Detičky rok po roku a šanca dostať ich do škôlky

maja2005
2. dec 2013

Ahojte milé mamičky, som mamina 3detičiek, 3r., 2., a mesačnej dcérky. Chcela by som dostať najstaršieho do štátnej školky v Bratislave. Najlepšie by bolo staré mesto, vrakuna alebo ružinou. A kedže som na materskej tak odpovede boli skor zaporné, pre nedostatok miesta. Rada by som dostala nejake tipy ako sa Vám to podarilo a ci neviete o nejakej kde by mi ho zobrali.
Podľa mňa by mali zobrať do školky aj deti mamičiek do sú doma, prečo by mal byť ochudobnený o nový kolektiv, zažitky a kamaratov, len pre to ze ma viac súrodencov.

maznacik007
2. dec 2013

nemas sancu, pri stovkach neprijatych deti ... skus v marci znovu ist na zapisy ale teda radsej by som neratala s tym ze ho prijmu.
A co sa tyka lokality tak sa orientuj tam kde mas trvaly pobyt ... podla miestnej casti

sissy27
2. dec 2013

@maja2005 prioritne musia zobrať predškolákov, potom berú tých, ktorí už v škôlke majú súrodenca a samozrejme podľa trvalého bydliska... situácia v dnešnej dobe je taká, že dostať do štátnej škôlky 3ročné dieťa je takmer nemožné... a nemám nič proti tomu, ak chodia do škôlky detičky, ktorých mamina je na materskej s mladším, ale na druhej strane, ak je jedno voľné miesto a prihláška od maminy, ktorá sa má vrátiť do práce a prihláška od maminy na materskej, tak si myslím, že je spravodlivé, aby miesto dostalo dieťa pracujúcej mamičky, keďže tá jednoducho nemá možnosť zostať doma... takže si nemyslím, že tvoje dieťa nie je prijaté LEN preto, že ty si na materskej, ale uprednostnili tie deti, ktorých rodičia nemôžu ostať doma...

almasiova
2. dec 2013

prepac ale žial asi nemas sancu hlavne ak si doma na materskej a hlavne nie si ucitelka.

siska53
2. dec 2013

@maja2005 nuz,to je tazko,nam tiez nezobrali,som doma na,materskej,ale oni nevedeli.ze som,s malou som tam nesla a nik sa nepytal. Asi pomaha iba zamastit im do vrecka,co my odmietame.dufam,ze na rok uz prijaty bude,ved v septembri uz bude mat 4,5roka.
mozno sa vam to podari...drzim paste.
u daktorych zabralo aj to,ak dali ziadost v case,ked ich deti v dany rok nesplnali skolkarsky vek,t.j. 3 roky v danom roku este nedovrsili. Bralo sa to ako,ze to uz,je druhy pokus a skor im bolo vyhovene.. Ja som,to nespravila a moj maly je ochudobneny o kolektiv rovesnikov,lebo aj na ihriskach su len same male deti a to nie su partaci pre neho.

babulina
2. dec 2013

Ak daka sanca tak potom len najblizsie k miestu trvaleho bydliska, ale moc ruzovo to nevidim :/

maja2005
autor
3. dec 2013

Dakujem Vám veľmi pekne, a ani my nechceme pchat prachy do vrecka tak to nechame na štaštie možno to raz vyjde 🙂 Kam chodite s detmi cez zimu aby sa nenudili?

siska53
3. dec 2013

@maja2005 my na ihrisko, ak je vhodne pocasie, kde sa vylietaju a so starsim chodil cvicit do centra rafael raz tyzdenne. My tu nastatsie mame starych rodicov z oboch stran, takze moji sa s detmi vyjasia tar raz-dvakrat do tyzdna, priatelovi, kedze su uz o dost starsi, tak postrazia malu v case, ked mam s malym cvicenie.
Mnohi chodia aj do tych roznych detskych centier, aj centrum rafael je take, ze sa tam deticky mozu pohrat...
A nedine, ze mas kamosku, ktora ma deti podobneho veku, taks a navstevovat.

stanislavao
3. dec 2013

@maja2005 ak vam zoberu 3 rocne, tak ostatni rodicia sa budu burit, lebo niekedy nezoberu ani 4 rocne. to je zrejme teraz celkoslovensky problem. mozete jedine skusat na dalsi rok, alebo sukromnu skolku.

maribell
3. dec 2013

hlavne ze stat chce zvysit porodnost ale co potom s tymi detmi to ich nezaujima 😔

maja2005
autor
3. dec 2013

@maribell S tym suhlasim a to chceli este zobrat aj pridavky, nie aby si konecne uvedomili, ze stych penazi sa vyzit neda a nie to este vychovavat deti.... ale to je ina tema a aj tak s tym nic nespravime... ale ako oni hovoria niesu peniazky
Nikdy niesu peniazky pre tych co si to zasluzia