icon

Čakám tretie dieťa

evelina86
22. máj 2014

Hladám mamičky, ktoré majú tri detičky, alebo ešte len čakajú tretie dietatko.. 🙂 🙂 Ja som sa pred mesiacom dozvedela túto radostnú novinu. Zo začiatku nas to prekvapilo,ale pomaličky sa pripravujem na to že pribudne do rodiny ešte jeden člen 🙂

Strana
ematko29
22. máj 2014

ja čakám 3tie.a velmi sa teším.tiež sme 3tie neplánovali,ale ja som vždy túžila ešte po jednom takže ked som videla pozitívny test tak som sa triasla od šťastia 🙂

cammille
22. máj 2014

@evelina86 gratulujem !!! ja sem az tak velmi nepatrim, tretie som cakala pred rokom 🙂, teraz pre zmenu cakam stvrte 🙂, ale je krasne mat tri deticky, je to narocne, hlavne ked su deti chore, ale inak je to vela radosti... 😵 😵

evelina86
autor
22. máj 2014

@cammille Gratulujem aj ja 🙂 to znamena,že štvrté budeš mat rok po roku s tretím? Ako velké maš prvé detičky? V ktorom si tt?

evelina86
autor
22. máj 2014

@ematko29 Ja ked som zbadala tehotenský test, ktorý som si urobila len tak náhodou,lebo mi meškal menzes asi len dva dni a mala som jeden test odloženy ešte v skrinke..Ked som zbadala dve čiarky, nechcela som tomu veriť.To teda boli pocity. Manželovi som nechala tehu test na okne v kúpelni a odišla som s detmi na výlet 🙂 Potom mi uz len pípla sms 🙂 "Ty si tehotná" ...takže v šoku sme boli asi týžden obidvaja..ale teraz sa velmi teším. Je to super..

25daniela
22. máj 2014

@evelina86 ja mam 3 a dalsie uz neplanujeme 😀 😀 😀
Najmladsia bude mat 3 a najstarsia ma 9. Prostredna ide v septembri do skoly, najmladsia do skolky. Dufam ze uz pri tom ostaneme, viac by som uz nezvladla 😀 😀 😀
Tretie tehu som chcela ja, ci nebude chalanisko, ale som velmi rada ze to je nakoniec baba, veci mi sice uz neponosi po prostrednej, lebo to je taky maly trhan a vsetko znici, tak ma tu vyhodu, ze jej musim vsetko kupovat nove 🙂

satanka1
22. máj 2014

@evelina86 aj ja čakám tretie bábätko (ale je to 4-té tehu ).
Mám dve deti z 1.manželstva môj terajší manžel má 3 dcery z 1.manželstva.Takže toto bude "naše" šieste.Jeho tri dcery s nami nežijú stále,ale pravidelne sem chodia..každý druhý víkend,týždeň na vianoce,týždeň na Silvestra,mesiac letných prázdnin.Je a bude to náročné,ale zároveň aj veselé.A veľmi sa teším,ked budú dospelí a každý bude mať svoju rodinku a prídu k nám..to sa asi nudiť nebudeme 🙂

drahoslavam
22. máj 2014

Ahoj, blahozelam, ja mam tri a vsetky boli vytuzene, ale mam pocit ze az teraz pri tretom si to viem najviac uzit, hocikedy sa modlim: Boze, daj aby som nezabudla ake je to krasne ked ma chyti okolo krku ta malinka rucka, daj aby som nezabudla na tu slast co ma zaplavi, ked mi sama da pusinky ked ju ukladam spat, daj aby som nezabudla na to ake je to prijemne ked ku mne tlaci chrbatik, aby ma citila, lebo tak je jej dobre..... Aj pri prvych dvoch som mala take pocity, ale musim lovit v pamati.... Tolko radosti nam priniesla ta mala, aj im dvom, od prvej chvile ju miluju, bala som sa ze budu ziarlit, ale ani raz, ani naznak... Kludne by som mala aj dalsie... 🙂

monika319
22. máj 2014

pridavam sa k vam 🙂 mam dvoch chlapcov. najstarsi ma 9 r. mladsi 3r. a cakame tretie. uz sme neplanovali ale tesime sa a dufame ze bude dievcatko 🙂

adeli79
22. máj 2014

my máme 3 synátorov. najstarší 7 rokov, stredný 5,najmenší rok. takže som sama žena medzi 4 chlapmi a nemenila by som za nič na svete. 😵 😵 😵

terezka023
22. máj 2014

ja čakam tiež tretie 🙂 vždy sme chceli ,túžili mat tri deti.

