Dávate deťom do rúk telefón? Prehodnoťte to!
Toto by som rada vysvetlila susede, ktorá mi už druhý krát tento týždeň búchala na stenu o 7,30 ráno, lebo môj syn mal výbuch zlosti (má virózu a horúčky).
Podotýkam 7.30 h. v našom byte nie v reštaurácii. Susede radím nech sa mi neukazuje na oči. Z ľudí sa stávajú poriadne monštrá.
Každý nech sa stará sám o seba ;)
Jaj a co to ma s tym telefonom? Akoze mal vybuch zlosti, tak si mu dala do ruky telefon, aby ho to preslo?
Skús nám vysvetliť akú súvislosť má tvoj ranný zážitok s článkom
Baby prepáčte, ale admini mi prepísali názov diskusie. Môj názov diskusie znel, že deti sa učia emočnej regulácii v prvých rokoch a oni to prepísali na otázku či dávate deťom do ruky mobil 🤦♀️.
A to ti tym buchanim posielala morse signalmi info o tom, ze mas davat dietatu na upokojenie do ruk telefon, ci tablet alebo nechapem tvoju poznamku 😅?
@yvanielka v článku sa píše o emočnej regulácii ktorú deti nemajú vrodenú.
@barbora0308 prepísali mi názov diskusie, sorry.
Koľko má syn rokov?
Ahaa, chapem ☺️...nuz susedov si zial nevyberame.
Poprosím admina čo prepisuje názvy diskusií nech sa nad sebou zamyslí lebo toto je už smiešne...
“Susede radím nech sa mi neukazuje na oči.”
Pri všetkej úcte, ty sa tiež správaš ako monštrum. Nevieš zvládať svoje emócie, ale ostatní majú rešpektovať, že tvoj syn sa to musí naučiť. Áno, bývaš vo svojom byte a máš chorého syna (čo je postrah každej mamy), ale tiež musíš chápať aj to, že máš za stenou iných ľudí… Či by si bola ok s tým, ak by suseda robila hluk, však je vo svojom byte?
@gab1sol vieš čo keďže máš dcéry ani len netušíš o čom píšem. Ďalšia vec samozrejme sa snažíme koľko ide a dieťa učím že sa musíme správať ohľaduplne a aj všetko tomu podmieňujeme. 7.30 h ráno nie je noc a že dieťa má amok, sorry ale sú veci ktoré ja ako matka fakt neviem ovplyvniť a rozhodne nebudem dieťa biť ani mu strkať mobil do ruky lebo nesmie ani ceknúť aby bola suseda spokojná a rozhodne sa nemôže opovazit dostať detský amok.
@gab1sol pre Boha žena!
A my s tym akoze co? Mame to ist reeaz povedat tvojej susede za teba?
Stále nechápem spojitosť suseda/článok. Ona ti povedala že mu máš dať do ruky mobil aby prestal?
Každopádne by som na ňu kašľala. Povedala by som že robím čo je v mojich silách ale nočný kľud už sa skončil tak ti nemá čo vyklopkávať.
@pandorra tie slová použila sama autorka. Ona ich na adresu iných môže používať? Použila som len také slová, ako ona…
Autorka, neviem, aký je v tomto prípade rozdiel medzi synom a dcérou, ale vieš, čo? Ak aj chytili podobné stavy a otravovali sme s tým susedov, ospravedlnila som sa im a poprosila ich o trpezlivosť a zhovievavosť. A vieš, čo sa mi vrátilo? Pochopenie a dokonca aj otázky, či vedia nejako pomôcť, napr. s nejakými liekmi, či nákupom, čokoľvek. Ale ak sa k susede správaš tak, ako sa na jej adresu vyjadruješ, tak sa nečuduj, že nie je chápavá…
Ale stále asi nechápem, čo také sa stalo tým, že zabuchala na stenu, že si napísala, aby sa ti neukazovala na oči… A keď sa ti ukáže, potom čo? A čo tá tvoja poznámka o monštrách? A netvrď, že to nebolo na jej adresu…
@gab1sol moji susedia majú škôlkara, ktorý máva amok skoro každý večer a vieš čo? Nikdy ma ani len nenapadlo, že by sa mi mali prísť ospravedlniť. To len taká chorá hlava ako ty môže toto vymyslieť. V byte sa býva a kde sú malé deti tam sa to žiaľ stáva. Ospravedlňujem sa za veci, ktoré viem ovplyvniť. Vidno že nevieš čo je to mať syna. Keď sa ti toto stane raz za čas, ani sa nečudujem že sa hráš na dokonalú. Si trapka.
