icon

Čo robiť, keď mi dieťa nezoberú do škôlky?

dijka123
23. júl 2021
Strana
z4
sisa_s
23. júl 2021

Sukromna skolka, ostat doma ako osoba starajuca sa o dieta do 6r bez penazi, opatrovatelka

dijka123
autor
23. júl 2021

@sisa_s no to urcite nie prijem clovek potrebuje

henrikir
23. júl 2021

skusila si dat ziadost do viacerych skolok a podat aj odvolanie? mozno este pockat do septembra a ist sa informovat, ci sa niekde neuvolnilo miesto. alebo viem, ze maminy robia aj tak, ze sa daju na podporu zatial.

ukulela
23. júl 2021

@dijka123 no odvolat sa, hladat inu skolku, sukromnu skolku, opatrovatelku, ..... stari rodicia, nejaka mamicka na RD v okoli, co by si jej platila, ... dohodnut sa so zamestnavatelom na skratenom uvazku, home office, pripadne sklbit pracovne casy s manzelom, aby vzdy bol niekto doma.

dijka123
autor
23. júl 2021

@ukulela stary rodicia robia home office sa mi neda kedze robim v nemocnici

dijka123
autor
23. júl 2021

@henrikir ano ale vsade maju vela

henrikir
23. júl 2021

joj, to mrzi, ze si sa ocitla v takejto situacii. to je to, ze sa porusili skolky a odrazu nie je deticky kam davat. budem ti drzat palce, aby sa ti to podarilo nejak vyriesit.

alenah31
23. júl 2021

@dijka123 @sisa_s ti dala 3 možnosti: súkr. škôlka, nejaká opatrovateľka alebo ostať doma ako "osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov". Pokiaľ nemáš starých rodičov či iného príbuzného, ktorý ti dieťa postráži kým budeš v práci - neviem aké možnosti hľadáš. Nie si sama - neumiestnených detí je cca 30% - aj ja som mala pri dcére vyše pol roka súkr. opatrovateľku kým sme dostali škôlku - každý rok sa to týka viac a viac detí bohužiaľ.

dijka123
autor
23. júl 2021

@alenah31 no. budem musiet. najst sukromnu skolku

dijka123
autor
23. júl 2021

@henrikir to je v pohode tak pojde do sukromnej skolky

ninakajka
23. júl 2021

Nam tiez syna nezobrali do skolky na sidlisku v spadovej skolke kde byvame, tak som obvolala vsetky v okoli, obvolala som vsetky skolky aj dalej vzdialene a do jednej nam ho zobrali, sice je to kazdy den cca 15-20min autom ale zobrali ho.
Este mas moznost dat prihlasky do ostatnych skolok a dostanete sa do poradovnika a je mozne ze v septembri nejake deti nenastupia a dostane sa na rad vase dieta.

dijka123
autor
23. júl 2021

@ninakajka no dala som do viacerich. ale maju plne stavy a kdeze ja vodicak nemam a ja ked budem chodit do roboty tak ja ho nebudem mat ani cas ho davat do skolky kedze o 5:00 budem sediet v buse do prace

ninakajka
23. júl 2021

@dijka123 tak to vidim ako problem. Mne vo viacerych skolkach povedali, ze mam im raz mesacne zavolat ci sa neuvolnilo miesto, nakolko rodicia deti priebezne odhlasuju, ak im ich zobrali do viacerych skolok.

sisa_s
23. júl 2021

@dijka123 no ved si pisala nedavno, ze sa hlasis na medicinu...tak bud ta ma kto zivit, alebo nie..pises teraz, ze bez prijmu ostat urcite nie...

luccija
23. júl 2021

@dijka123 tak máš asi aj partnera a ten ho bude nosiť ráno a ty vyberať poobede.v mojom okolí sú plné aj súkromné škôlky u nás v dedine do štátnej zo 120 deti zobrali polku

dijka123
autor
23. júl 2021

@sisa_s tak bez prijmu sa neda zit takue tak a skola to je druha vec

dijka123
autor
23. júl 2021

@luccija no uvidim lebo on robi na smeny a vacsinou mava denne a to uz o 5:00 chodi rano aby bol na 6:00 v robote

benit
23. júl 2021

@dijka123 este je mozno st skolky po dedinach v okoli. Ale neviem si predstavit ako dieta chcete davat do skolky, ked pises, ze o 5 sedis v buse a muz tiez na 6 do roboty. Budete aj rano potrebovat pomoc.

dijka123
autor
23. júl 2021

@benit no ved hej ved byvame na dedine ale vela deti sa hlasi do skolky

dijka123
autor
23. júl 2021

@benit lenze nemam co urobit dieta musi ist do skolky lebo bez prijmu sa zostat neda

mogaa
23. júl 2021

@dijka123 skús si obvolať súkromné škôlky v okolí, lebo je možné že aj tie budú mať plný stav....táto situácia je tu každý rok, detí je veľa, miest málo....každá škôlka má svoje kapacity a nafúknuť sa nedá....ak by boli plné aj súkromné, zostáva ti nájsť dieťaťu opatrovateľku, či už čipernú dôchodkynu alebo externú študentku....samozrejme september , október si zisťovať v najbližších škôlkach či sa im neuvolnilo miesto....pár miest sa zvykne na začiatku pouvolňovať, či už dieťa nastúpi inde alebo rodičia dieťa zo škôlky zoberú lebo bude stále choré....potom záleží už od riaditeľky či osloví niekoho z poradovníka komu dieťa nevzali alebo rovno vezme dieťa mamičky čo sa prvá ohlási...

dijka123
autor
23. júl 2021

@mogaa ved skusim lebo do skolky musi ist

jamila
23. júl 2021

jedna z možností je ísť na pandemickú OČR

dijka123
autor
23. júl 2021

@jamila no to urcite nie ja na to narok nemam pn musi ist do skolky bez prijmu clovek ostat nemoze

elizabet173
23. júl 2021

@dijka123 a skúsiť to opačne, že by si ty niekomu strážila jedno, dve deti? Viem, nie je to náhrada za plat, ale lepšie ako nič, veď aj rodičák bol menej ako plat. A o rok ti ju možno zoberú. Tiež si neviem predstaviť, ako chcete zabezpečiť nosenie do škôlky, keď obaja odchádzate z domu pred 6,00.

dijka123
autor
23. júl 2021

@elizabet173 no ale bez platu nemozem byt takze budem musiet sukromnu skolku hladat

luccija
23. júl 2021

@dijka123 veď plat by boli peniaze za stráženie detí.Ak aj nájdeš súkromnú píšeš, že nesoferujes stíhala by si ho ráno zaniesť niekde autobusom a potom do prace?tebe sa neda upraviť pracovná doba?

dijka123
autor
23. júl 2021

@luccija nie neda robim v nemocnici takze neda a strazenie deti urcite nie

luccija
23. júl 2021

@dijka123 väčšina skolok je od 6:30

dijka123
autor
23. júl 2021

@luccija tu je od 7:00 takze neviem co bude ale do roboty musim

Strana