icon

Čo robiť, keď mi dieťa nezoberú do škôlky?

dijka123
23. júl 2021
dijka123
autor
24. júl 2021

@lusy1507 ahoj no to je sice super ze si robila upratovacku ale ja upratovacku nemienim robit proste uvidim ked pride rozhodnutie ci ho zobrali alebo nie

dijka123
autor
24. júl 2021

@maciatkolulu tak on ma aj volno nie vzdy chodi do denky

maciatkolulu
24. júl 2021

@dijka123 ako? Véd fajn, vtedy môže dieťa odniesť do škôlky

alvaluka
24. júl 2021

@dijka123 mas uz presne stanoveny termin nastupu do prace?

Co znamena, ze tvoj muz nie vzdy chodi na dennu? Mava volno jeden, dva, tri krat do tyzdna, alebo je to zavisle od toho, ako si naplanuje sluzby? Lebo ak tie jeho sluzby nie su stabilne, ja osobne by som to chcela mat doriesene pred nastupom dietata do skolky a nie potom stresovat, kto ho odvezie.

Ako som pisala na tvojom mieste by som si poriesila vodicsky.

Vyhladala by som opatrovatelku (domelia.sk), aspon by som pozrela ake su moznosti.

Vytlacila by som si letaky a nalepila v dedine, ze hladam opatrovatelku, hoc aj iba na to, aby odviedla dieta do skolky, pripadne ho vyzdvihla, lebo ak si sestricka a budes mat aj 12tky tak ako to budete mat poriesene?

Ako stale opakujes, ze musis, musis, musis ist do prace, lebo peniaze nepadaju z neba, to je pravda, ale len nedavno tu bol pripad holky, co cakala 5te dieta behom 7 rokov, jej muz nezarobil nikako preborne a vobec im to financne nevychadza….

dijka123
autor
24. júl 2021

@alvaluka 12 robit nebudem lebo chcem ist na amb a viem ze maju volne tak uvidim a dakjem pozriem tu stranku

dijka123
autor
24. júl 2021

@alvaluka no. a co ja mam stym ze on caka 5 dieta a ze im to financne nevychadza

lusy1507
24. júl 2021

@dijka123 nechcela som ti tým povedať, že máš ísť robiť upratovačku. Len je niekedy lepsie obetovať na určitý čas kvôli deťom kariéru. Ja som stíhala svoje dieťa dať do škôlky ráno, poobede som to mala zariadené... len som denne chodila domov o 17-18h a keď som rýchlo upratala niečo, navarila večeru, skoro žiadny čas mi neostal na dieťa. To bol dôvod, prečo som rok chodila upratovať a nehanbím sa za to, lebo som stihla dieťa zaviesť aj odviesť zo škôlky a ostalo nám ešte veľa času na učenie sa aj hranie sa. Teraz robím v škôlke učiteľku, k čomu by som sa nedostala, keby sa nevzdám prace v HR ale nevylučujem, že sa tam vrátim až má syn nebude potrebovať toľko. Dieťa svojich rodičov potrebuje nie len vidieť, ale aj s nimi tráviť čas. V žiadnej škôlke dieťa nedostane toľko lásky, porozumenia ale aj vzdelávania, koľko mu môžu dať rodičia.

dijka123
autor
24. júl 2021

@lusy1507 ved hej ale ja si velmi vyberat nemoze povolanie kedze mam len strednu vysku zatial nenam

6mia6
24. júl 2021

@lusy1507 ale na učiteľku v škôlke si mala asi vzdelanie?
Neviem prečo sa viacerí čudujú že chodia ľudia na 6stu do práce. Už dávno mal byť čas škôlok upravený. Aspoň v tých väčších zberná trieda napr.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
dijka123
autor
24. júl 2021

@fidka79 suseda chodi do roboty pokial viem ved ja si to nejako zariadim neboj sa

fiafia
24. júl 2021

@dijka123 nechcem sa ťa dotknúť ale z tvojich odpovedí zniez dosť sebecky. Mať dieťa je celkom ťažké v tejto dobe. To nieje len odniesť a zobrať do škôlky. Čo keď prídu choroby? Prázdniny a nie málo.Kto s ním bude? Myslím,že ostávať na ocr z amb moct nebudeš. Tiež som sa nemohla vrátiť do práce pre pracovny čas. Keby aj isto má vyhodia. Dcérka bola viac chorá ako zdravá. Takže podľa mňa tu je len jedna cesta a to nájsť si dobrú opatrovateľku.

