icon

Cítim, že ma dieťa nemá rado

26. mar 2025

Mam pocit; uz dlhsie, ze moje ani nie rocne babo ma nema rado, je to moje prve a aj posledne babo, som na neho sama. Pomaha mi rodina. Babo sa vobec netuli, nepotrebuje pri mne spat, hladkanie ho tiez akoby otravuje, tak spi od zaciatku v postielke. Mam pocit, ze som len opatrovatelka a animatorka. Cez den je aktivne, hrave; usmiate. Ale stale ma prenasleduje pocit, ze ma nelubi. Neviem si to vysvetlit, po porode som myslela; ze to je len nejake prechodne obdobie, ale stale sa mi to vracia a som z toho nestastna. Kedy pride take to obdobie, ze sa dieta bude ku mne tulit a budem citit, ze ma ma rado?

minesasubu
26. mar 2025

no su deti čo niesu kontaktné
kamoška má syna poznáme sa cez 2r vobec k nej nepride sam od seba sa pritulit , dat pusu , objať nič
tiež je jej to luto ale už si zvykla
dieťa ta má určite rado avšak asi nechce moc kontakt
snad sa to zmeni časom

kitycat
26. mar 2025

To este len pride.

Teraz si ano animator, prebalovac a krmic. Davam tomu par mesiacov. Mpja teraz po druhom roku zacala byt velmi kontaktna. Na spanok sme zaspavali vedla seba od 10m, ale to bol len sposob zaspavania. Nic na tom nie je, zw tvoje ma rafo klud na spanok

zooeynka
26. mar 2025

Pockaj este chvilu na separacnu uzkost a budes spominat na stare casy s nostalgiou

autor
26. mar 2025

@minesasubu tak to viem ako sa kamoska citi. Ja som zas prilis kontaktna, rada objimam, dam pusu, prejavujem svoje pocity. Snad to bude len nekontaktne babo, lebo mna valcuju pocity, ze ma nema rad.

autor
26. mar 2025

@zooeynka separacnu uzkost sme mali teraz 2 tyzdne, ale teda skor to mal tak, ze ak chvilu nikto nebol v dosahu z ludi, ktorych pozna od narodenia, tak plac. Nie len ked nevidel mna, ale aj babku, stryka, deda :D

autor
26. mar 2025

@kitycat ja ho stale musim uspavat na rukach, alebo niekto z rodiny ak som zrovna vybehnuta v obchode . Nastastie ma len 1 denny spanok. Keby som ho na rukach neuspala, tak nespi az do vecera; uz som to skusala niekolkokrat. Hladam sposob ako ho uspat v posteli/postielke, nedari sa. Bud ruky alebo sme bez spanku.

marhulka13
26. mar 2025

Ja mam takého syna. Nie je kontaktný od narodenia. Už ma 15 a beriem ho taky aký je. Vie, že som tu stále pre neho, vždy budem , ale zmeniť ho neviem a ani nechcem

iqoska
26. mar 2025

Pomerne dobre si na ten pocit pamätám už z pôrodnice. Kedy prišiel ten pocit že ma má rado? Neprišiel. Prišli diagnózy.

lucia13022023
26. mar 2025

Haha neboj.
Moje dieťa do roka - nekontaktne, nechcelo byt na rukách, mal rád svoj kľud, spal v postieľke, nespal so mnou v posteli, nechcel pusinky, žiadne tulkanie... Ale bol usmievavý, vyhľadával ma atď..
Po roku sa zmenil, ja neviem co sa stalo v tu noc keď mu odbil rok 🤣 odvtedy je kontaktný, rad sa tuli, pusinkuje, občas spolu spíme, hladká ma, keď zakopnem napr tak hneď uteká za mnou ze co mi je, pofuka, po ľutuje... No iné dieťa.
Neboj, to ešte len príde.

