icon

Chcem stavať dom

nika898
8. aug 2018

Ahojte mamicky aj buduce mamicky. Idem si po vase skusenosti, rady, typi. Mam dve male deti stari ma malo cez 2 roky a mladi 7 mesiacov. Chcela by som stavat dom. Samozrejme nie zajtra ani na buduci rok. Najprv musim najst vhodny pozemok. Manzel mi povedal ze si mam vybavit vsetko sama ze on zbali len svoje deti a presunie sa z bodu A do bodu B. Teda moja otazka co vsetko, ake urady, potvrdenia/nepotvrdenia ste potrebovali pri stavbe domu. Ak ste davali stavat firme tak budem rada ak mi napise s ktorymi ste boli spokojne/nespokojne. Comu sa vyhnut, naco dat pozor. Ako casto ste chodili pozerat na stavbu. Samozrejme viem co stavba domu obnasa a aj to ze nie je prechadzka ruzovou zahradou no uz som sa rozhodla ze idem do toho a budem rada ked mi napisete vase skusenosti ci uz pozitivne alebo negativne. Dakujem 😉 Samozrejme viem co stavba domu obnasa no uz som sa rozhodla

nika898
autor
10. aug 2018

@ukulela aha tak potom tak. Dakujem za ozrejmenenie. Aj nad poschodovym som rozmyslala. Ono vsetko zalezi od toho aky pozemok najdem. Ten domcek mi padol do oka ale tak vsetko sa da prisposobit. Zase nepojdem hlavou proti muru ked nebude pozemok nato vhodny najdem iny domcek ☺

nika898
autor
10. aug 2018

@ukulela jej super dakujem ☺

nika898
autor
10. aug 2018

@montemotherone muza do toho nenapadne zapajam a som si viac ako ista ze ked uz bude vsetko vybavene po papierovej stranke a vykopane zaklady a naliata platna tak sa tam bude chodit pozerat aj on. A ked bude daky problem urcite mi poradi ale riesit si ho budem sama.

martina398
10. aug 2018

@siska1313 máme bungalov 10x17, bazén zapustený lexanove prestrešenie, záhradný domček, okres Nové Zámky Nitriansky kraj, pošlem pár fotiek

daakotaa
Autor odpoveď zmazal
siska1313
10. aug 2018

@martina398 to si zlatá, ďakujem...a stavali ste s firmou, či sami?

matik3110
10. aug 2018

Ked uz teraz s tebou takto zameta a ma to na haku tak necakaj ze ti bude okolo domu robit - a to muza k domu potrebujes, nevesaj si na hlavu vsetko sama lebo ta to prestane bavit naozaj a budes len vycerpana a nervozna. Ak do toho nechce ist tak to nerob nasilu, on bude doma sediet a ty kosit dvor, starat sa o chlapske zalezitosti a este o deti a domacnost? To ti ho potom ani netreba ;) nechcem byt hnusna ale radsej nikam alebo do bytu ako s takym muzom do domu... a ak by si nezohnala projektanta alebo mala problemy s domom ak sa nahodou rozhodnes fakt stavat tak viem ti sikovneho dohodit ktory sa postara o vsetko 🙂 vela sil 💪

ajnka
10. aug 2018

Ahoj, my prave staviame dom, s dvoma malymi detmi / o nieco starsimi ako mas ty/. Manzel podnika v stavebnictve, s otcom postavil cca 10 rokov dozadu chatu typu poschodovy rodinny dom, je velmi sikovny,pracovity, hraniciaci s workoholikom, ma kontakty v stavebninach, celkom ma prehlad o materialoch, technickych veciach, proste sa rozumie, napriek tomu ho ta stavba ubija. Tesil sa ako bude stavat svoj rodinny dom, ale je to jeden velky stres aj pre chlapa
z fachu. Podotykam ze je perfekcionista, takze chce mat vsetko top, takze celu zimu sedel nad tabulkami, webovymi diskusiami, z coho, ako postavit, cital projekty, zhanal rozpocty, behal po stavebninach....Chcel si hrubu stavbu dat postavit firme, ale tym co videl v akcii ( a to aj na odporucania znamych) nechcel dat stavat dom. Ak si aj das postavit dom firme, musis nad nimi stat non stop a rozumiet sa tomu, lebo najst momentalne serioznu firmu je velky problem. Kazdy ma vela roboty, ti lepsi su rozchytani na sezonu dopredu, a dat si postavit dom nejakym suflikantom asi nechces. Takze ak by si do toho isla sama, zblaznis sa (nechcem ta podcenovat, ale momentalne sa s manzelom vidime rano o pol 6 a vecer ked uspavam deti, lebo okrem stavby samozrejme aj pracuje), alebo si to daj postavit firme, ale dobre to preplatis. Chodime obcas po novostavbach a len ukazuje co sa ako nema robit, co je kde odflaknute, najst poctivu novostavbu je fakt umenie. A to sa o mnohych veciach aj so mnou radi, aj ked sa stavbarine nerozumiem, obcas potrebuje proste pocut moj nazor, a s hentakym pristupom tvojho manzela si neviem predstavit ako vsetko riesis sama. No ak sa na to das, prajem ti vela vela sil! Ak budes potrebovat dajaku odbornu radu ohladne stavby, kludne sa ozvi, manzel urcite poradi.

