icon

Chceme tretie dieťa

ewell13
1. jan 2018

Ahojte kočky. Máme doma dve detičky dvoch chlapcov (3r. A 2 mesačný). S manželom by sme chceli ešte tretie dieťatko..ale keď niekomu povieme že by sme chceli ešte dalsie dieťa každý si pomaly ťuká na čelo a všetci zhrozený že koľko detí chceme. Ako keby to bolo niečo zlé. Možno keby máme dievča tak na ďalšie by sme sa už nedali... ale aj keby to bol treti chlapec bola by som šťastná...
Len ma zaráža reakcia ostatných.
Takže mamičky ktoré máte 3deti išli by ste do tohk ešte raz alebo by ste zostali len pri dvoch 🙂

gretocka
2. jan 2018

co sa tyka financii, tak sme tiez taky slovensky lepsi priemer.... mame stvorizbovy byt na ktory platime (vcelku nizku) hypoteku. Veci kupujem bazarikove alebo vypredajove, nakupy tiez smerujem podla vypredajovych akcii 🙂 Na dovolenku chodime v lete do karavanu do Chorvatska, v zime lyzovat na Slovensku. Pomedzi to nejaka zoo, kupalisko, hracie centrum.... ja som bola za mlada dost "nehospodarny" typ, ale manzel je v tomto ohlade skvely, takze tvori aj rezervu a vsetky vacsie vydavky nechavam na rozhodnuti jemu. Auto mame jazdene, teraz budeme potrebovat menit za vacsie, lebo sa uz nejak nevieme vojst 🙂
No niekedy vecer sice padam na hubu, ale ako vzdy odpovedam ked ma niekto lutuje, ze to mam vela starosti - tak vzdy poviem, ze ale radosti mam viac ako starosti.....

lenkatt2
2. jan 2018

Aj ja si pripadam ako marťan "3deti..." kazdy komu som to oznamila sa evidentne cudoval a najcastejsia reakcia bola "To ste planovali? Vy ste sa zblaznili?" Take uprimne 😊. A este tie skodoradostne poznamky "aj tak to bude 3 dievca a co potom bude aj 4?" Ako keby bolo pohlavie to najdolezitejsie...

sonka14
2. jan 2018

Ahojte maminky,tento prispevok ma velmi zaujal.Som mamina 2 deticiek.Chlapcek bude mat v marci 5 rokov a dievcatko bude mat tiez v marci 2 roky.Obe nase drobce su vytuzene,vysnivane,vymodlene😌No pri dcerke som ochorela,nahmatala som si hrcku na krku a tak to aj dopadlo.Rakovina stitnej zlazy s metastazami na lymfafickych uzlinach.Dcerka mala 4 mesiace,ked sa spustil tento nas boj.Nasledovalo drasticke odstavenie od prsnika,od jej milovaneho mliecka,operacia,liecba...vsetko to naberalo velmi rychli priebeh .A este do toho skola na ktoru som sa dala este pred najdenim hrcky.No skolu som nenechala a pokracujem dalej.No dostavam sa k dovodu preco sem pisem .Tiez som zatuzila po 3 babatku,zatuzila som po kojeni,drzat to malinke miminko v naruci...Len tiez mam obavy z toho ako to pochopi moja rodina.Ked som prvy krat vyslovila ,ze chcem este jedno miminko.Pozerali na mna ako na blazna.Zdravotne sa to uz konecne dostava na dobru cestu.Moj manzel uz tiez o dalsom babatku nechce pocut.Len moja tuzba po tretom miminku je velka.Syncek ako miminko ,sme s nim riesili zapalene ocka,vajka,pipik ktory sa dlho neoddeloval.Kojila som ho len cez klobuciky,inak sa mi nevedel zakojkat do prsnika.Mal silny reflux.Tazke obdobie.Ale samozrejme aj napriek tomu krasne.Tesila som sa na dcerku.Dufala som,ze si tym najkrajsim obdobim prejdeme uz inak a vychutname si to.Ale stalo sa mi toto.Rada by som si precitala Vas nazor.Dakujem

