Bitie sa dieťaťa po hlave
Ahojte chcela by som sa opýtať ci ma niekto skúsenosti s tím že sa dieta bije po hlavke rucickamy ... lebo moja mala sa z času načas zacne byť po hlavke no neviem prečo ma 17 mesiacov....
@stanka90 niektoré deti to robia, odbúrava tak stres. Ty si zanadavas, buhnes do stola... Deti ešte toľko rozumu nemajú. Ponukni jej alternatívnu ako sa odventilovat inak, ja som synovi keď sa bil po hlave alebo si ju búchal o zem 🙄 vždy ukazovala nech radšej bucha päsťou o zem alebo o stenu. Chvíľu trvalo kým to pochopil ale zabralo, keď sa hneval alebo sa mu niečo nedarilo, niečo nedostal čo chcel, začal búchať päsťou, nie hlavou ani do hlavy. Časom to úplne odzneje, len veľa trpezlivosti.
@stanka90 mne to robili obe deti keď sa hnevali alebo Keď som im domlúvala. Skrátka tak ventilovali stres/hnev. Doktorka poradila že ak by to robili dlho alebo intenzívne tak sa má tvár studenou vodou pretrieť alebo dať dieťa do sprchy aby sa "prebrali" z toho záchvatu. Vyrástli z toho už obe časom. Tiež si myslím že to veľmi veľa detí robí , rovnako ako keď sa hodí na zem , búcha rukov o stôl atď. aspoň čo mám kamarátky a rodinu s malými deťmi tak si tým všetky prešli.

Myslim, ze bitim samych seba po hlave si presli vsetky deti. O chvilu to prejde 🙂