Dať staršie dieťa do škôlky alebo ho nechať doma?
Ahojte,
coskoro nam pribudne druhe babo, starsi by mal cca 1,5mes po porode ist do jasiel/skolky (do sukrom., lebo do statnej mi ho teraz nevezmu).
Dali by ste starsieho do skolky, alebo ostali vsetci doma? Nejde mi ani tak o peniaze, ale ze ci mu nebude lepsie doma s nami. Bude mat 3r cca mesiac po nastupe.
Na jednu stranu si myslim, ze dieta ma byt pri mame kym moze, bojim sa ze bude ziarlit, citit sa ze som ho odstrcila kvoli babu, co samozrejme nechcem. Na druhej strane si myslim je dost stary aby sa zacal socializovat, v kolektive mu bude zabavnejsie ako pri mne kedze sa mu nebudem moct venovat ako doteraz kvoli babatku. Chodil by len 3dni (po sebe) v tyzdni. Skolka ma vyborne referencie od mojich znamych, kopu vyletov, nocovacky, oslavy, dobra strava, citlive vychovavatelky. A vacsinu tyzdna bude so mnou.
Ale mama je mama.
Mohla by som si ho nechat doma do septembra bud. roka, to bude mat 3,5r a pojde do statnej skolky. Nie je nanho moc 2x za rok si zvykat?
Moja mama bola s bratom kym som nesla ja do skolky a casto vravi ze kym okolo mna chodila musel casto cakat, ale ze je rada ze bol doma. Aj ked priznava ze v skolke by mozno mal viac srandy a zazitkov.
Co si myslite tie co ste mali takto deticky?
Ja sa neviem rozhodnut. Uz mi ho vzali do sukr. skolky a mam to potvrdit.
Dakujem
baby jaaaa ho asi necham doma, tych par mes zvladneme a v sept. pojde so skolky ako presne 3,5rocak
@elizabet173 dakujem krasne napisane 😊
@elizabet173 ohľadom toho ako sa má naučiť počúvať v škôlke autority, som reagovala na príspevok nejaký vyššie, kde to uvádzali ako prínos škôlky. Ja si to nemyslím.... a ani to nepovažujem za správny názor.

Náš nastúpil do škôlky ako čerstvo 3ročný (2dni). Narodila sa nám v sept dcéram.
Tri dni bol taký trochu zmätený a potom obrat - ráno sa už pýtal hrať sa do škôlky. Teraz má štyri a kopu kamarátov ktorých celý júl spomína, že sa budú spolu v auguste zase hrať. Škôlku má rád a teší sa na ňu pomaly viac než na hranie sa doma.
Radím ti, nelucit sa dlho s dieťaťom. Prezliecť ho v škôlke, doniesť k dverám, povedať mu že sa bude hrať a poobede pre neho prides. Žiadne bozky a srdcevruce lúčenie, lebo potom to deti berú že ich tam chces nechať navždy a boja sa. Nerobíť im taký stres zbytočne. Deti čo sa takto lúčili plakali v škôlke rano ešte dva mesiace.