kvetinka75
3. jan 2018

@sonka14 no ťažko ti radiť. Ty sama musím vedieť, ako na tom si , ako sa cítiš. Ono v tých ženách ten materinský pud je stále. Ale ja by som sa na jednej strane asi bála, keď v hupnem zase do toho kolotoča - málo spánku, únava, stresy a ktožvie čo všetko sa môže vyskytnúť, aby si to zase neodnieslo zdravie. Či by nebolo lepšie dať sa do poriadku úplne a venovať sa tým deťom a rodine, ktorú už máš. Tehotenstvo je veľká záťaž pre organizmus. Ale zase aj psychika robí svoje. Všetko môže dobre dopadnúť.
Keď mala moja dcéra 4 mesiace, tak som bola veľmi šťastná. Predpokladám že aj ty a vidíš, čo sa ti spustilo. Keďže príčinu sa človek nedozvie, ja by som sa po takejto skúsenosti asi bála mať ďalšie dieta. Ale držím ti palce nech sa ti splní čo chceš a hlavne nech máš to zdravie.

redlola
3. jan 2018

@sonka14 môže sa stať, nemusí. Môže sa stať človeku s najlepšími predpokladmi byt zdravý, ktorý ma v línii predkov dlhovekost, a ktorého jedného dňa zmasakruje 20r debilek ignorujúci dopravne predpisy. A pritom budeniekto po ťažkej chorobe, ktorý v pohode (možno snejakymi zdravotnými problémami) dožije 80r a odchova ešte aj vnúčence. Všetko je totálna lotéria.
Nevravím, spraviť si bezhlavo 7 deti a potom vyplakávať že to nejde a čo sme mohli už len robiť... je tiež blbosť. Ale ani žiť v strachu sa nedá.
Všetko je o tom na čo si trufate, aké máte zázemie, vzťahy v rodine v prípade, že sa niektorému s rodičov niečo stane, aké financne zabezpečenie, či ako sa viete rozhýbať v prípade výpadku príjmu... totalne individuálne... nedá sa predpovedať budúcnosť. Keby sa dala, vyhrám v lotérii a idem žiť na kokosové ostrovy so všetkými deťmi a budem riešiť iba to či sa idem opaľovať alebo loviť ryby🙂

sonka14
3. jan 2018

@redlola
@kvetinka75
Dakujem Vam velmi pekne za Vas nazor.Mate pravdu baby,pre toto ma to presne brzdi aby som mojho muza viac presviecala.

bubinocka
3. jan 2018

@fiffinkaa tak tretie v 37r.
Tehu bez problemov.
Porody vsetky tri od zacatia po koniec max 3hod😊
@fiffinkaa

maminecka2
3. jan 2018

@redlola Ano, to cestovanie je des- ja sa vzdy po vystupeni z auta zaprisahavam ze nabuduce idem vlakom- sama... Ohucana, na nervy, a to ideme vacsinou len 2,5-3 hodky k babkam. Mame kamaratov v Prahe, Kosicoch, ale netrufam si.
My na dovolenky, kupaliska... berieme babku, inak by to bolo na slucku, nastastie aj ona je spokojna.

maminecka2
3. jan 2018

@sonka14 Ahoj, podla mna toto preber najskor s lekarmi, ak Ti daju zelenu (mozno poradia este nejaky konkretny cas pockat), potom skus jemne posobit na muza, vysvetli mu ze je to Tvoj sen. Myslim ze sa o Teba boji, mozno mu to pride este skoro. Asi ked Ti tehotenstvo schvalia lekari aj on si to bude vediet skor predstavit. Skus si dat aj Ty este trosku casu, zatial vychutnavaj cas s detickami a to ze uz si opat zdrava a popri tom snivaj a zhovaraj sa s manzelom, nech vie co citis a ake mas predstavy.
Velmi drzim palce nech vsetko dopadne tak aby si bola stastna.

girko
3. jan 2018

Keď som oznámila mojej mame, že čakáme tretie dieťa, vynadala mi...Celé tehotenstvo nejavila o vnúčatá záujem, nechodila k nám na návštevy.. Bola som zmätená, nešťastná, zúfala, veľmi ma ovplyvnila jej reakcia...Po desiatich rokoch som ako štyridsiatnička opäť otehotnela. Za mojou mamou som poslala manžela s odkazom, že si neprajem akékoľvek negatívne reakcie, ináč s ňou preruším kontakt. A dnes... som šťastná, že mám štyri deti. A možno keby som bola mladšia, pristala by som aj na piate...Pre mňa sú moje deti mojim šťastím, úspechom, kariérou, životom...

