Čo robíte s dvojročným dieťaťom na ihrisku?

azbestica
27. jún 2014

ahoj, chcem vas opytat co robite s detmi na ihrisku. Ja mam 2 rocnu dcerku, a ked sme na pieskovisku tak sa nehra s ostatnymi detmi ale iba sa pozera ako sa ostatne hraju. Ja viem, ze je este malicka a tak malicke deti sa este nedokazu hrat spolu, ale iba vedla seba. Stale sa ju snazim ku hre na piesku nejako tmotivovat no nie vzdy to zaberie 😅 Rada sa napr. smyka alebo sa splha a tak. Je rada ked su na ihrisku ine deti tesi sa z toho velmi, ale aj tak sa mi zda ze je medzi ostatnymi detmi dost nesmela. Moja otazka teda je Ako je to u vas? Sedite iba na lavicke a vase deti 2 rocne sa same hraju alebo sa hrate s nimi?

milota164
27. jún 2014

ked je v piesku tak sa hra sama , ale na smyklavke a preliezkach som pri nej kvoli padom, to by bola parada sediet a pozerat sa 🙂

kokorunecka
27. jún 2014

2ročná je podľa mňa dosť veľká na to, aby sa hrala aj s inými deťmi...Moja dvojročná sa s nimi hrá, ja som jej nápomocná len pri hojdaní, šmýkaní apod.
V spomínanom piesku s deťmi diskutuje, zisťuje, hrajú sa..
Alebo na ihrisko berieme loptu a hokejku a beháme po betónovom s týmito vecami.

bambibam
27. jún 2014

Pečiem tortičky,stavám hrad, behám za loptou,nesedím a chudnem pohybom. A berem do hry aj ostatné deti. Málo kedy sedím.

marianna2468
27. jún 2014

No nepotesim ta asi ani ja,moja mala je taka zamamkovana a stale ma vola,aby som som sa hrala s nou,ked jej poviem ved chod na piesok ved aj ine deti tam su tak poviem mama pod aj ty so mnou.Je nesmela ale raduje sa ked su pri nej deti,tak sa stale hram s nou.A to nehovoriac o smyklavkach a preliezzkach,tam som stale pri nej ak by nahodou padla alebo nieco podobne.
Ale ked sa s nou hraju deti co ich pozna a stretavame sa castejsie tak bude aj sama bezo mna.Ale musim jej byt na dohlad. 🙂
Zatial to nijako neriesim,ved len bude mat 2rocky.Ona sa otuka a uvidis ked bude starsia tak aj tvoja bude smelsia 🙂

motovidlo
27. jún 2014

Môj syn bude mať za chvíľu 2 roky a tiež sa málo zahrá s deťmi. Na veľkom ihrisku, kde je veľa cudzích detí dosť dlho stojí a pozerá a chce aby som bola pri všetkom pri ňom. Na menšom, kde už detičky viac pozná, sa už aj zahrá sám, viem si trochu oddýchnuť, ale vyslovene spolu s deťmi sa nehrá. Maximálne im robí zle 😀 Podľa mňa je skoro na nejaké spoločné hranie, ale možno to závisí od dieťaťa.

majka99999
27. jún 2014

Hojdam na hojdacke, na smyklavku a take preliezacky ide sam, ale kontroluje, ci som tam, vola ma, ked ma nevidi. 😀
Pieskovisko bieda, jeho to tam nebavi prilis. S ostatnymi detmi sa zahra, ale aj oni musia chciet, takze skor take 3rocne, ze davaju spolu do vedierka a tak. Ale radsej s nimi lozi vselikde, carbe po tabuli kriedami... Moj ale skoro nerozprava, takze je to tazsie. A vela deti je v tomto veku aj agresivnych.

siska53
27. jún 2014

Hram sa s nimi alebo dozorujem,komentujem a tak rozne. A do toho pri malej este ockom sledujem,co robi 4r.synator(tobsom pri synovi nemusela,kedze mala bola v kociku alebo v nosici).
mala sa tiez nehra s detmi,len je z tych,co neradi poziciavaju. A chodi este obdivovat babatka v kocikoch.
najradsej sa hojda,ale i smyka,ma dni,kedy ju bavi piesok,inokedy skor len to hojdanie,vylieza na preliezky,toci sa na kolotoci,skuma kamienky,mravce...hra sa s loptou-snazi sa ju hadzat. A na rada,ked jej na hojdacje spievam.

liz_lemon
28. jún 2014

2-rocne deti sa este nevedia spolu zahrat, max. tak nieco vedla seba robia
moj maly sa nehra s nikym, len beha sem a tam, a ja za nim 🙂

kikushka2386
28. jún 2014

nasa najmensia sa ako 2 rocna nehrala so ziadnymi detmi.hrala sa sama.ale popravde vela krat vidim sediet mamicky na ihrisku.ale nase ihrisko je velke s novymi prelieskami a ziadny piesok ale kamienky a este aj teraz musim stale za nou behat ked ide na preliezky.takze ziadne sedenie nehrozi 😀

dasamo
28. jún 2014

Dvojrocne je este malinke na kolektivnu hru. Nic sa neda robit, treba sa hrat, piect kolaciky, smykat sa, lozit po preliezkach, obdivovat chrobacikov, smetiarov a kade co. Clovek uz ani nevie co vymysliet, je unaveny a buuum, zrazu ma doma samostatneho 16roc.jedinca, ktory uz nepotrebuje sledovat chrobacikov atd🙂 a zrazu je nejako smutno za tymi, v tej chvíli dost vycerpavajucimi casmi.

anjelik2509
28. jún 2014

keď mala naša Emka dva roky, chodili sme s ňou na ihriská, nehrala sa s deťmi, ale s nami...Hojdala som ju na hojdačke, spúšťala zo šmýkačky, hrali sme sa s kamienkami, posadila som ju na kolotoč a kolotočovala, posadila na takého koníka a hojdala, pozerali sme ako sa hrajú iné detičky.....Teraz, keď jej už ťahá na 4 roky, behá a jaší sa sama a pozerá na ňu jej mladšia sestrička (7m) ktorú ohromne baví sledovať Emku ako vymýšľa a na moje "potešenie" by vyvádzala s ňou 😀 Minule som mala malinkú na rukách a naháňali sme Emku 😀

cerez
28. jún 2014

Teší sa na ihrisko na deti, ale aj tak sa hrá sám. Čo je normálne v tomto veku. Páčila sa mi tvoja posledná veta. "Sedíte iba na lavičke ....." Môj má 2r. 9m a neviem čo je sedieť na lavičke. Donedávna sme len chodili a zbierali odpadky a separovali. Super zábava. 😅 No som rada, že už toto máme za sebou a postúpili sme na ihriskový level. So synom sa hrám s autíčkami, hojdám ho, robíme koláčiky z piesku a za chvíľku mám okolo seba kopec detí, ktorých mamičky sedia na lavičke a kecajú. Toľká nespravodlivosť! A čo sa týka šmýkačky, proste musím dávať pozor aby nespadol. Môj je dosť rýchly a už máme za sebou nepekné pády. Verím, že ešte môj čas príde, keď si vyberiem dobrú knižku či leták na čítanie na lavičke, nebodaj prehodím reč s inými mamičkami. Už len vydržať!!!