gabriela5
22. máj 2014

Ahojte mamičky,ja mám tiež tri detičky,to 3.bude mať 3 v oktobri a ja mám 43,trošku nezvyčajné,ale krásne.Staršie majú 21 a 17,naše malinké bolo nečakané,ale od prvej chvíle chcené.je to celkom iné ako keď ste mladé,vychutnávala som si chvilky s nou viac,neponáhlala som sa niečo robiť,viac sa spolu hráme.To maznanie,objatie je úžasná energia.Aj keď sa niektorí v okolí pozerali na mna divne,nikdy by som sa nerozhodla inak. 🙂

kondelka
22. máj 2014

ahoj, aj sa pridávam ku trom deťom 🙂 až nato, že mne to ešte nejak nedochádza. Skoro nikomu som to ešte nepovedala, iba manžel ( samozrejme ) a sestra, ktorá čaká svoje druhé o mesiac skôr ako ja. Neplánovala som, dokonca som sa prichytila pri myšlienke, že som to ani nechcela :( je mi veľmi ľúto tých myšlienok, tie sú fakt všelijaké, len nie tešivé :( asi to tak malo byť proste, alebo ja neviem....
Už mám celkom veľké deti, starší má 9r a mladšia má skoro 7r. Už som riešila skôr také školácke problémy, a teraz všetko od začiatku. Ako keby som tomu ešte neverila, samozrejme, že si fazuľku mienime nechať, len...stále tam mám len, alebo, alebo ale.... ach jaj. Teším sa z iných, že vy všetky to vnímate tak pozitívne, páči sa mi to, ale čo jaaaaaaa :( ach jaj...

monika319
22. máj 2014

@kondelka nie si sama . priznam sa ze aj ja som mala take myslienky ked som zistila ze som tehu netesila som sa. ale zmenilo sa to a velmi sa tesim. hlavne sa bojim ci to zvladnem. lebo pri druhom tehu som mala zdravotne problemi. a tiez moj vek. a tak tiez ako to potom vsetko zvladnem. kedze 4 tyzdne som sama s detmi ked je manzel v praci. ale hlavne nech je babo zdrave . vsetko sa da zvladnut 🙂

ematko29
22. máj 2014

@kondelka ono aj mna to napadlo,že už som riešila také školácke a predškolacke veci ,ale to bolo len chvílu a zase odznova,ale ja som ešte raz chcela zažiť ten pocit tehulkovania kojenia a materskej.mne sa tie pocity tak prelínali jeden cez druhý.ide o to ,že si naprogramovaná na staršie deti,ale o chvílu sa naprogramuješ tak ako ja ,teším sa zo staršej riešim prvé sväté príjimanie,teším sa ako mladšia bude predškoláčka a medzitým si uvedomujem,že mám pod srdiečkom malé bábo ktoré rastie a cítim sa velmi užitočná 🙂Ked stráviš tie pocity tak sa budeš už len tešiť 🙂

kondelka
22. máj 2014

áno monik? fakt to dojde??? ach ( stále vzdychy, že ? ) ja mám termín január2015... toto sú všetko pre mňa nové pocity, pretože obe moje deti som chcela, tešila som sa od prvej chvíle a teraz toto... myslím na to denno - denne milión x a niekedy mi to až vadí, že som neni taka pozitivná 😒
no som taká oničom 😖 kedy sa to asi zmenilo? v ktorom týždni?

monikabubko
22. máj 2014

Ahoj,aj my mame tri 🙂 Dve z prveho manzelstva a tretie s druhym manzelom.Podla mna je jednoduchsie mat tri deti ako jedno.Tiez som sa bala,ci stredny syn nebude ziarlit,ale nie ,malu zboznuju a ja som strasne stastna,ze ich mam troch.Kedze sa laska nasobi a nie deli,tak je to to nauzasnejsie,co sa nam mohlo stat.Mozno je to pre mna jednoduchsie aj tym,ze je medzi kazdym skoro 5 rokov a riesim stale ine problemiky,tak to nemam jednotvarne a nehrozi mi stereotyp 🙂

kondelka
22. máj 2014

ematko29: presne, už riešim prvé sv. prijímanie so synom, dcéra teraz do 1triedy.... práca rozbehnutá, dokonca, čo je od mňa veľmi sebecké, teda skoro všetko je sebecké, stále len ja a jaaaa, ale podarilo sa mi schudnúť po 8rokoch, dala som dole 20kg za 1rok a teraz toto ☹ celé sa mi to pokazí, celá moja snaha vyšla nazmar. zas minimálne na 3-4roky budem odpísaná. Fakt to beriem dosť tragicky. A práve ten pocit, že konečne som bola teda nie ja, moje deti ma už tak nepotrebovali, neboli na mne už tak závisle, ja som sa mohla začať venovať sama sebe, tak toto mi bude neskutočne chýbať, pretože mali človiečik ma bude potrebovať nonstop aspoň 2-3roky.