redlola
3. jan 2018

@girko u nás som sa tiež nestretla s pozitívnym prijatím tehotenstva v rodine. Výčitky, otázky čo budeme robiť keď..., ako prežijeme, z čoho vyzijeme, či sa nevieme chrániť, či sme ako cigani, nechce sa mi pracovať a mnoho iných....
Až som povedala, že som dospela, svojpravna osoba, vydatá žena za jedného pracujúceho muža, bývajúca vo vlastnom a dobra matka, ktorá sa stará o svoje deti a nie 15rocny fagan, čo trtkal na diskotéke ani nevie s kým, tak si vyprosujem takéto správanie. Chvíľu bolo ticho a potom sa zrazu aj začalo tešiť z tehotenstva. Niekedy to inak nejde.

2zuzanka2
3. jan 2018

@redlola nám tiež svokra povedala že čo sme to poprobili keď jej manžel oznámil že čakáme malé a hneď dve ako nejakým pubetriakom čo nevedia čo robia normálne sa má ti dotklo 😕

anika
4. jan 2018

@girko tá posledná veta je ako z mojich úst...

sonka14
4. jan 2018

@maminecka2
Velmi Ti dakujem za krasnu a pozitivnu spravu.Uz toho zleho bolo tak vela.Ja som si s mojimi drobcami nebola 2x vyse mesiaca,kym som sa liecila a musela vycistit od tej chemie.Nemohli sme byt spolu ani v jednom byte a nie to este v miestnosti.To mala dcerka len 4 mesiace to najkrajsie obdobie.Ked mi dali lekari tyzden na to aby sme sa oducili od prsnika a naculi na umele mlieko Nestihli sme za ten tyzden a tak museli nastupit moji rodicia a taku neoducenu od prska si ju museli zobrat.Syncek to zvladal celkom dobre.Ale ked sme uz boli spolu a ja som si ho prisla zobrat do skolky po mesiaci,tak to sme sa neubranili slzam.Syncek sa ma hned spytal, "maminka uz si zdrava,uz mozem ist domov,uz mozem byt s Tebou?" Bolo to to najkrajsie no zaroven najsmutnejsie co som z jeho pusky v tych chvilach mohla pocut.

ankakovacova
4. jan 2018

Nic krajsie ako dietatko pre rodicov neexistuje ci je druhe ci tretie drzim palce nech sa podari ..... a nehnevaj sa ved vy nie ste vobec povinni niekomu vysvetlovat preco mate tolko deti kolko mate ☺

sticker
mape
4. jan 2018

Vobec by som nepozerala na to co hovoria druhy. Ked chcete dalsie babatko tak chodte do toho, je to iba vasa vec. My sme chceli tri deticky a mame styri (posledne tehotensvo sa nam narodili dvojicky). Sme najstastnejsi rodicia a nemenili by sme za nic na svete, su to nase poklady. Vekovo su 7 rokov (dievca), 4 roky (dievca) a dvojicky maju 9 a pol mesiaca (dievca a chlapec). Rodila som prve ako 32 rocna, druhe 35 a dvojicky ako 39 rocna. Vsetky tehotensva boli v pohode. Tak ak sa na to citite chodte do toho 😉

ivanameskova1
4. jan 2018

Ja pochádzam z 5 deti, manžel dokonca zo 6 deti. V tej dobe, kedy nás museli vychovávať rodičia nebola o nič ľahšia doba a sme tu. Myslím si, že je to čisto len a len vaša osobná vec, keď budete mať 2 alebo 3 detičky ... Aký je to rozdiel?
Akoby povedal môj svokor, dáš do polievky o 3 zemiaky viac.

deti95060810
4. jan 2018

@ivanameskova1 áno, doba pre bežných občanov bola vždy ťažká....mne sa nezdá o nič horšia a ťažšia doba teraz, ako keď sme boli malý aj my....
Nás mali starí rodičia 28 vnúčat a jednoducho nemohli kupovať darčeky ....moja mama vždy povedala však by im ani na chleba nezostalo..... Hmotné dary a drahé darčeky nie sú všetko....

