icon

Deti narodené v lete

saty.predaj
23. máj 2018

Zaujimalo by ma ako fungovali mamicky co mali uz starsie dieta/deti a surodenec sa narodil v lete. Kolko trvalo kym ste sli von a ako dlho ste byvali vonku. Ake vlastne nebezpecenstvo hrozi pre novorodenca v lete. Dakujem

Strana
z2
oliali
23. máj 2018

Ja mam obe deti letne, starsi august a mladsi jul... von som isla hned, mladsi vychytal tie najvacsie horucavy, spaval vonku v chladku v kociku len v tricku a plienke, prikryty max bavlnenou plienkou, pospal mi aj 4 hodky, v perinke nebol vobec lebo by sa uvaril....

winni
24. máj 2018

@soldi
@zabina27
@zenaajmama máte pravdu, vypočuť a urobiť si po svojom, lebo to asi inak nepôjde a povedie to len ku konfliktom :( aj čiapky sieťkované mám ohundrané 😆 ale tak mama je 47 ročník ( vysvetľovať jej niečo, ufff ) bude u nás dva týždne, nejak to prežijem, ak nie .. asi ju slušne pošlem domov.

saty.predaj
autor
24. máj 2018

@janickacrazy
@jana_eyre
@junova
@janickacrazy
@zenaajmama
@moonglow
@moonglow
@zenaajmama
@oliali Prve dieta je vzdy take skusobne. Clovek nevie co mam robit. Ja mam obe deti zimne a tiez som s nimi sla rovno von na hodinu. V zime sa vsak ani dlhsie neda byt. No takto v lete ked je vonku lepsie ako vnutri mi pride padnute na hlavu otvarat okno alebo davat dieta na balkon. Prievan no neviem, ci moze dostat dieta prievan, ci vobec treba davat ciapku ked je v hlbokom kociku. Tak asi stretavam nejake upate mamicky. Asi fakt uz len pockat a riadit sa zdravym rozumom. Dakujem vam 🙂

jana_eyre
24. máj 2018

@saty.predaj ja som tenku ciapocku inak na von myslim davala.. ani neviem, nejako som ani neuvazovala co je lepsie.. moja sestra ma teraz mesacne babo a ciapku mu von ani nedava, ved na slnku nie je, vzdy sa zdrziava v tieni, alebo je v kociku, tak podla mna ked nejako nefuci tak netreba..

zuzuliennka1
24. máj 2018

@saty.predaj v taktomto teple už čiapočku nedávam, v kočíku je teplo a navyše, hlavička sa mu pod čiapkou spotí, prídem domov, otvorím okno, trošku zafúka a skôr mi ochorie z tohto doma, než vonku bez čiapky

moonglow
24. máj 2018

@saty.predaj novorodencovi daj tenucku ciapku... su aj take z dierkovanej latky, len uska su prekryte klasickym upletom... ak mu bude teplo, zlozis 😉

saslavka73
24. máj 2018

Ja mám jedno v apríli a jedno v júni. Chodili sme von od začiatku, veľmi často. Keď bolo teplo veľmi ľahučké oblečenie, nie na priame slnko, cez obed sme sa pobytu vonku vyhli.
Ak sa budeš cítiť tak kľudne choď. Iste lepšie vonku ako v byte.

lubina
24. máj 2018

@saty.predaj ma dieta narodene v auguste, vonku sme isli skoro skoro hned, asi 4 dni po narodeni. Ved bola v kociku,mala sietku, nesvietilo na nu slniecko....na zahrade jej bolo super, spinkala krasne...

montemotherone
24. máj 2018

@saty.predaj ja som mala prvé dieťa júnové, ale teda horúčavy ako v júli... Išli sme von po necelom týždni. Treba dbať hlavne na to, aby sa neprehrialo, čo sa teda môže aj v tieni, takže tu podľa mňa platí rovnaké postupné otužovanie. Keď sú horúčavy, tak myslím že pre takého drobca je aj v tieni max 2 hodiny. Prehriatie a následná dehydratácia je najväčšie nebezpečenstvo aj pre väčšie deti, vzhľadom na zlú termoreguláciu. Treba sa jednoducho vyhýbať extrémom, teplotným skokom... Rovnako som postupovala aj pri druhom, možno dokonca trochu opatrnejšie 😉 Vtedy som šla s mesačnou dcérkou na celý deň do Štúrova (trúba 😌) síce v tieni, pod stromom, ale bolo teplo... S malým by som takto už nešla 😏

saty.predaj
autor
24. máj 2018

@montemotherone o tom mozeme polemizovat kolko hodin je pre dieta vonku lepsie. My mame velmi teply byt a ked je vonku horuco u nas sa neda existovat. Osobne si myslim, ze potom je dietatu v tieni lepsie ako v klimatizovanej miestnosti. Ani na tom vylete do Sturova nevidim nic zle. Ak sa jej nic nestalo, tak je vsetko OK. Sama uvazujem nad tym, ze ked podrastie niekam pojdeme. Aj surodenci poterbuju nieco zazit ine aby mali trosku radost. Mozno nie na cely den, ale len doobeda aby bol aj vlk syty aj ovca cela 🙂

saty.predaj
autor
24. máj 2018

@saslavka73 tiez si myslim ze vonku je lepsie. snad budem aj vladat 🙂 dakujem

montemotherone
24. máj 2018

@saty.predaj myslím že máš vo veciach jasno, takže je zbytočné o čomkoľvek polemizovať 🙂

saty.predaj
autor
24. máj 2018

@montemotherone ale nie, praveze co som stretavala mamicky, vsetky vraveli, ze davali pod okno a podobne veci. som rada, ze som si pokecala s takymi co sa ani do sturova nebali ist. vsetko treba s mierou, len som uz mala pocit ze som jedina co si mysli ze vonku je lepsie. Dakujem 🙂

cecilia68
24. máj 2018

@winni A kde je problém? Treba zatrhnúť tieto akože dobre mienené rady a hotovo 🙂 Prečo jej nepovieš, že ked budeš potrebovať poradiť, tak sa opýtaš a nech ti nekafre do obliekania.

Strana
z2