satanka1
22. máj 2014

@kondelka to príde samo,ked toho drobčeka uvidíš na uzv.Jednoducho si to nečakala...klud..budeš to bábätko milovať 🙂

satanka1
22. máj 2014

@kondelka ja mám tiež už veľké deti,ktoré sú už samostatné pri takých normálnych veciach a tiež pôjdem do všetkého odznovu a tiež mám obavy.Možno je to divné..ale mňa už teraz trápi,že sa mi nebude chcieť chodiť na prechádzky a neskôr detské ihriská.Pri prvých dvoch som sa v tom vyžívala..teraz som si veru odvykla a neviem,či sa znovu naštartujem. 😉

dasa0402
22. máj 2014

ahojte dievcata aj ja cakam tretie dieta tiez sme to neplanovali 29. 5 mam ist na poradnu tak hadam mi povie uz aj termin porodu teraz by som mala byt v 8 tyzdni.

kondelka
22. máj 2014

no šak tooooo tiež satanka 🙂 kočíkovanie?? decka majú krúžky, musím behať hore dole celý týždeň, veď ja nebudem mať ani kedy vybehnúť von a len tak sa prechádzať. Keď budú v škole, tak musím pracovať - budem mať originál materskú asi mesiac, potom už práca doobeda a poobede začnú školácko - krúžkové záležitosti 🙂

celasapremenim
22. máj 2014

ahojte
my sme to mali cele este neuzavrete, ci este jedno, alebo nie, ja uz mam dve deti na zs 🙂 a teraz cakam tretie
musim povedat, ze sa vsetci doma velmi tesime
a tiez nas to na zaciatku prekvapilo, bola som taka v rozpakoch prvych par dni 🙂))) som sa budila prvy tyzden v noci, co ma vzdy nieco napadlo, ze ako budeme riesit niektore veci....vsetko vsak mame uz vymyslene a aj sa tesim, ze budem zase doma
a pracu vobec nemam zlu :D prave naopak

verca
22. máj 2014

Ahojte, aj ja sa ku vam pripajam :D strasne sa na to male tesime, tie dve som mala po sebe, co by som nemenila, ale teraz sa to chystam poriadne si vychutnat a to aj kvoli tomu, ze drobci sa straaaaaaasne tesia a bude mi aj kto uz pomoct, co uz len plienku podat :D len maji mali idu by obaja prvaci, tak asi my to da zabrat, budeme si musiet daky system ucenia urobit do novembra :D

celasapremenim
22. máj 2014

u prvakov to nebyva take huste este, neboj, to zvladnes 🙂
@verca

moje tiez maju kruzky...na pol roka to prerusime a potom odznovu, pol roka si dam na zabehnutie rezimu taky klud

kondelka
22. máj 2014

páči sa mi, že ste pozitívne a veľmi sa tešíte, tak to má byť 🙂

satanka1
22. máj 2014

@verca pváci sú v pohode

gabriela5
22. máj 2014

@kondelka Nebojte sa zvladnete to,určite vám chodia po rozume také tie veci,čo budete musieť nakúpiť,koľko peňazí to bude apd.,ale keď sa to tak vezve malé dieťa toľko toho nepotrebuje,rastie veľmi rýchlo.Určite si ho oblúbia aj surodenci,aj keď spočiatku budú možno frflať,lebo vidieť na vlastné oči ako to bolo,keď boli aj oni malí je úžasne,vidím to na svojich deťoch.Tiež si myslím,že budú mať možno viac ako keď má niekto len jedno dieťa,všetko nie sú len materiálne veci,tie boli a budú.Tešte sa,predstavujte si ten malý batôžtek,nemyslíte príliš dopredu,verte,že všetko bude dobré.

ematko29
22. máj 2014

@kondelka skus to zobrať tak,že no aspon ja to tak beriem,že mám možnosť ,alebo dar zažiť to posledný raz .Neviem ti to lepšie opísať,chudnúť sa dá vždy aj venovať sebe tiež.Ja som sa napríklad velmi tešila na toto letto,že budeme chodiť na vylety a na kúpaliská.Tak to nevyjde lebo ja mám v tehu dosť problémy s panvou vela toho nenachodíma kupaliská tiež velmi nepripadajú do uvahy,ale ešte som v lete tehu nebola zas je to niečo nové,tie pocity musíš len sttráviť abude dobre,skús sa vrátiť do toho obdobia z čoho si sa tešila ked si bola tehotná a vychutnavaj si tto 🙂každé obdobie má svoje čaro a my môžme vychutnávať aj školské ,škôlkarske a tehotenské radosti je to niečo nádherne 🙂

verca
22. máj 2014

@satanka1 no verim, ze aj ti moji budu 🙂 a teda u vas musi byt pekne veselo 😀

kondelka
22. máj 2014

a vidíte, čo nato vaše okolie? rodičia, svokrovci, známi? podporilo? či skôr zarazila vás reakcia okolia?
viem, že si to netreba všímať, ale keď som teraz taká citlivá momentálne, tak má asi každá reakcia rozhodí....

Strana