dijka123
autor
24. júl 2021

@fiafia ked bude chori bude priatel doma snim lebo on to ma 100% platene. to uz mame dohodnute to neni proble

lusy1507
24. júl 2021

@dijka123 @6mia6 nemala som vzdelanie. Teraz si dokončujem pedagogické vzdelanie. Zatiaľ mám stále len ekonomickú školu. Tiež som si nemohla vyberať kde budem pracovať. V mojom meste to je bieda s prácou a dochádzanie by som nestíhala, preto som to riešila tou upratovačku. Aj keď som sa mohla na to vyprdnut, dochádzať a sedieť si v kancli do 17tej, len som takto nechcela vychovávať svoje dieťa. V štátnych škôlkach je vždy jedna trieda zberna. Od 6h a potom od 16do 16.30h pripadne do 17h aspoň čo poznám v mojom okoli.
@fiafia presne toto som jej tým všetkým chcela povedať, lebo je jednoduché odovzdať dieťa ráno do škôlky a na záverečnú vyzdvihnúť, lenže potom nastávajú aj iné väčšie problémy...

6mia6
24. júl 2021

@lusy1507 a ako teda môžeš robiť učiteľku?

6mia6
24. júl 2021

@lusy1507 no a väčšina čo chodí do práce zavčasu aj skôr končia. Tzn. O 14.-15.00 takže žiadne vyzdvihnutie na zaverecnu

lusy1507
24. júl 2021

@6mia6 v škôlke môžeš aj bez pedagogického vzdelania pod podmienkou, že si do 2 rokov doplníš pedagogické vzdelanie. Sú tam samozrejme aj iné podmienky na prijatie takéhoto zamestnanca ale nič špeciálne. Okrem toho som do škôlky chodila ako dobrovoľnícky pracovník takze tak som sa k tomu dostala

dijka123
autor
24. júl 2021

@6mia6 ved ja som koncila v praci o 15:00

elizabet173
25. júl 2021

@dijka123 prepáč, nechcem ťa uraziť, ale pri tvojom zmýšľaní sa rovno na štúdium na VŠ - medicíne rovno vykašli, ani o ňom neuvažuj

dijka123
autor
25. júl 2021

@elizabet173 nepoznas ma tak nesud dobre kazdy ma narok na vs studium

elizabet173
25. júl 2021

@dijka123 má, určite áno, to máš pravdu, nárok áno, no nie predpoklady ho aj zvládnuť, tiež som sa na medicínu nedrala, viem, čo to obnáša

dijka123
autor
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
25. júl 2021

@lusy1507 ake vacsie problemy nastavaju ? 🙂

lusy1507
25. júl 2021

@simca06022011 tak ten kto má deti, vie s akými problémami sa potýka. Chorobnosť deti hlavne v prvom roku nástupu do škôlky, prázdniny, nehovorím o tom, že dieťaťu je potrebné sa venovať aby bolo pripravené na nástup do školy. Niektorí rodičia musia venovať viac času grafomotorike, ini výslovnosti s logopedickou, sú aj takí, ktorí musia navštevovať psychológov, emocionálny vývin je taktiež veľmi dôležitý... je toho veľa a s nástupom do školy toho bude ešte viac.... buď nemáš deti, alebo ich ich máš take dokonale, že ti môžme závidieť

simca06022011
25. júl 2021

@dijka123 oslov skolky blizsie k praci a nie u vas na dedine.. pojdete rano spolu, das dieta do skolky, z prace to mas blizsie ak sa nieco stane. A ked daleko dochadzate, je na case nad autom rozmyslat, lebo hocico sa stane a mas problem, ked je dieta daleko.

zuzuliennka1
1. aug 2021

inak teda, je uz august, tvoje dieta bude mat v januari 3r, prihlasku si predpokladam uz davala a mas uz aj rozhodnutie.
Moj syn je decembrovy, teraz ma 3,5r teda o mesiac skor narodeny a min. rok ho nevzali, takze tvoje januarove dieta od septembra teraz nenastupi urcite.
S priatelom si musite nad to sadnut, dat hlavy dokopy a ked sa tak silou mocou chces vracat do prace - mozes bud zaobstarat opatrovatelku alebo sukromna skolka, nic ine nevymyslis.

dijka123
autor
1. aug 2021

@zuzuliennka1 sukromnu skolku sme sa dohodli tak prijem treba peniaze ti len tak z neba nespadnu

qetka
1. aug 2021

@zuzuliennka1 tak mojho decembroveho zobrali teraz od septembra napriklad ;)

dijka123
autor
1. aug 2021

@qetka no vec pojde do sukromnej a bude