icon

Detská posteľ160 x 80 cm

li_via
22. feb 2018

Ahojte, planujeme robit detsku izbu 2 rocnemu dietatu a uvazujem nad mensou postelou s rozmermi 160x80, len chcem aby aby sa do nej zmestil aspon par rokov. Do kedy sa vam zmestili deti do takejto postele?? 😕

zara0201
22. feb 2018

Maly ma 6 rokov a je dost vysoky-132 cm. Ale myslim ze 2 roky v nej este potiahne.

simsalabim
22. feb 2018

Moja mladsia v nej spala do 9 rokov.

luba41
22. feb 2018

ved kupte už normálnu postel..neviem, či má ešte detské paplony, ked začnete používať dospelácke periny -postel bude krátka..

dominika6
22. feb 2018

@li_via toto je posteľ do veku max.7 r. podla výšky dieťaťa..samozrejme s detským paplonom a vankusom

macik34
22. feb 2018

Aj som chcela mensiu ale nakoniec smme kupili normalnu velku. A nelutujem. Kam das potom tu strednu?

jankalukasova
22. feb 2018

mňa by celkom zaujímala výhoda takejto postele.. lebo malej plánuje kúpiť normálnu veľkú posteľ s normálnym matracom.. vôbec sa mi nepáčia napr. tie rastúce z Ikea.. ja si niekedy myslím, že je to len ťah ako vytiahnuť ľuďom z vrecka peniažky.. najprv postieľka pre bábo, potom táto stredná a nakoniec normálna... tú maličkú a normálnu je treba ale tá stredná pre mňa veľmi nemá zmysel.. ale nechám si poradiť.

dominika6
22. feb 2018

@jankalukasova máš recht.. logiku v tom nehladaj..
lebo žiadna nieje..

eeffka
22. feb 2018

@li_via mam 40a obcas na tej posteli spim, vyska 168

@jankalukasova logika je ze ma na dlzku 160cm oproti standarnym 205cm co je -40cm
v malj izbe na nezaplatenie, kedze mensie deti maju objemnejsie hracky (kociky, kuchynky...kazdy cm je dobry) az bude 9+ dostane normalnu postel lebo hracky zmiznu a nahradi ich knihovnicka

eeffka
22. feb 2018

@macik34
@jankalukasova

a este toho ze kam dat potom tu postel? predat na bazari, FB skupiny predajne, slusny nabytok sa preda do 2dni, ja som takto predala uz skrine,gauc, kavovar, matrace... a kupila Ikea detske Trofasty, nepouzivany matrac a kopec inych veci

simca06022011
22. feb 2018

moja ma 135cm, este ma tuto postel, od zaciatku ju pouziva s dospelackymi perinami(ano trcia, nevadi)... tento rok jej to zmenime, ma ju teda 4 roky urcite... nam sa pretym nezmestila velka a vedela som, ze potom jej chcem kupit uz aj sirsiu... teraz ma svoju izbu dostane uz rovno cca140x200. BOli sme spokojni, nelutujem tych 100EUR za nu :D nespocentne krat bol ten matrac spinavy od kadecoho, po chorobach som to vzdy komplet oprala na jeden sup, velmi dobre sa mi taky maly matrac prevlieka, operie sa lahsie ako velke... a teraz uz sa take nestava casto, cize moze dostat velky :D

janickacrazy
22. feb 2018

@li_via Podľa mna úplne zbytočná kúpa a za 3-4 roky budeš zhánať novú, my máme 3 deti a vždy išli rovno z postieľky na veľkú posteľ, malý 2ročný ešte spí v postieľke, ale už si skúša v detskej veľkú posteľ, chce sa vyrovnať starším bráchom. 😂

