icon

Baliť, alebo nebaliť dieťatko naširoko?

2. nov 2022

Ako ste robili vy?

Strana
z3
mamamasama
2. nov 2022

Nebalila, ani jedno.

jabuducanevesta
2. nov 2022

balila som

veronika_sk000
2. nov 2022

podla odporucania ortopeda, nemusela som balit

doriiis
2. nov 2022

Nebalila som...pri prvej návšteve pediatra sa pediater vyjadrí,či treba alebo nie.U nás netrebalo

januska20
2. nov 2022

Prvá kontrola kĺbikov bola mesiac po narodení. Od narodenia som celý mesiac balila. Pri kontrole povedal, že treba baliť a prísť o 2 mesiace na kontrolu. Nastali veľké horúčavy, nebalila som vôbec. Všetko bolo o.k.

slavomira236
2. nov 2022

Prvú som balíla od porodnice aj tak vždy na kontrole vraj zle to som bola mladá hlúpa ..ďalšie 2 som nezabalila ani raz a všetko ok

andula1988
2. nov 2022

Nebalila, ale po kontrole som musela …. Vsetko sa upravilo

mamula20
Odpoveď bola odstránená
tyaja5
2. nov 2022

niektori doktori to odporucaju, pri prvej dcerke mi povedal, ze by bolo dobre, pri druhom uz nie. uz v dnesnej dobe to podla mna vela ludi nerobi.

belllinka
2. nov 2022

@slavomira236 si akože myslíš, že si tomu dieťaťu uškodila, keď si ho balila naširoko? 🙄

amelie2017
2. nov 2022

Nebalila. Zijem v zahranici. Prvej dcere robili sono klbikov, druhemy synovi nie. Iny pediater a ten neposlal, ze netreba.

belllinka
2. nov 2022

Slovensko patrí ku krajinám s dedične vyšším výskytom dyspázie bedrového kĺbu, tak preto sa tu odporúča baliť a napr. inde v zahraničí nie.

veronikaszabova
2. nov 2022

Pri dvoch som nebalila, ani teraz pri tretom neplanujem

majamat
2. nov 2022

nebalila som, sono klbikov ok.

ivangeline
2. nov 2022

Pre dievcatka je to dolezitejsie.

monicka976
2. nov 2022

Pri oboch synoch hned v porodnici kazali balit, nebalila som a vzdy kazda kontrola uplne v poriadku. Synovia mali vzdy aj tak tie nozky rozcapene ako zaba, ani balit netrebalo 😂😅

veronika3110
2. nov 2022

Nebalila som, iba keby mi to odporučil ortopéd

54tinka54
2. nov 2022

Pri kontrole ortopéda este v pôrodnici hovoril že je všetko ok a baliť naširoko netreba… potom sme začali chodiť na kontroly ku staršiemu ortopédovi a on hovoril aby sme balili naširoko, preventívne.. ale nebalila som a všetko bolo a je v poriadku.

aknamorka22
2. nov 2022

Balila som možno týždeň po pôrode. Potom už nie, nemala som na to nervy a deťom to prekážalo. Na sone bolo všetko v poriadku a v rodine nemáme nikoho kto s tým mal problém.

sirka9
2. nov 2022

@ivangeline kvôli čomu je to pri dievčatách dôležitejšie?

mirka438
2. nov 2022

Prveho som balila len obcas a mladsiu snad len raz 🤷 doktor ma aj tak chvalil na kontrole ako dobre balime, ze je vsetko ako ma byt. Okrem toho som si ju tam doniesla v ergo nosici a rovno som sa opytala, ci je to tak ok a ano, bolo

yvana74
2. nov 2022

Dobrý deň, závisí to od výsledku zo sono vyšetrenia klbikov vášho dieťaťa. Neviem prečo, ale moje obe deti mali taky výsledok, kedy na široko balit treba. Nepamätám si už presne aké sú to stupne ale mali niečo ako 2c, pritom deti mamiciek naokolo mali b-cka a a-cka, a deti na široko nebalili. Pri mojej dcére pani doktorka odporúčala nebalit (pretože trend bol nebalit), po 3 mesiacoch skončila s ortezou tubingen (nosila 22 hodin denne). Iste by som sa o tomto bavila s odborníkom podľa výsledkov sona vášho dieťaťa, žiadna štatistika z modrého koníka vám nepomôže. Všetko dobre prajem.

nedockavka372
2. nov 2022

Nebalila, v porodnici ho pozrel ortoped a aj napriek tomu, ze bol hranicne donoseny a malicky, tak nemusel byt baleny nasiroko 🙂 riadte sa tym, co povie prtoped a nie mamicky z MK

domka222
2. nov 2022

Balila som oboch. Dcéru bolo potrebné až do konca 3. mesiaca

ada12345
2. nov 2022

Netreba balit od narodenia. Treba ist s dietatom na sono klbikov v cca 4-6 tyzdnoch a tam vam povie ortoped ci treba alebo nie.

simona20201309
2. nov 2022

Tiež som počula, že je to pre dievčatá dôležité... nič ma to nestálo ... balila som do cca 5mes. Mala som abdukcne nohavičky, len som to na ňu natiahla.

simona20201309
2. nov 2022

@sirka9 vraj kvôli správnemu vývinu ženských orgánov a panvy...
Možno hlúposť, ale nič ma to nestalo a radsej som balila, ako niečo zanedbať.

simona92101
2. nov 2022

Pokial je na sone vsetko ok,nema vyznam balit.aj tak podla ortopedov-ak je problem,pomozu az remence,kt.sa ani nedavaju dolu az ked uzna ortoped.pri prvej som balila lebo sono nebolo ok,druhu nebalim

jane1987
2. nov 2022

Nebalila, uz sa to nerobi ako kedysi, ze automaticky. Lekar ordinuje balenie ,,nasiroko", ci uz po skriningu, pediater alebo ortoped.

ajko2011
2. nov 2022

Balila som

Strana
z3