ukulela
10. aug 2018

@ajnka tvoj a môj chlap by si rozumeli. Môj dva týždne medituje nad najlepšími vodarskymi trubkami a keď mu obchodný zástupca nevie odpovedať, píše priamo výrobcom trebárs aj na druhý koniec sveta ....lebo chce mať 100 percentné info.

ziwka
13. aug 2018

@nika898 tak s takym rozpoctom sa uz dobre stavia. Ale aj tak ma zaraza pristup tvojho muza. My napr. Rekonstruujeme. Ja som to zas nechala na neho. Ale zasadne veci riesi so mnou on mi povie svoju predstavu ako to bude a ja mu poviem ze dobre pripadne nejake drobne upravy alebo ked mam lepsi napad. Ved tam budete byvat obaja. Ma to byt vas dom. Vase napady a predstavy. Ale krasne domy na kluc robia. A najlepsie je si vybrat firmu ktora ti aj papiere porobi ak nevies abo nestihas. A potom na pracu vzdy takych co si vies pozriet ich pracu, referencie a podobne, my sme si dali inzerat ze hladame niekoho kto nam zrekonstruuje dom. Ozvalo sa asi 5 ludi samozrejme sme chceli odhad cenovy. 3 z brucha tresli 50 000 bez toho aby videli dom v povodnom stave, plany rekonstrukcie a papiere okolo toho. Jeden prisiel najprv na obhliadku, pozrel plany, pytal sa co a ako nejake funkcne zmeny navrhol, prijemne seriozne jednanie, poslal predbeznu ponuku cenovu s tym ze vzdy vypracuje na kazdu cast prac cenu zvlast. Takze sa nieco usetrilo nieco zas vyskocilo navyse. Ale to vzdy sa nieco take najde. Hlavne pri rekonstrukcii. Ja ti hlavne prajem pevne nervy lebo ich budes potrebovat a snad manzel zmeni svoj cudny submisivny postoj.

libawet
13. aug 2018

@nika898 ak Ti môžem radiť, ako sama žena, navyše ako čítam si úplný laik, do toho nechoď a ak predsa - len s dobrým a znalým stavbyvedúcim, pretože Ťa oklamú aj na vypínačoch....všetku potrebnú dokumentáciu a je jej neúrekom, Ti vie v dnešnej dobe vybaviť aj projektant, samozrejme, za všetko sa platí a veľa. Mám dojem, že stavbu domu chápeš ako "Hurvínek válku", prepáč, ale ani len netušíš, o čom píšeš....

libawet
13. aug 2018

@nika898 a ešte jedna vec - dnes už je problém nie že zohnať kvalitného murára, ale vôbec nejakého a o stavebnom materiáli ani nehovorím, čaká sa na obyčajnú tehlu aj dva mesiace+, a to nehovorím o Ytong-u.....

ajnka
16. aug 2018

@ukulela Tak daleko este niesme🙂 Takze ktore su najlepsie? A ano, presne toto robi, na modrej streche zhrnul po celozimnom studovani par otazok do jedneho prispevku a dostal tam aj taku odpoved, ze na zodpovedanie by potreboval par semestrov stavebnej🙂)) A ked som bola na pile platit drevo, mala som sa tam volaco opytat, a uz mi majitel hovori, ano, strechar mam upozornoval ze vas manzel je narocny a zbytocne vsetko riesi🙂 Kde stavate?

libawet
17. aug 2018

@ajnka my sme stavali dom pred 6 rokmi, teda bývame 6 rokom. A presne si to autorke napísala. Okolo všetkého behal tiež môj muž, a to je tiež stavbár, mali sme overených murárov, kt. poznal a mal čo robiť, aby si všetko ustrážil a robilo sa ako sa má robiť, no napr. fasádu si už celkom neustriehol a na niekt. miestach je to aj vidieť. Za celú stavbu schudol 5 kg, lebo aj pri nej samozrejme chodil normálne do práce. Ja som mu veľmi nápomocná nebola, lebo tomu nerozumiem, len tak výberu potom obkladov, farieb, maľovky, pri projekte, kde čo bude a tak, inak nie.Takže autorka ani len netuší a chce stavať dom. To mi pripadá, ako keby som ja teraz šla niekoho operovať.
Ešte taká vec - chápem, že muž chce mať všetko na 100%,ale to potom nepostavíte nikdy alebo by si musel robiť všetko len sám. Ono aj tu je asi najschodnejšia tá stredná cesta, aj čo sa výberu materiálov týka....vieš ako sa hovorí, aj tie Mercedesy sú už kazové.

