Dávate deťom cumle?
Baby, dávate deťom cumle? Ak áno, kedy?
Ja mám dve deti, starší nikdy cumel nepotreboval, vedel sa akosi upokojiť sám.
Pred týždňom sa mi narodil druhý a tomu kebyže nedám napríklad na kakanie tak by to bol armagedon 🙈
Ako to máte vy?
@amelie2017 ani tento môj nie je cumlikator... Fakt len na také úkony že kakanie alebo, ako aj ty píšeš, na zaspatie - a presne, vždy ho v polospanku vypluje a nerieši.
Ja som rozmýšľala, že či si to veľmi nezjednodušujem, keď mu bachnem cumel a je. ale fakt mám teraz druhé a hojdať ho alebo nosiť na prse polhodinu zakaždým čo ide spať by ma stálo domácnosť 🙈 akože pohojdam, ponosim, to je jasné ale proste nie vždy sa dá...
@michaela789 prepáč, nemohla som si odpustiť 😁 môj starší obľubuje z času na
Čas 😝
@squ1rrel no toto sú fóry 😄 ale dobré spestrenie 😄
Deti sú v tomto naozaj individuálne.
Môj syn mal cumlík iba deväť mesiacov, potom sa mu jeho obľúbené "vykúsali a vycumľali" a nové rovnakej značky odmietol. 🤷🏻♀️ Zo dňa na deň úplne zabudol, že vôbec cumlík mal.
Bola som veľmi rada, že to nedopadlo ako v mojom prípade: doteraz si pamätám ten stres, keď mi mama v dvoch rokoch vzala cumlík. 😆
@michaela789 ale vsak treba si zivot zjednodusit. Aj prat by sme mohli na potoku, ale jednoduchsie a pohodlnejsie je to v automatickej pracke...
@marianna_peskova ako ja na tom v zásade nič zlé nevidím.... Starší nemal, lebo nechcel a nepotreboval. Keď bol úplne mini tak sa upokojoval tak že založil ručičky, chytil jednu do druhej a normálne spal sám od seba. Tento mladší vyzerá byť orálne fixovaný. V pôrodnici som sa snažila upokojovať ho na prse ale po tých 3 dňoch som mala tak rozhasene bradavky, že koniec. Proste aj kojiť a aj poskytovať prso na ukludnenie je na mňa veľa 🤷♀️
A hoci niekto vraví že cumle ničia prisatie a celkovo kojenie, ja som si nič také nevšimla zatiaľ. 🤷♀️
Nie. Mam 3 deti. Vraj sa to pri dojceni neodporuca a akosi aj roxumiem tomu aj tak..ze by som s nimi menej komunikovala/rozumela im,kebyze stale ten cumel maju v ustach. A vraj ani tak pekne nerozpravaju...a zle na zuby.. Pri prostrednej som skusala,lebo bola velmi urevana a nespava...ale nezabralo.. :D a vymyslat..ze ktory cumel je najlepsi pre nu.. akoze toto uz riesit..najlepsi je ziaden.
@ivangeline uvidím no, budem sa snažiť vymyslieť niečo, nejakú alternatívu. Ale on len to prso pýta (alebo teda cumel) a pri mojom tempe fakt nie vždy mám kedy ho prikladať "len" kvôli cumlaniu. Večer ešte keď sa ukladáme spať, áno. Ale cez deň to fakt nedávam. 🤷♀️
Pije mi mlieko normálne, koji sa pomerne dlho - s tým teda že cca polhodinu na každom prse a pomedzi to aj cumle, že nesaje... Keď má dosť a odpoji sa, dám ho vedľa seba že ideme spať a on zas pýta na dudlanie 🤦♀️na mňa je to masaker.
