icon

Bábätko a televízia

22. apr 2025

Ahojte dúfam že ma nikto nevysmeje ale mám takú dilemu. Mám skoro 3 mesačne bábätko a všimla som si že keď je TV zapnutá tak je na ňu veľmi uputana. Viem že bábätká zaujímajú hlasy farby atď. Ale bojím sa aby nedostala 'zavisla' na tv. Ale tiež nechcem mať doma úplne ticho. Ako ste to riešili vy? Zapínam rádio na tv ale aj tak stále pozerá tam

lukbe
22. apr 2025

Zapni radio na rádiu.

t1nusa
22. apr 2025

zapni si rádio, podcast na mobile 🙈 ja som nemala telku pustenú keď bola malá hore, až po roku-roku a pol sme spolu začali pozerať po troche rozprávky… 3 mesačne bábätko naozaj nemá prečo sledovať TV

saxana000
22. apr 2025

Otoc babo tak aby nepozeralo na tv aspon kym sa za nim zacne otacat same..

lucia13022023
22. apr 2025

Nezapinaj TV 🙆‍♀️ v tejto dobe máš xy možností, tak použi jednu z nich

deti95060810
22. apr 2025

radšej by som bola potichu alebo hľadala inú možnosť...

jesenzima
22. apr 2025

🙄 mám dve deti a ani jedno závislé na telke, aj keď sa za ňou otáčali od bábätiek ... Len bacha, kde sa pýtaš, na MK je telka pre deti smrteľný hriech a pomaly nikto ju doma nemá 😉

really8
22. apr 2025

Ako sa dokazes postarat o dieta ked nevies vyriesit tento "problem"? Pustaj si radio v radiu, na mobile. A mimochom, takemu malemu dietatu neprospieva ani ten neustaly hluk.

minesasubu
22. apr 2025

Skôr by si si mala položiť otázku aký vplyv má televízia na detský mozog ktorý sa do 3 rokoch vyvíja intenzivnejšie
závislosť je trošku iná vec Aj keď u detí veľmi častá

evcagabi
22. apr 2025

😅 odkedy sa mala narodila, tv neexistuje. Pri stahovani sa nam rozbila a ani sme nekupili novu. Ako to bez toho neorezijes? 😅😅

terezkaarthuramax
22. apr 2025

Ja vôbec nekukam telku. To co mam rada napríklad inkognito si pustím vo svojom tablete.. filmy za daju aj online pozrieť. Dokonca bol na Markíze pred časom film ktory som moc chcela vidiet ale som bola odcestovana a dala som markiza live a ten film v pohode bežal

terezkaarthuramax
22. apr 2025

@evcagabi u nas sa na telku diva len mama.. je to pre ňu upokojenie
I
Autorka
Inak ja som ako malá spala s rodičmi v miestnosti kde telka nebola . Ved si skús ten film pozriet ked babatko spinka. Alebo ked je s nim vonku ocko
Tym padom sa toho nemusis vzdávať. Len ju nepozeraj ked je bábätko s tebou v izbe. 😉

terezkaarthuramax
22. apr 2025

A niektore tie prepáč nenapada ma slovo.. proste magio, Orange, ..maju taky program ze na vybraných staniciach si môžeš film pusti niekolko dni po jeho odvysielani dokonca sa to dá i nahrať.

janai1
22. apr 2025

@terezkaarthuramax sledovať televízne programy ale nazvať to ja pozerám TV len preto, že si ich púšťaš na tablete je dobrý prepal ...

A ak by si čítala poriadne tak autorke o žiadne filmy ani programy nejde. Proste dieta, ako všetky ostatné, zaujímajú svetielka a zvuky na obrazovke

terezkaarthuramax
22. apr 2025

@janai1 pisem aby pozerala telku ked spi. A tíomu tvojmu zaciatku vobec nerozumiem

terezkaarthuramax
22. apr 2025

@janai1 teda ked je to babo v izbe kde je tv nech ju nezapiba.. a ak si chce nieco pozrie moze v tablete a to babetko nebude rusit.

majlo1234
22. apr 2025

Pokial mas jedno mini babatko, kludne mu zahrad vyhlad na telku a ty si uzi kukanie serialov😆

banalu
22. apr 2025

U nas ide tiez telka ako sum, pri malej sme akurat obmedzili zvuk, sla potichu, ale sla. Ked bola babatko, bola vzdy natocena tak aby na telku nemala vyhlad, no vyrastala pri telke. Nepustali sme ani rozpravky, proste siel netflix alebo serial/film. Spat sla vzdy do spalne.
Ma 3,5 r. a nie je "TV zombie", ze sa zapne telka a ju vypne, nikdy nie je problem telku vypnut a odist od rozpozeranej rozpravky. Vzdy si radsej kresli, plastelinuje, vari so mnou ci upratuje, alebo ideme do zahrady/na ihrisko... Niekedy by som si mozno aj priala aby si pri telke posedela (ked je chora, my sme chori a pod.), ale clovek nemoze mat vsetko 😂

marianarem
22. apr 2025

Ja som si pustala hudbu. Ono je to ale rozne, na niekoho to negativny vplyv ma, na niekoho nie. Sestrine deti vyrastali pri stale/casto pustenej telke, ale ich mozgy su podla mna vyvinute perfektne, su velmi sikovne, talentovane, maju vela zaujmov. Ale u niektorych kamosiek sa to az tak nevyplatilo, tie deti po tej telke idu, kedy mozu a u jednej to malo aj vplyv na naladu a spravanie dietata.
My teda telku nemame a maly do 2.5r vobec nevidel obrazovku. Nemal ani ziadne elektronicke hracky, lebo ja mam problem s tymi zvukmi a blikanim. Aj hudbu si pustam s akustickymi nastrojmi, s elektronickymi menej a ked tak nieco kludnehsie. Maly zil v dost velkom klude. Niekedy si ale hovorim, ci som predsa nemala pustat telku alebo robit vacsi ruch, lebo teraz ma problem zvladat rusnejsie miesta, vela podnetov naraz, uz 3 roky chodi do skolky a stale je unaveny z tolkych deti. Aj ked subjektivne mam stale pocit, ze telka je velmi neuroticka, prepchata silnymi podnetmi a pre male dieta je to prilis.

eli60
21. máj 2025

Mozno to bude zniet zvlastne, ale my mame TV vzdy vypnutu, ked je babo v izbe...zapiname ju az vecer, ked dieta spi. Pre "kontakt so svetom" 🙂 pocas dna si pustam radio