Čo robiť, keď mi dieťa nezoberú do škôlky?
skusila si dat ziadost do viacerych skolok a podat aj odvolanie? mozno este pockat do septembra a ist sa informovat, ci sa niekde neuvolnilo miesto. alebo viem, ze maminy robia aj tak, ze sa daju na podporu zatial.
@dijka123 no odvolat sa, hladat inu skolku, sukromnu skolku, opatrovatelku, ..... stari rodicia, nejaka mamicka na RD v okoli, co by si jej platila, ... dohodnut sa so zamestnavatelom na skratenom uvazku, home office, pripadne sklbit pracovne casy s manzelom, aby vzdy bol niekto doma.
joj, to mrzi, ze si sa ocitla v takejto situacii. to je to, ze sa porusili skolky a odrazu nie je deticky kam davat. budem ti drzat palce, aby sa ti to podarilo nejak vyriesit.
@dijka123 @sisa_s ti dala 3 možnosti: súkr. škôlka, nejaká opatrovateľka alebo ostať doma ako "osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov". Pokiaľ nemáš starých rodičov či iného príbuzného, ktorý ti dieťa postráži kým budeš v práci - neviem aké možnosti hľadáš. Nie si sama - neumiestnených detí je cca 30% - aj ja som mala pri dcére vyše pol roka súkr. opatrovateľku kým sme dostali škôlku - každý rok sa to týka viac a viac detí bohužiaľ.
Nam tiez syna nezobrali do skolky na sidlisku v spadovej skolke kde byvame, tak som obvolala vsetky v okoli, obvolala som vsetky skolky aj dalej vzdialene a do jednej nam ho zobrali, sice je to kazdy den cca 15-20min autom ale zobrali ho.
Este mas moznost dat prihlasky do ostatnych skolok a dostanete sa do poradovnika a je mozne ze v septembri nejake deti nenastupia a dostane sa na rad vase dieta.
@dijka123 skús si obvolať súkromné škôlky v okolí, lebo je možné že aj tie budú mať plný stav....táto situácia je tu každý rok, detí je veľa, miest málo....každá škôlka má svoje kapacity a nafúknuť sa nedá....ak by boli plné aj súkromné, zostáva ti nájsť dieťaťu opatrovateľku, či už čipernú dôchodkynu alebo externú študentku....samozrejme september , október si zisťovať v najbližších škôlkach či sa im neuvolnilo miesto....pár miest sa zvykne na začiatku pouvolňovať, či už dieťa nastúpi inde alebo rodičia dieťa zo škôlky zoberú lebo bude stále choré....potom záleží už od riaditeľky či osloví niekoho z poradovníka komu dieťa nevzali alebo rovno vezme dieťa mamičky čo sa prvá ohlási...
jedna z možností je ísť na pandemickú OČR
@dijka123 a skúsiť to opačne, že by si ty niekomu strážila jedno, dve deti? Viem, nie je to náhrada za plat, ale lepšie ako nič, veď aj rodičák bol menej ako plat. A o rok ti ju možno zoberú. Tiež si neviem predstaviť, ako chcete zabezpečiť nosenie do škôlky, keď obaja odchádzate z domu pred 6,00.
@elizabet173 no ale bez platu nemozem byt takze budem musiet sukromnu skolku hladat

Sukromna skolka, ostat doma ako osoba starajuca sa o dieta do 6r bez penazi, opatrovatelka