Moja staršia dcerka nemala nechcela ani jeden môj syn mladis ma dudku ale iba na spinkanie a keď mu išli zubybtak viac si ju pýtal, obe deti som kojila a uplne v pohode....tiež nevidím na tom nič zlé
...ved to dieta ten cumel nema 24 hodin - moj je plne dojceny, problem s kojenim nemame absolutne ziadny (ale beriem, ze niekto moze mat), nadojci sa z jedneho prsnika za 5-8 minut a spi a dudel mu davam, ked ide spat - dudel/plienocka, zaspi a o chvilu ho vypluje aj to iba na denne spanky a obcas v noci, ked potrebuje uspokojit saci reflex ale hladny nie je a inak ho ma z casu na cas a nie rutinne, ze zaplace dudel, zamrnci dudel....kazde dieta je ine a treba si odsledovat to svoje, nasmu dali este v porodnici, ked sa mi zial nespustilo mlieko a ich tabulkovy prikrm mu nestacil a z 24 hodin 18 plakal 🤷♀️
za mna je to velka pomoc ale moze to byt tym, ze odmietam sluzit ako nahrada dudla a mat dieta na prsniku kazde dve hodiny hodinu, za co by ma samozrejme na mamile zhejtovali 🙃
@petamich presne, ja sa desim tých výčitiek že preboha matka NEMÁ ČAS NECHAŤ DIEŤAŤU CECOK?! 🙈 Ale tak ako vravíš, najedeny je, prebaleny je, keď vidím že fakt nemá dôvod byť hore a nepomáha hondrkanie tak mu proste ten cumel dám no... Nebudem hádam celý deň nadtriasať dieťa čo o nadtriasanie vlastne ani nestojí a chce proste len cucať 🤷♀️
Mozes nosit a bude ok. ;)
@michaela789 oh syn cumel nechcel a vecna skoda. Reval ako tur. Kupili sme ich 10 a nechcel ani jeden! Oh ako som zavidela maminkam ktore zobrali cumel a dieta stichlo.
@ivangeline nosím ho. Ale keď ho chcem preložiť do postieľky tak sa zobudí, plače a hľadá útechu - niečo do pusy 🤷♀️ alebo sa zobudí rovno na mne a hľadá prso... Samozrejme, keď mu to nejde, pajedi sa.
@michaela789 Myslim, ze to je len obdobie. To travenie Moj bude mat 3m a uz malokedy sa vela nosime. Zvycajne pred kakanim..vela prdi a prdi a tlaci a budi ho to ...preto chce byt na prsku alebo v nosici. A ked sa vykaka,tak zas par dni pohoda. Mozem zlozit a spi 2h.. 🙂
@ivangeline no áno, môj je ešte úplne mini, týždňové bábo. Musím si naňho nájsť páčky. Každopádne, bude to zložitejšie ako s prvým teda, to vidím už teraz. 😁
@michaela789 Syn mal cumel takmer cely den do jedneho roka a potom do 3 rokov uz len na spanok. Ziadne problemy s tym spojene nema, zuby ma rovne, bez kazov, s vyslovnostou problem nema.
Dcera cumel vobec nechce, namiesto toho si cmula palcek, pri zaspavani, pri unave... Ja by som bola radsej, keby mala ten dudlik, neviem si predstavit, ako ju budem oducat od cmulania palca, ked bude takto pokracovat ja neviem, do 3 rokov. V mnohych situaciach by ten cumlik pomohol, napr. u lekara, pri ceste autom...no nechce ho.
Jediná zásada - len na spánok a na núdzové situácie. Mám tri malinké deti, nemala som problémy s kojením a ani také tie problémy, že si vynucujú dudku.. iba na spinkanie a mimoriadne.. a dokonca som teraz najstaršieho 3r odučila úplne bez akýchkoľvek scén
Ďakujem, dievčence, za vaše názory a skúsenosti 🤗
Ja som mala cumel ešte v 5 rokoch

@michaela789 starsia dcerka mala od prveho dna. Teraz syncek nechcel. Vsetky vypluval, lenze ked mal asi 2 tyzdne, bol velmi placlivy, jedine, kedy sa ukludnil bolo na flaske, ale nemohla som stale do neho mlieko pchat. Tak sme skusili asi milion cumlov az jeden ako tak zobral. Ma 4 mesiace, ale nie je cumlovy maniak, nepotrebuje ho vzdy. Aj zaspi bez neho, alebo ho v momente po zaspati vypluje a nezobudi sa na to. Dcere som uz gumicku chcela dat na cumel, lebo tej ked vypadol, amen tma. Kazde dietatko je ine.