Dali by ste 7 mesačné kojené dieťa svokre na popoludnie?
Svokra chce na cele popoludnie maleho, aby sme jej ho doniesli a vecer prenho prisli, problem vidim v tom ze ho chce na cele popoludnie a maly ma len 7mesiacov a s prikrmovanim sme zacali v 6mesiaci, t.z. ze mi poobedny olovrant este kojime a nepapame ovocie, lebo mi ho poobede odmieta a ak si vezme tak sa potom pyta este na kojenie, dalsi problem vidim aj v tom ze malemu idu zubky a tak je z toho aj nervozny. Svokra je vsak toho nazoru ze poobede na jednom banane vydrzi , ze ona sa s nim chce hrat a ze jej ho nechcem dat preto ze jej nedoverujeme. Prosim poradte mi ako sa mam zachovat nakolko som povedala ze im ho mozem doniest tak na dve hodky a nie na cele poobedie, kedze mame svoj zauzivany rezim a maly poobede aj spava.
nie, nedala...určite nie na celé poobede. Max.na hodinku, dve...
kedze je syncek este kojeny, ak mu nechces rozbit rezim, sameho ho nedavaj nikomu. ak svokra chce, chod s malym k nej a oddychuj. kojene dieta ktore si ziada mliecko pocas dna potrebuje mamu.
Určite nie. My sme na tom podobne s rozdielom , že mame 8 mesiacov, ale nedala by som ho aj keby veľmi chcela, banánik je malo. Na 2-3 hodiny stačí, keĎ bude väčší tak si ho užije ešte dosť 😉
tak ju posli do....mov 😀 😀
Ja som stym problem nemala a dcerka nebola kojena a syn bol ,,a do teraz to tak funguje , ze chodia ku nim 😉 Plne im doverujem venuju sa mu viacej nez svojim detom snad 😀 ,,je to otazka zvyku ,,,mozno aj preto mas taky pocit lebo je to svokra 😉 ,,,viem , ze mamkam sa viac doveruje ,,,ale treba jej dat sancu je to aj jej vnucatko 😉 a uvidis co a jak a podla toho sa zariadis ,,,,treba dat sancu kazdemu a , ze maly ma 7 mesiacov to nevadi ,,uz mu moze dat aj to cim ho prikrmujes,,,neuskodi mu to na to jedno poobedie ,,,, 🙂 ,,,Pa
ja by som ho svojej svokre kludne dala mozem sa na nu 100%spolahnut, ale len za predpokladu aby dieta bolo napapane a malo vsetko co za inych okolnosti,,,,,,,,je ine ked je clovek donuteny, ze musi odbehnut, - nevidim problem, ano vydrzi aj na banane, ale preco ho tak trapit, ked nemusis? len pre potesenie svokry?? Nevidim problem v tom , ze ma len 7 mesiacov- keby bolo na UM, alebo malo ine stravovacie navyky- nech pocka, nic jej neutecie ani radost z vnucata a nie je nic pre babicky vacsim potesenim ako vidiet svoje vnucence zdrave a spokojne,,,,,,,,,,,,
dve hodky by jej mali stacit, ak chce s ním byt viac, nech sa sním hrá ona u Vas.
nedala aj nekojene...!!! 😉
nie 😉
ahoj, no nie, na cele popoludnie nie ...a svokra nechape, ze dieta je kojene ???? A tie reci typu "nedoveruje mi, alebo nehce nam vnucku davat " prepocuj. Odporucam z vlastnej skusenosti drzat sa pekne svojho planu - rezimu dietatka, pretoze o dieta ide v prvom rade ! Pekne jej vysvetli v klude, trochu odlahci situaciu, ako sa veci maju. Ked chce pochopi ked nie, netrap sa ..Pripadne jej povedz nech pride ku tebe na pol dna, dietatko mozes nakojit, uspat ked potrebuje a v ostatnom case sa s nim moze svokra hrat ....drzim palce, paaa 😀
Ahoj ja bábätko síce ešte nemám ale podľa toho čo píšeš by som jej ho isto nedala, možno fakt len na tie 2 hodinky ale na dlhšie isto nie 😉
Čo by som dala za to, keby som ešte mala svokru... Všetko sa dá vysvetliť, dohodnúť, určiť rozumné hranice. Ani jeden extrém nie je dobrý. Určite by som nedala dieťa hneď na pol dňa, pekne pomaličky, času na hru ešte bude. A univerzálna rada nejestvuje (napríklad mne sa nedá odsať ani 10ml a pritom ešte stále v pohode kojím, mne funguje iba živá odsávačka), skús si pokojne rozmyslieť, ktoré riešenie bude najlepšie pre všetkých 😉
Na toto by som ozaj nepotrebovala radu od nikoho, podla mna presne vies odpoved a neboj sa to zrealizovat, urobila by som rovnako, ako citis ty. Nedala. Ak je normalna pochopi tvoje vysvetlenie, ak nepochopi, nema vyznam jej cokolvek vysvetlovat. Ved si este maleho uzije, ale pokial to nevyhovuje tebe ako matke, tak nie je o com. Ak mas s nou dobry vztah, tak jej ho nechaj ale bud tam s nou (citaj si knihu, alebo si rob co potrebujes) a ked bude treba maleho nakojit, tak ho nakoj, neviem ako je na tom tvoj maly ale mojej zacala v 7 mesiacoch taka uzkost, ze by som nemohla byt bez nej ani vo vedlajsej izbe. Urob ako citis, tu ine riesenie nevidim. Dufam, ze som to nenapisala nejak tvrdo, asi som to brala moc osobne 🙂
v žiadnom prípade. !!!!!!! svokra nech sa nad sebou zamyslí. ked sa s ním chce hrať nech príde k vám, ty si zatial uprac alebo si oddýchni a ked mali bude chcieť papať tak ho nakojíš a svokra sa može hrať dalej 😉
ja som malu tiež začala prikrmovať až ked mala 6,5 mesiaca a v siedmich mesiacoch sa ešte nevedela najesť z príkrmu lebo z neho zjedla len pár lyžičiek. a kojená bola každé 2 hodiny. ja som si nevedela odsávať ani ked som mala prsia uplne plné, odsala som max 200 ml, bolestivo!!! ale malej to aj tak nestačilo
urcite nechat ho tam samotne nie...ale nemala by som nic proti,keby ho chcela ist na chvylku pokocikovat von sama..maximalne na taku hodku.. 😉
ani nahodou!!! svoje deti uz mala, mohla sa vyhrat, teraz je cas na Tebe. Urcite by som jej ho nedala ani na dve hodky...Nie to este na cele popoludnie. Je malicky a hlavne tvoj syncek, potrebuje maminku a mliecko, nie babku. Ta si ho este uzi. Brrrr. 😠
raffaella napisala si to uplne super.
