Červené fľaky na tele počas kúpania u 2-ročného.

miravt
6. apr 2020

Zdravim, chcem sa spytat, ci ma niekto skusenost . Malemu pocas kupania vyskakuju na stehnach cervene flaky. Kym ho vysusim a obleciem, flaky zmiznu. Pouzivame rovanku kozmetiku od narodenia (aj to nie v kazdy den,vacsinou sa kupe v cistej vode), rovnaky prasok.. a stale je to len na stehnach, po kolena, maximalne vzadu na kolienkach. Aj k lekarke mi je zrejme zbytocne ist, lebo jej nemam co ukazat, vyskakuje to len pri kupani. Maly ma takmer 2 roky a toto sa objavilo pred par tyzdami.. 🤷‍♀️ vymenila som pyzamko s cvokami medzi nozkami za pyzamko so zipsom, lebo som si myslela, ci to nie je z toho kovu.. ale nic 🤷‍♀️ maly nic nové neskúšal jest, aspon si myslim 🤷‍♀️ stretol sa s tym niekto?

majamat
6. apr 2020

moja dcera mala este ako skolkarka vzdy vselijake fliacky na kozi pocas a po kupani. neviem preco to tak je,a le akoby ta pokozka takto reagovala. teraz uz nemava. a teda skusala som vselijaku kozmetiku, dokonca aj bez kozmetiky.

diewcatqoo
6. apr 2020

Ahoj, ja to mavam odjakziva. Nezalezi na tom, ci sa umyvam s kozmetikou alebo bez, staci s cistou vodou a hned mam fliacky. Mavam vacinou na stehnach a na trupe. Trochu to svrbi a par minut po kupeli/sprche to zmizne.
Spominala som to niekolkokrat svojej obvodnej, aj koznej lekarke, ale nic sa neriesilo. Povedali len, ze mozem byt citliva na chlor alebo nejaky iny sajrajt vo vode.
Riesim to tak, ze sa nekupem, len sprchujem, aby som kozu vystavovala co najmenej posobeniu vody a nechodim ani do bazenov, lebo tam sa mi to tiez stava.

miravt
autor
6. apr 2020

Jemu to zacalo teraz nedavno, kupal sa doteraz bez problemov.. skusame Excipial, tak snad to pomoze 🤷‍♀️

engynka
14. dec 2020

@miravt ahoj zistila si z coho mal syn tie flaky pri kupani? Moj ma takmer 18m a toez sa nam to posledne dni zacalo objavovat.