Čo by malo vedieť ročné dieťa?
Ahojte
Mam ročne dieťa, a zdá sa mi, že nevie skoro nič 🙄. Ukázať prstom na žiadny predmet, ani na zvieratká, ako robia zvieratká nevie, sam ešte nebezka, čo by už mal mat zvládnuté???
Ďakujem
Neporovnavaj, nebudes sklamana. Ver svojmu dietatu, ze vie, kedy je pre neho vhodna doba na vsetko 😉
Moj syn od 10m. chodil popri nabytku, inac si 4-nozkoval, kam potreboval. Za ruky vobec nechcel chodit, co bolo pre mna super, ze som sa k nemu nemusela zhynat. Chodit zacal tusim okolo 17 m.
Len tak, z nicoho nic, ked sme zasli so sesterkou do cukrarne na kavu a jemu sa tam nepacilo, vstal a isiel pekne k dveram, ze odchadza 😂🤷♀️
Velmi rad sa vozil v kociku, otoceny v smere jazdy, nachodili sme neskutocne kilometre, az sme totalne zjazdili kolesa 😂 To malo tiez vyhodu, ked sme sli kociarom, tak sme sli kociarom, ziadne odrazadla s pod. povesane na kociku 😉
U kazdeho je to individualne...
Ockovania dokazu dieta vyrazne pribrzdit. To co spominate zvlada nas neockovany uz v 9 mesiacoch (chodenie, ukazovanie na predmety, jednoduche slova).
@zuzka2288 ano? a ty si myslíš že očkované deti to nedokážu lebo boli očkované? mám takú malinkú susedu, od 9 mesiacov chodila po vonku rozprávala , ukazovala ....pointa? predstav si, bola očkovaná. A teda vôbec nie je sama, veľa očkovaných detí to vie, deti jednoducho dozrievajú svojim tempom či sú očkované alebo nie....Naša je očkovaná, sama nechodí - vidieť že sa bojí a nechce ani za ruky, štvornoškuje už 3 mesiace, chodí popri nábytku ale sama nepôjde ani za svet....ked ju zavoláš aby prešla len sa usmeje a ukáže nie nie...ale ani nemá potrebu, lebo dieťa pokiaľ štvornoškuje sa dostane kam chce....dokonca podľa lekárov je pre dieťa najlepšie pokiaľ čo najdlhšie štvornoškujú a nie chodia....väčšinou skôr chodia deti ktoré preskočia štvornoškovanie - neterka (očkovaná) tiež tak začala, od nejakých 4 mesiacov sa opierala o nôžky, v 9.krásne chodila - ale ona bola vo všetkom popredu...pointa? pokiaľ je dieťa zdravé cca do 2-3 rokov sú tie deti približne na rovnakej úrovni...tie šikovnejšie sa potom jednoducho zbrzdia
@jumama tie webovky su super presne nieco taketo som hladala uz dlho 🙂... Super!
Neockovane a očkované? 🤔 Hlúposť... poznám očkované deti čo vedia v 18tich mesiacoch dosť.... nečítaj také hlúposti...
Každé dieťa je iné ale! Každé je niečím výnimočné.. každé jedno!
To že nevie teraz niečo čo ine vedia neznamená že za pár rokov to bude rovnako.... môže sa tak pohnúť dopredu že nebudeš chápať
Moja dcéra keď mala 13mesiacov nemala plienky cez deň sv 14tich cez noc.
No komunikácia s ňou nie je boh vie čo 😂😂.
Teraz má 15mesiacov
A hlavne mojko neporovnávaj 😟 nie je to dobré ani pre teba ani pre mimco...
Tiež som bola na nervy že moja je v komunikácii trdielko ale i syn bol taký a teraz?? Hlava mi ide prasknúť 🙊🙉🙈
Máš krásne... šikovné dieťa 😍😍
@kvetinka75 presne... môj názor... prvému som sa veeeeelmiii venovala no rozprávať veľmi nechcel....
A teraz?? 🙊🙉🙈😂😂😂😂😂
Je taká super kniha Volá sa otestujte svoje dieťa tak ti odtiaľ odfotím čo by mal robiť 12 mesačné dieťa ale ono sa to posudzuje vážnych veciach ako napríklad ako sa Prispôsobuje okoliu potom čo by malo vedieť po motorickej stránke a tak ďalej takže je toho viac.
Moja asi v 7 mes vedela davat pa pa, napodobnovala kaslanie, stala v 8mes/ a to bola predcasniatko v 34tt, sme nechapali/..vnimala oslovenie na meno, davala kruhy na tyc, take to co sa navlieka uz okolo roka urcite, aj tusin nie skor...
Ono to dieta vie to, co ho naucis.. spravne hracky ho podporia a ostatne je na nom a tebe.😉
Hovorit by uz nieco mal aspon mama podla mns a take
Neporovnavaj kazde dieta je individualne, moja dcera do 5mes sa ani nepretocila a v 10mes sa 1x pistila sama.chodit,za ruku som ju nikdy nedrzala a nepreskocila ani loxenie,potom.parkrar spadla a potom skoro do roka len popri stene alebo lozila,lebo bola rychlejsia....
Mama cielene povedala az v 14mes. A v dvoch rokoch vypravala zrozumitelne, spievala.pesnicky a.skladala puzzle pre 4+
A v roku este chodit nemusi kludne ma cas do 18mes...mozes mu ukaxovat, komentuj vsetko co robis,robite...citajte knizky ,ukazuj mu zvueratka,povedz ako robia ...deti vedia napredovat velmi rychlo...
Moj sa zacal pretacat 7.5 mesacny, az v 11m zacal sediet. A potom hup a 14m chodil
@zuzik1701 čo najviac 😊. ... Z vlastnej skúsenosti viem že sa učia každú minútu dňa čo sú hore ... Ja som len oči otvárala keď malý niečo napr ukázal a ja som mu to ukazovala 2 dní predtým .... To isté reč- náš sa rozkecal behom 1 mesiaca a to mal 2,5 roka a teraz hovorí stále 🙉 ... Každé dieťa je iné a chce svoj čas a je veľká pravda že čo sa týka reči a poznávania sú knihy 🔝 ... Náš sa tak naučil či už čo je co, čo ako robí, akej je to farby, počítať a podobne... Takže kľud a vždy keď bude čas tak sa venuj prckovi, náš vie že sa nemôžme stále hrať a tak, že musím aj upratať, variť a rád pomáha a zas je to o tom že sa učí
Toto nerieš, moja cica ešte pred dovŕšením roka krásne vedela povedať napr. papuča..teraz - 16 mes. opakuje všetko - aj štvorslabičné - zato na nočník ani za svet, fakt je každý človiečik indi vindi
Nemusí vedieť vôbec nič 🙂 Ale ak máte obavu zájdite ku neurologovi. On urobí zopár testov, pár hmatov a povie, či je v poriadku alebo nie. Ak nie tak začne liečbu.

neblazni 🙂 to nevedel ani moj syn, ked mal rok 🙂 mimochodom, mas chlapca ci dievca? lebo chlapci su mozno aj trochu pomalsi 🙂 moj zacal chodit medzi 13.-14. mesiacom, ukazovat v knihe na zvieratka zacal pred par dnami, a to mal nedavno 18 mesiacov :D a zvieracie zvuky? naucil sa ich po 4 mesiaoch neunavneho ucenia, ze havo robi hav hav a pod. macku doteraz nevie :D a to ho ucim uz tiez par mesiacov :D