 😊