sevcikovaanna
4. jan 2018

Mozem za seba povedat ze som bola hlupa uzivala som si dcerku ma 7 a akurat som len potratila chlapca v 20tt a tomu je 2,5roka a od vtedy nic ...a za dalsie by som dala aj zivot

ivanameskova1
4. jan 2018

@deti95060810
chcela som povedať len to, že doba je taká istá ako dnes, aspoň podľa mňa, či máte 2 alebo 6 deti, je na každom ako sa k tomu postaví a čo sa týka hmotných darov zdieľam ten istý názor ako vy

tayluska
4. jan 2018

Veľmi som túžila mat 3 detičky, hlavne, keď prvý dvaja boli chlapci. Keď som o túžbe po treťom dieťatku povedala môjmu mužovi, vôbec nenamietal a hneď ten večer sme šli na vec 😀 Ako tretie mame už ročne dievčatko a ja svoje rozhodnutie som do dnešného dňa neoľutovali. Starší bratia ju majú ako kvetinku, stále ju majú potrebu stískat a bozkávať. Jedine, čo sme museli kúpiť väčšie auto, lebo do fábie sme sa nevedeli natrepat😀

maminecka2
4. jan 2018

@sonka14 Muselo to byt velmi tazke. My sme si tiez presli tazsimi obdobiami (aj ked taketo drsne to nebolo)- v kazdom tehotenstve mi bolo strasne zle- dlhe tyzdne som lezala, aj v nemocnici, vzdy sme tiez museli doslova z hodiny na hodinu ukoncit kojenie- aj ked uz boli "velki" (sla- teda doplazila som sa- do poradne a vratila som sa domov po tyzdni z pobytu v nemocnici- a bez zlepsenia), nemohla som sa malinkym vobec venovat, bolo mi to hrozne luto, ale prekonali sme to.
Treba sa utesovat ze im davas, aj si im davala tolko lasky kolko sa len dalo- aj na dialku. A vsetko im vynahradis. Ja si hovorim, ze v tak malinkom veku si to nebudu pamatat a spomienok na moju lasku budu mat dost, lebo im ju davam kazdy den.
Teste sa z toho ze sa mate a mozno sa onedlho budete tesit este viac 😍.
Ja som velmi stastna s mojimi tromi pokladmi, casto pozorujem babiku ako si odfukuje nacucnuta a poplacem si ake mam stastie ❤️.

fineta
25. feb 2018

Mam za dva mesiace 37. Chlapci 14 a 10. Predstava priviest na svet tretieho cloveka ma velmi laka. Len sa bojim, ze som uz stara, predsa len aj rizika su ovela vacsie. A ako by to prijali chalani... viem, ze rozhodnutie je len a len na nas, ale aspon som sa zdoverila. 🙂

katren
25. feb 2018

@ewell13 bolo mi uplne u r*ti co si myslia ostatni...a to sme ich mali po sebe dost skoro...rozdiel 18 a 15 mesiacov...takze do 3 rokov 3 deti 😉

ivanameskova1
25. feb 2018

@fineta moja sestra mala 39 rokov, keď porodila a klasicky prirodzeným spôsobom, všetko bolo OK, ale ich staršie deti mali v tom čase 18 a 16, syn bol rád ale dcéra odmietala ďalšieho súrodenca

fineta
25. feb 2018

@ivanameskova1 a potom si sestra vytvorila k malemu surodencovi vztah?

ivanameskova1
25. feb 2018

@fineta keď sa narodil, tak áno, ako kočíkovať moc nechcela, ale doma sa s nim hrala aj prebaľovala všetko, prvé príkrmy to muselo byť len s ňou, neskôr, keď začal chodiť, tak potom aj von s ním chodila

jana2679
25. feb 2018

Ja mám 3,syn bude mať o mesiac 18, staršia v auguste 4a malinká v júni 2a ja s ňou v jeden deň 39.Ked som neplánovane otehotnela muž to ťažko rozdychaval a rodina že vraj načo aj syn.ja som bola tiež hotová trochu,no po 4potratoch po synovi je to dar, všetko sekcie.A teraz je malinká najväčší maznáčik celej rodiny a neľutujem nič.keby sa dalo aj 4,ale už sa nedá.akurat finančné je to teraz slabšie, žiadne dovolenky, neinvestujeme do prerábky domu,ale nám to nevadí, všetko počká a bude neskôr.😀

caroline_
25. feb 2018

@zabina27 pre našu budúcnosť? Myslíš tým už teraz preludnenu planétu? Tlieskam 👏😂

anetkaadamko
25. feb 2018

🙂