icon

Chovatelia mačiek a psov a bábätká.

malfea
14. jan 2020

Ahojte. Syn začína loziť a mňa by zaujímalo, ako ste riešili misky na vodu a krmivo, prípadne mačací záchod, aby boli ,,v bezpečí" pred drobcom. Ďakujem

lalota
14. jan 2020

@malfea zachod zatvoreny a misky plv kuchyni niekde.v rohu ;)

tilko
14. jan 2020

mačací záchod máme ten krytý v rohu v chodbe, a misky sú v kuchyni pri radiátore, dcéra skôr lozila psovi do pelechu sa pomaznať 🙂

martinals
14. jan 2020

Ahoj náš pes mal misky a pelech ohradený, mali sme mini psíka,ktorý sa presupol cez malú medzeru a dieťa sa tam nedostalo.

luba41
14. jan 2020

a myslíš, že dieťa to bude nejako zaujímať? možno párkrát a koniec..

malfea
autor
14. jan 2020

Záchod tiež máme krytý, no mama ma strašila, že dcéra jej kolegyne do takého lozila dovtedy, kým jej doma nespravila pieskovisko :D

Vodu a krmivo má mačka pri okne na terasu medzi kuchyňou a obývačkou, je to teda v priestore, kde sa zdržujeme všetci najviac.

Aj sa vám stalo, že si dieťa chliplo vody alebo zjedlo nejakú granulu?

@luba41 už som ho dnes odtiaľ musela dávať preč. Kiežby to bolo ako píšeš, že pár krát a koniec. Nechcem mu byť stále za zadkom kvôli tomu.

sissy27
14. jan 2020

@malfea mali sme psa, mačku nie. Ale žiadne špeciálne opatrenia sme nerobili. Normálne ochutnala granule (aj hlinu z kvetináča, piesok z pieskoviska, vodu z bazéna a iné delikatesy, čo patria k tomu veku 😂 )
Pri mačke by som riešila akurát ten záchod, nech sa tam dieťa nedostane, nepotrebujem mať ešte aj mačacie výkaly kade tade. Pes bol naučený len vonku, takže toto odpadlo. Ale zas keď stíhaš vyčistiť ten piesok, tak tragédiu z toho, že sa ho chytí alebo rozsype, by som nerobila.

tanalyn
14. jan 2020

Misky bývajú normálne vyložené hore aj s vodou, mačka si tam vyskočí a keď ide jesť tak sa jej dajú dole, nemá stále v miske, normálne dostáva raňajky a večeru a záchod je zatvorený

korra
15. jan 2020

@malfea misky s krmivom pre macky boli vylozene na parapete (macky sa obsluzia, psy nevyzeru 😉), psy krmim 2x denne, nemaju pristup ku krmivu ad libitne, takze to sa dalo ustrazit v pohode. Macaci hajzlik je v chodbe, zatvarali sme dvere, ked macky cez den potrebovali, tak si to vymnaukali, vecer, ked uz maly spal, sme nechavali dvere otvorene. Co bol trosku problem, miska s vodou, tu ma zoo pristupnu vzdy, takze to bola par tyzdnov skvela hracka a aktivita 😁 ani nie, ze by z nej pil, to ho nejak nenapadlo, skor tam veci namacal, vylieval. Obcas sme ustriehli, obcas nie 😉 ale preslo to relativne rychlo, kuchyna a skrinky boli zaujimavejsie 😁