patkaba
13. feb 2019

Haha, ja mam chlapa teda opacneho, ten by bol najradsej ak by som nic neriesila a vsetko bolo na nom 😀 Inak podobnu vec sme riesili minuly rok, tiez cca februar.. domcek sme si dali postavit na kluc, je to najekonomickejsie a najjednoduchsie riesenie ak sme nechceli prist o nervy, pretoze manzel v ramci podniaknia za zivot kupil asi 10 domov a daval ich prerabat a nasledne ich predaval so ziskom, no bolo okolo toho tolko problemov a stresov, ze s tym skoncil. O terajsi uz NAS domcek sa posarali Stastnedomy (www.stastnedomy.sk) ak mozem napisat aj web, komunikujeme a riesime vsetko priamo s konatelom. Nenastal nijaky vaznejsi problem a vsetko je naozaj tak ako sa nam slubovalo. Vysledok doterajsi prikladam na foto 🙏😝

nika898
autor
13. feb 2019

@patkaba tu stranku som pozerala. Nakoniec sme kupili holodom a v marci sa stahujeme ☺ nasli sme domcek presne podla nasich predstav a v super lokalite. Vsetko potrebne mam od domu cca 10min peso s detmi (skolka, obchod, posta, zastavka autobusu). A co je plus ze domcek stavali rodicia pre syna a syn si to nakoniec rozmyslel takze je aj dobre spraveny co nam potvrdili viaceri murari ☺

koray
13. feb 2019

To ja by som bola rada, všetko by som si zariadila,ako chcem ja. Ale je čudné,že by mu bolo všetko jedno? Ako to bude ?

rika888
14. apr 2019

@patkaba Nam oni realizovali izolaciu, maju podobny nazov webu (www.stastnaizolacia.sk), domcek sme mali dvojgeneracny pok rodicoch, ale ak raz budeme stavat, rozhodne cez nich, top praca! 🙂 Uz som to niekde na fore myslim aj pisala.

lenka54321happy
4. máj 2019

@matik3110 mohla by si mne prosim ta dat kontakt? Dakujem pekne

lenka54321happy
4. máj 2019

@patkaba prosim ta, mozem sa opytat, vyslo vas to zhruba tolko kolko ste predpokladali? Vdaka...

lenka54321happy
4. máj 2019

baby aj my by sme chceli stavat, bojim sa lebo moj muz je cudzinec takze vse bude na mne 😱

terka224
4. máj 2019

Pekný manžel 🤔

matik3110
5. máj 2019

@lenka54321happy jasné, píšem správu 🙂 na stránke má aj vizualizácie projektov

lienka737
5. máj 2019

@nika898 tak predsa si ho nestavala 🙂

nika898
autor
7. máj 2019

@lienka737 nie lebo sme nasli ponuku ktora sa neodmieta ☺

emilia788
19. sep 2019

@patkaba Tieeez mame domcek od stastnych domov 😍My sme ich zvolili na zaklade toho, ze na FB prezentuju momentalne vystavby a ludi pozyvaju na prehliadky v realnych domoch, co je podla mna vrchol transparentnej firmy.. kedze sme videli na dvoch domoch, ze je vsetko fajn, zverili sme sa do ruk im a nelutujeme 😉

hejcikovaivka
14. nov 2019

@emilia788 My sme ich tiez v minulosti oslovili a nelutujeme, su topka!

miriam11
14. nov 2019

@nika898 evidentne je manžel proti stavbe domu. Ta veta že sa presunie do bodu B je myslene ironicky. Mam z teba pocit, že vieš len tretinu toho, čo všetko sa týka stavby domu. Tu na Slovensku je veeeela vychscanych firiem, ktoré sa ohlásia neprídu, robia polovičné roboty, presúvajú termíny a nestíhajú určené lehoty, o kvalite ich práce by sa dalo polemizovať. Zostarneš pri tom o 20 rokov, prídeš o nervy. Sama sa do toho nepustaj. Stojíš na veľmi tenkom ľade a toto je začiatok rozpadu vzťahu. Môj názor.

nika898
autor
14. nov 2019

@miriam11 už bývame v dome ☺️

rsimona
23. feb 2020

@patkaba Krasa! Sledujem ich pracu na fb, davaju ako jedny z mala xy realizacii od zaciatku az po odovzdanie domu klientom, vidiet, ze su profici. 🙂