Bozkávanie dieťaťa na ústa
Ahojte, dnes mi dal malý (3,5r) pusu na ústa a snúbenec mu povedal, nech to nerobí. Pozerala som jak puk, že aký má problém, a podľa neho to je vraj nenormálne a nevhodné 😃 Som divná ja, či on? Sám priznáva, že mal u svojich rodičov studený odchov, takže žiadne mojkanie a bozkávanie. U nás to bolo normálne, keď sme boli malí. Samozrejme len rýchla pusinka so zavretými ústami, lebo nejaké extra ocmukávanie ani mne nepríde hygienické 😁 Do akého veku je podľa vás normálne bozkávať deti na ústa? Normálne ma zaujíma, aký majú na to ľudia názor 😂
Vôbec to neriešim. Keď mi chcel dať syn pusu na ústa keď bol menší, tak mi dal a nebolo mi to divné. Aj ked on zrovna nieje ten typ, on len nastaví hlavu a dovolí dať mu pusu "na vlásky" 😂 samozrejme to rešpektujem a občas vyžobroním aj na líca 😂😂 podľa mňa sú toto veci, ktoré nech si robí kto ako chce... Pusa na pusu s deťmi mi pride normálna aj keď teda u nás niesu a nepozastavujem sa nad tým
my mame zatial male dieta 9m, takze prirodzene pusinkujem na hlavu/licko, ale teda 3,5r mi nepride divne, ze sa bozkava s mamou na usta. ja si pamatam, ze dlho sme si s nasimi normalne dali pusu, aj so starymi rodicmi. potom nejako to prirodzene preslo do bozku na lice. takze za mna nie si divna, ani nechutna, ani uchylna.
@canis_lupus Bozkavam svoju dceru na usta. Ma 3,5 roka. Je to moje dieta.. co mi ma byt na tom nenormalne? 🤔
@tosomja ze.. to je zvlastne.
Svojmu dietatu nedam pusu na usta a pritom mu nestrkam jazyk do ust.
Ale chlapa pobozkat je normalne. To je zrazu pre niekoho hygienicke ? 😂😂😂
Ja sa so synom (takmer 3 rocnym) pusinkujem vsade, aj na pusu, aj na licko, aj na celo, dam mu dokonca pusu aj na ritku, taku ju ma chutnucku 🙂 a ano, moj muz mi zakazdym nadava za pusu na pery, ale neriesim, jeho problem ze mu to pripadá nenormalne, hovorim si, ze to preto, ze je z tretej krajiny :D pre mna je to normalne.
Takáto téma tu bola nedávno, ak chceš, prečítaj, zaujímavé čítanie 🙈🙈 ja som bola vychovaná na studenom odchove a nenosilo sa u nás nič, čo by prejavovalo lásku medzi rodičmi a deťmi. Takze toto nechcem, aby deti zažívali. Cize aj keď mam blok bozkávať cudzie osoby čo i len na líce, objímať - nenávidím to, pri mojich deťoch som absolútne s tým ok. Aj čo sa týka bozkávania na ústa, hoci ja to sama nevyhľadávam, ale keď ma deti chceli pobozkať na ústa, neuhla som sa, nebránila som (keď boli malinké). Starsi ma 9 rokov a už takéto čosi nepripadá do úvahy, už je to traaapne 😂 a tak je to úplne v poriadku. Myslím, že žiadne malé dieťa si nebude toto niesť do dospelosti a bozkávať rodičov na ústa. Preto mi na tom nepríde nic zle. Práveže mi príde čudne, že niekomu napadne zvrátenosť toho celého (samozrejme, ak sa bavíme o bežnej puse mamy/otca a deti, nie o nejakej uchylke dospelého človeka voči deťom). U rodinných príslušníkov, ktorí by mi bozkávali deti na ústa, by mi to ale prekážalo. Nic by som za tým nehladala, ale moje deti su moje, zo mna, takze to beriem inak 🙂

Mam 3 rocnu dceru a osemrocneho syna a od narodenia sa bozkame na usta, aj 200 krat denne, budem ich bozkavat na usta dokial to budu chciet, my si pusinkujene celu tvar, usta tiez, nepride mi to ani divne, ani uchylne a ani nenormalne, za mna normalna vec, pusky na usta davaju aj krstnej, babkam a dedkovi… ked budi vacsi predpokladam, ze od toho upustime, ( na ziadost deti si myslim) ale my to mame v rodine tak a urcite by som to nemenila iba preto, ze sa to niekomu nepaci… btw v mojom okoli co mam kamosky tak detom davaju vsetky pusinky na usta a dokonca mam kamarata co ma 35 rokov a ked sa po dlhom case stretne s bratom a rodicmi daju si pusu na usta, tak isto moja naj kamoska 35 rocna dava mamke na rozkucku pusu na usta, za mna uplne normalna vec… ved to neni o nazore inych, ale o vlastnom pocite, konforte… ako sa pri tom citis, keby to bolo jednej zo stran neprijemne nerobia to😊
Jaj no a aby som nezabudla ziadne choroby si neprenasame a bozkavam sa na usta aj s manzelom… a ano aj pred detmi😜