Čo robiť, keď mi dieťa nezoberú do škôlky?
@dijka123 prepáč, ale ty si ideš stále svoje, čo urobíš, keď v jeden deň budete obaja musieť ísť z domu pred šiestou a škôlka ešte nebude otvorená?
@elizabet173 tak budem musiet poprosit svoju mamu nech pride
U nás pokiaľ viem nie sú voľne ani súkromné 🤷 moja sestra to práve rieši.. najlepšie počkať na september či na odvolanie nevezmú, ale ak si z môjho okolia tak ani to nepomôže - mne všetky deti zobrali od 4rokov.. tento rok je to kvôli povinnej predškolskej ešte horšie... U nás v okolí to maminy väčšinou riešia opatrovateľkami ak nemajú starých rodičov.. nie raz som takto dávala pozor na deti, nerobím to však pravidelne..
@dijka123 no tak vyriesene, obvolaj vsetky skolky v okoli, informuj sa vo vasej, ci nevezmu od januara aspon, a ked nie, najdi si sukromnu.eltke?
pozeram, ze si z BB - nerobis v Rooseveltke? tam madost, mali skolku pre zamestnancov. v meste je sukromnych dost, mala by si miesto najsp. ale problem je s tym, ze nie si mobilna, potrebovala by si auto a vozit ju. lebo bez auta aj so starkinou pomocou len vo vasej dedine .... musis byt flexibilnejsia.
@dijka123 ja teda neviem ako si zvykla mat sluzby naplanovane v praci, ani kolko krat do tyzdna ma tvoj muz rannu, ale nemyslis, ze sa moze stat, ze budete mavat rannu obaja pravidelne cez tyzden?
Aj ta moznost s tym, ze by muz isiel na par mesiacov na matersku je schodna, ale v prvom rade ty sama musis vediet ake mate realne moznosti (odvolat sa, najst sukromnu skolku, opatrovatelka, mama by vedela ostat s malym/vedela by ho pravidelne vodit so skolky,…)
Osobne by som asi pouvazovala aj nad vodicskym pre mna.
@dijka123 moja mamka kym bola na materskej so sestrou ta tak strazila jedneho chlapceka. A svokra ked sla na dochodok ta tak isto strazila dieta jednej mamicke. Obe pripady su z mesta. Skus sa spytat v okoli. Je mozne, ze na dedine to hladanie moze byt jednoduchsie ☺
@sllavienka nemyslim si nikoho tu nepoznam
@dijka123 tak rooseveltka ma sukromnu skolku. vyzera, ze len 1 triedu. informuj sa u zamestnavatela/priamo v skolke, ako to bude vyzerat ... zapis si presvihla, skoda, mohla si to vediet skor.
https://www.fnspfdr.sk/category/skolka-aktuality/
@dijka123 same vyhovorky z tvojej strany, ziadne aspon “dakujem za rady a pomoc” 🙄🤦🏼♀️ bud si to cele vymyslas, alebo si taka blba s prepacenim?
ked ti dieta nezoberu do statnej - skus sukromne, a ked ani tam, tak ostanes doma, ze “musis chodit do prace” je pekne, ale ked bude taka realita, no hold, tak to vyriesis ako xy rodicov pred tebou, a situacia je z roka na rok horsia - deti vela, skolok malo
@zuzuliennka1 no to je sice pekne ale clovek prijem potrebuje lebo peniaze ti len tak zneda nespadnu takze jedine sukromma skolka pripada do uvahy
@dijka123 tvoje dieťa ešte nemá 3 roky a čudujes sa že ti ho nezobrali do statnej škôlky? Pochybujem že ti nejaké odvolanie v tomto prípade pomôže keďže bude mat až budúci rok 3 roky. Ak sa chces vrátiť už teraz do prace môžeš skúsiť jedine súkromnú škôlku alebo opatrovateľku. Aj keď v tvojim prípade je opatrovateľka najlepsie riešenie keďže budú dni, kedy nebudeš môcť dať dieťa ráno do škôlky. To ešte nevieme či budeš stíhať dieťa vyzdvihnúť zo škôlky keďže tie sú tak do 16-17h otvorené. Z tvojich odpovedi mám pocit že tá nič iné nezaujíma len tvoj návrat do prace a absolútne si neuvedomuješ že tvoj problem nie je len aktualne neprijatie dieťaťa do škôlky. Čo budeš robiť keď dieťa pôjde do školy a o 13.00h ho bude musieť niekto vyzdvihnúť? V škôlke tiež bude odomykať a zároveň aj zamykat brány? Píšeš že nikoho nemáš kto by ti s tým pomohol okrem mamky, ale predpokladám, že ona tiež pracuje... budeš to mat zaujímavé... aj ja som mala, dôležité je určiť si priority. Pre mna to bolo dieťa, takze som sa vzdala svojej prace a začala som robiť upratovačku! Len aby som stihla ráno odviesť dieťa a poobede ho vyzdvihnúť, aby nechodil prvý a neodchádzal posledný, aby som mala čas sa mu venovať... teraz sa mi otvorili nové možnosti a upratovačku už nerobím, ale do starej profesie- personalista, som sa nevrátila a so svojim dieťaťom trávim stále veľa času. Niekedy je naozaj dobre obetovať na čas kariéru kvôli deťom, lebo rýchlo vyrastú...
@dijka123 úplne jednoduché riešenie nájdi niekoho iba na ráno keď odídete z domu kto vychysta a zavezie dieťa do škôlky. Je jednoduchsie platiť niekomu 2-3hod ako celý deň. Samozrejme keď nájdeš škôlku. Držím palce 👍
@dijka123 keď chodite obaja o piatej z domu, tak kto by vám akože mal vodiť dieťa do škôlky??? A keď sa striedať, tak potom je to ôk, jeden deň by si ty vidia dieťa do škôlky, aj vzdialenej a iny partner. Aký problém?

@dijka123 dieťa už malo 3 roky? Ak ešte nie nech si manžel vyberie aspoň materskú do 3tich narodenin. Ale ako cches riešiť to že škôlka sa otvára neskôr ako ty a tvoj muž musíte ísť do práce ? Ak si zdravotná sestrička neskúšala si si nájsť prácu ako sestrička niekde na ambulancii ?