letfenixa
26. mar 2025

Ja som dosť nekontaktna, tak mám extrémne kontaktné dieťa. Má 8,5 roka a tak od jeho 7 je potreba jeho kontaktu rovnaká ako moja, dovtedy ma to vyčerpavalo.

autor
26. mar 2025

@iqoska ake diagnozy ak sa mozem opytat?

autor
26. mar 2025

@lucia13022023 tak to aj mna vyhladava po byte, aj ked mal separacnu uzkost to bolo revu.. mozno to teda pride casom.

tulipanik12
26. mar 2025

Ja mám obidve dcéry od malička nekontaktné žiadne bozky objímanie skrátka nič, no nemyslím, že ma nemajú rady, no sú skrátka také povahy.

siska53
26. mar 2025

@letfenixa Ja som tiez nie az tak kontaktna...mama by vedela rozpravat, ale zato moja mladsia je strasne kontaktna. Bude mat 13 a stale sa strasne rada a vela tuli. Ale uzivam si to, lebo asi to uz dlho nepotrva.

simona92101
26. mar 2025

Mam 3 deti a kazde je ine.prva bola kontaktna az okolo 1.5r,dovtedy ani tuk.druha nie je kontaktna vobec,to uz fakt musi byt ked je chora.nema rada nasilu stiskanie.najmladsi je naopak od narodenia taky cecok,ze ani pohnut od neho,separacna uzkost to este viac umocnila,az je to neunosne...

evcagabi
26. mar 2025

Aj moja je celkom nekontaktna tak si ju nasilu pritulim, vybozkavam a rozjedujem 😅😅😅 ale ma len 7m takze sa nestresujem 😅😅

ronie338
26. mar 2025

Sestra ma dve dcéry, rovnaký rodicia je medzi nimi 2 roky a 2 týždne rozdiel. Staršia nie je kontaktná, teraz sa to trochu zlepšilo ale nie je to ako ta mladšia. Ta keby mohla je na nej nalepena nonstop. Proste je také dieťa. Aj tá sestrina staršia, miluje svoju sestru, svojich rodičov aj nás ale miluje keď sa môže hrať sama, mize si kresliť a nikto ju neotravujr. Ona je ak strašne hanblivá. Bábo ta ľúbi len je menej kontaktné

jaskolka
26. mar 2025

Jednoducho nepotrebuje (momentálne) extra kontakt . Syn bol tiež taký, nepotreboval sa maznať,tulkat,nejako som ti neriešila,ja tiež nie som extra kontaktna,takže to je asi aj dedične .
teraz vekom sa to mení,už sa príde pritulit aj behom dňa,dá mi pusu (ale iba na líce)povie,že má ľúbi. Ale nikdy nebude podľa veľmi "mojkaci"
To neznamená,že ma neľúbi,len to nevyjadruje tulenim,dotykmi,bozkami.

simona1306
26. mar 2025

ja som si tiez myslela, ze moja dcera je extremns nekontaktna ... ona od mala sa neznasala pestovat, tulit, drzat za ruky, nic ... teraz ma tri, a je mi na nohach zavesena od rana do vecera ....

tamta
26. mar 2025

Dieťa ta miluje..
Ale je to ešte bábätko... Co od neho chceš? Ja osobne si neviem predstaviť, že také malé bábätko by sa malo tulit... 😀 (ano, teraz mi zacne vypisovať x žien, ze ich bábätká sa od narodenia tulia)
Chápem, ze si naňho sama, tak ocakavas nejaký prejav náklonnosti ale ja som to teda od bábätka ani nečakala..
Dcérka má 1r4m a až teraz začína byť vedome pritulnejsia a mne to príde normálne, prirodzené, postupné... A viem, ze dcérka má ľúbi, vyhladava moju prítomnosť.. Chce byť pri mne aj keď pusu jej môžeme dat len na líčko 😄❤️

autor
26. mar 2025

@tamta dakujem krasne. Toto som potrebovala asi precitat 🙂