Autorka, ale fakt ty sa tiež ukludni, lebo tvoj prvotný príspevok bol napísaný doslova s nenávisťou.
Tiež nechápem, čo má znamenať, ze "vidno, ze nevies, co je to mat syna". Aký je skóre v tom rozdiel? Ty máš pocit, ze dievčatá sú anjelici, co tichučko sedia a len chlapci majú amoky, alebo ako?
Uisťujem ta, ze moja dcera vie urobiť oveľa väčší cirkus, ako syn.
@jaskolka mala som brata a je to obrovský rozdiel a vidím aj v okolí a neviem o čom vlastne píšeš, lebo je to jasné každej žene ktorá má syna.
@wolf_ pani na ktorú som reagovala ma vytočila aj v inej diskusii, kde tiež hrala takúto dokonalú bábiku a prepáč ja viem čím si prechádzame a naozaj búchať niekomu o 7.30 lebo dieťa má amok je pre mňa poriadne cez čiaru.
Či máš syna či dcéru tak to nemá nič spoločné s ich povahou.
To sú táraniny, takže zbytocne sa tu oháňaš tým, že máš syna.
A pointa toho celého je čo? Suseda/mobil?
Čo s tým má mobil?
Mam syna aj dcéru, takže viem dobre, o com píšem. Je jedno, ci je to chlapec alebo dievča, takže ja nechápem, o com píšeš ty.
@medda_beda prepísali mi názov témy. Pointa je, že deti sa učia sebaregulácii a mnohí ľudia očakávajú, že po nich už budú deti dokonalé so zrelou NS už v bruchu.
@jaskolka ok
Nevidím dôvod u dieťaťa potlačovať vzdor silou mocou, len preto, že susede o 7.30 ráno sa nepáči že dieťa vyvádza. Keď budem dookola všetko potláčať, nenaučí sa pracovať s emóciami. A to neviem čo by tá suseda robila keby má nad sebou búchajúce deti ako máme my, alebo autistu ktorý toto robí denne 🙏 non stop.
Waaau, ty tvrdíš, že deti sa emočnej regulácii učia v prvých rokoch, ale ty si sa svoje emócie ovládať nenaučila - “chorá hlava”, “trapka”. Píšeš, že učíš syna k ohľaduplnosti, ale ty nedokážeš byť ohľaduplná…
Nie, nikto nečaká, že sa prídem/prídeš ospravelniť. Rozdiel je v tom, že to urobím sama od seba, lebo chápem aj druhú stranu, že to, čo sa deje u nás, je ich diskomfort. Nehrám sa na dokonalú, ani ňou nie som a nepovažujem sa za takú, len si uvedomujem to, že svet sa netočí len okolo mňa a mojej rodiny a iní môžu mať svoje problémy, ktoré môžu byť ďaleko väčsie ako tie moje.
Ale ty si asi skôr čakala, že tu budú iné s tebou kydať na tvoju susedu, aké je monštrum. Pochop, že nikto nechce od dieťaťa, aby potláčalo svoje emócie, ale zasa fakt nazývať susedu monštrom, lebo jej to prekáža? To naozaj?
A neviem, v ktorej inej diskusii som ťa vytočila, ale aspoň sa neskrývam za anonýma.
Tak ja mam syna, dokonca dvoch tak dufam, ze sa mozem vyjadrit. 7:30 nevrieskaju ani ked su chori. Aj teraz je jeden chory. A vies co? Pozeral TV. A vies co sa mu stane v buducnosti? Nic. Lebo ked 2-3 cumi na tv ked ma teplotu, tak to neznamena, ze bude emocne mimo. Skus svojmu dietatu ked je chore zapnut TV. Za tie 3 dni sa mu ozaj nic nestane a suseda sa tiez vyspi. Hovori sa tomu empatia. Ci len s tebou a tvojim dietatom maju mat ludia zlutovanie?

dakujem za nepotrebnú informáciu.