mishik nechapem. Takto sa sebavedomie dietata nepestuje.
eis4 - Ked tvoje dieta bude starsie,a budes potrebovat svokrinu pomoc aby ti nepovedala v ziadnom pripade, kojili ste sa rok, kojte sa dalej, nepostrazim ani 2 hodiny.
sampo - typicky priklad, ked dieta neni samo so strarymi rodicmi od mala. Tvoja vyse 2r. dcera nedokaze byt sama s babkou. A tie "dolezitejsie vnucata" maju asi mamku, ktora dovolila svokre byt s vnucatamy od narodenia.
Svokra si ho chce pritulit, vymojkat bez spytavych pohladov nevesty, ved ju nechajte 😅 Ale este je malicky, staci hodina poslat ju von s kocikom alebo nech postrazi u vas doma, kym bude spinkat vo svojej postielke a vy zbehnite do obchodu, telefon po ruke.
Podla mna sa da normalne vysvetlit, ze babatko si musi najprv na nu zvyknut, a aj ty si musis zvyknut, ze bude s niekym inym 🙂
Ono pomoc svokry sa ti urcite raz hodit bude - nehovor dnes ze nie - lebo ta situacia prijde - a je lepsie, ak je dieta na babku zvyknute. Nehovorim o dlhych hodinach, hovorim o 1-2 hodinkach, mozno aj spinkajuceho, alebo v kociku, pohrat, dat spinkat, dat mu ten hlupy banan.
Len cele doobedie je pridlho. Tym, ze jej ho chvilu nechas ukazes dobru volu. Dobu obmedz podla kojenia, sama si maleho poznas najlepsie. A na zaciatku nech fakt strazi u vas doma, to je prostredie, co maly pozna najlepsie
Jednoznacne NIE! Nenechaj sa ovplyvnit je to tvoje dieta
no myslim,ze na tvojom mieste,teda v pripade ze by som dietatko este kojila,tak ho urcite na cele popoludnie nedam.
no v mojom pripade malicka papa UM a uz aj ovocie,zeleninku a prikrmy,tak je to trosku ine.ak potrebujeme niekam ist,aj na cele dopoludnie /ak dcerka nemohla ist s nami/,tak nie je problem ju u svokry nechat.no pravdu povediac,ak by som bola doma a mala by som dcerku dat na dlhsie ku svokre,asi by som to nespravila.ale preto,lebo som zvyknuta byt stale s dcerkou a chybala by mi 🙂
mne svokra vobec nevadi,ona je v pohode a vie sa o malu dobre postarat.ja trosku vidim problem v tom neskor,ked ju zacne rozmaznavat,vsetko jej dovoli a tak.vidim to podla svagrovej dcerky.a jedine to mi bude vadit.ze ju budem chciet vychovat k poslusnosti a ona jej dovoli hocico.potom v tom bude mat mis-mas,ze raz by mala posluchat a raz nie
..svokra môže chcieť.......a to je asi všetko.ty si matka a ty sa o dieťa staráš.moja ešte nebola bez zo mna alebo manžela.ani u mojej mamy ani u svokry.
Povedala si jej to super, presne to isté by som povedala svojej svokre aj ja 🙂
nie.. dieta nieje hracka.. bud pride svokra na cele popoludnie k tebe.. alebo ty k nim.. ale sameho maleho by som u nej nenechala..kym nebude starsi .. hou.. dohovorila som 🙂
Nas maly má 6mes a svokre( ani mojej mame) by som ho na pol dňa nedala. Jediný, kto by sa mohol postarať je mm aj to nie pol dna.... Odstiekane mlieko pit nevie... A prikrmy len pobabre. Ani si nejdem predstavit, ako by ho bez našej prítomnosti dupcila 😝 .... Ja by som pristala na hodinku dve v mojej prítomnosti. Nech príde k vám a pohra sa snim🙂 ... A ak si mysli, že banán stačí, ďakujem pekne - uz to hovorí o jej starostlivosti a o tom ako chce pre dieťa to naj:(
Ja si tiez myslim, ze najviac zaleží od toho aká je tvoja svokra a aky s nou mas vztah, sama najlepsie vieš aka je, a či jej diata možeš zveriť. Rozhoduj sa srdcom 🙂 . Ja by som napriklad tej mojej isto nenechala a to uz ma 9 mesiacov a kojeny nieje... 😉

Nie. A bodka. Ani len by som s ňou o tom nediskutovala.
Možno keď by mal 7 rokov, tak by som to zvažovala...