icon

Čo robiť, aby trojročnému dieťaťu nebola v noci zima?

edie63
25. sep 2013

Dcera ma 3 roky a uz dlhsi cas sa v noci odkopava a je jej zima. V noci mame zakurene, viac uz nemozeme, to by sa uz nedalo vydrzat. Zakazdym, ked chodim za dcerou do jej izbicky, paplon ma niekde uplne mimo, ona ma vacsinou studene nohy, licka alebo aj ruky. Ma na sebe pyzamko, pod tym tielko a ponozky. Nejaky cas som k nej pravidelne chodila prikryvat ju, ale tym som narobila viac skody, pretoze sa budila na to, ze som tam, nevyspala sa ani ona a ani ja a aj tak sa odkopavala, takze mozem tam ist aj kazdych desat minut, zmysel to nema. Co mam robit? Mam ju este obliect (pancuchy a pod.)? Cim a ako ju mam prikryt? Dakujem za vase rady a skusenosti.

Strana
z2
lencika
26. sep 2013

ja teraz riesim tento problem, overal nechce, stale je odkopana uz ma aj sopliky, ci z toho ze jej je zima v noci neviem uz aj kurime kvoli nej, druhy den som jej dala pancusky a tielko, ale ked citam nazory, ale asi som neurobila dobre

dannaniella
26. sep 2013

ja mam proste dojem, ze tu vsetci setria na kureni. kamkolvek pridem na navstevu tak sa este nekuri. sorry ale radsej si nekupim novu bundu a mam v dome teplo. v spalni nema byt viac ako 20 stupnov. to akoze kto povedal? opat nejaka mudra elita? ja uprednostnujem pyzamko s uzavretymi nozkami a kludne moze byt odkopana ked mame 25 stupnov.

aliza
26. sep 2013

dcera spavala bez periny az do 4 rokov a mavala na sebe len bavlneny overal-pyzamko. Nikdy nemala nic s mechurom, ani neprechladla a spavala celu noc bez budenia. Maly ma 3 roky, v izbe je tak max. 21 stupnov, ma pyzamo s kratkym rukavom a sortky a spi odkopany takmer celu noc a nic mu nie je. V zivote by ma nenapadlo dat ani len ponozky, nieto pancuchy 😕. A potom, ze preco ma tolko deti oslabenu imunitu...uz sa ani necudujem, nababuseni 24 hodin denne... A inak, ak babusite prehnane cez den, tak sa niet co cudovat, ze je detom v noci zima a hned prechladnu. Cize ja by som radila nie vrstvy pridavat, ale odoberat, aj cez den.

saza007
26. sep 2013

😀 😀 Moje nervy. Aby poniektori v tych 21 stupnovych spalnach nepomrzli.
Byvali sme kedysi v starom viktorianskom byte a v zime bolo v spalni asi 15 stupnov, niekedy aj menej. Syn bol vtedy este drobec, spaval v spacaku. Potom sme sa prestahovali do 'teplejsieho', kde bolo v noci asi 16-17 stupnov 😀 a ked zacal spavat v posteli mal (v zime) flanelove pyzamo a paplon. Ziadne pancuchy ani tricka pod pyzamom. Obcas sa odkopal, ak mu bola zima, tak sa zobudil a zakryl. Ziadna drama, ziadne prechladnutia, nezamrzol nam. 😀

dendy1
26. sep 2013

aj mne sa odkopáva, ani ponožky neznesie. keď po odkopaní zaspí, prikryjem ju už len dekou. Švagriná si prekurovaním a obliekaním pančúch, tielok a pod. pod pyžamo pekne zhýčkala deti, sú každú chvíľku choré.

bluff
27. sep 2013

Ja sa cudujem, ze ti vobec spi. V takej kose. Odporucam kupit spaci vak do teplot pod nulou a do toho ju az po krk zazipsovat. 😒 😅

Strana
z2