babulina
22. feb 2018

my sme ju pouzivali cca do 6rokov, posuvali sme ju od dcery synovi a teraz ju maju znamy a sluzi ich dvom detom - za mna to bolo dobre riesenie - mala bocnicu, bola nizka, naklady neboli vysoke (IKEA), paplony sme mali mensie ale aspon to dieta lepsie s nim vedelo narabat -za mna iba same klady

jankalukasova
22. feb 2018

@eeffka ako je nemám problém s predajom cez bazar.. to je ok.. len proste sa kupuje a kupuje a potom sa toho ľudia zbavujú.. tak je to aj s oblečením a všetkým.. ale to je konzumná spoločnosť a zas úplne iná téma...
Mne to aj tak príde zbytočné.. tá postel raz tak či onak príde... jasné.. možno niekde v byte to dočasne ušetrí miesto..

originaltea
22. feb 2018

@jankalukasova nám sa napr. väčšia posteľ do spálne ani nezmestí..preto

jankalukasova
22. feb 2018

@originaltea no a keď bude dieťa väčšie tak bude spať kde?

originaltea
22. feb 2018

@jankalukasova táto zostane mladšiemu a dcérke kúpime väčšiu (o 2roky sa sťahujeme) 😉 🙏

simca06022011
22. feb 2018

@jankalukasova možno príde aj väčšie bývanie 🙂

pufa
22. feb 2018

Ahoj. My mame postel 160x80, kupili sme ju ked mal syn 2 roky. Vtedy sme boli v 2-izbaku, a tato velkost sa nam zmestila do spalne. Inak by sme asi kupili normalnu velkost. Uz sme prestahovani, budeme ju mat kym neurobime novu detsku izbu. Takze podla mna ked mate dost miesta, kupte velku, ked nie, kupte tuto a potom ju predate. Jednoduche 🙂

li_via
autor
22. feb 2018

Dakujem za nazory, pomohli ;) Strucne uvediem dovody, preco chceme tuto postel:
1. Paci sa nam, detsky vzor je rozkosny :D :D
2. Izba ma 2x4 metre, cize extra mala a priestor na hracky sa urcite zide, velka postel zaplni celu izbu
3. Predpokladam, ze matrac bude od roznych flakov, tak sa jednoducho po par rokoch vyhodi a postel sa preda, dospelacka uz bude od toho usetrena 🙂

senta_sofia
22. feb 2018

@li_via aj takmer 10 rocny spi v takej, pohoda

nikaaaaa
22. feb 2018

my mame 3 roky ale idem kupit normalnu nakolko mu je mala hlavne na sirku

fdenisa
22. feb 2018

Ahoj, moja skúsenosť tiež som kúpila 160 keď mal malý 2roky a teraz by som určite kúpila normálnu. Malý keď ma zlú noc a chce aby sme spali pri ňom tak je to dosť nepohodlne. Detsku máme 2x4 a rozmýšľam dať 180 posteľ.

novakkata
22. feb 2018

Tiež máme takú malú detskú ako zakladateľka témy a plánujeme na jar kúpiť takúto veľkosť v Ikei, keď je dieťa ešte malé, má kopec hračiek na rozkladanie (vláckodráhu, Lego , kocky atď.) a veľká posteľ zabierie všetok miesta. Chápem, keď niekto má dom alebo väčšiu izbu, ale žiaľ sú aj také malé priestory ako máme my a v tomto prípade je táto posteľ dobrým riešením.

euka210
22. feb 2018

my sme hned kupili velku, aj spal pod velkym paplonom, maly mal cez 2r, Mne ten stred tiez pride ako blbost a vyhodene peniaze. My sme kupili rovno pre 2 deti.

de_monka
23. feb 2018

My sme tiez kupili 160x80... Mame ich od leta a vobec nelutujem... Medzi detmi mame rozdiel 17 mes. Manzel chcel povodne poschodovu... No neviem si predstavit, ako by z nej v noci dcera liezla dole... a dve velke postele by zapratali celu izbu. Pocitame s tym, ze raz pojdeme do domu... tak tam uz dostanu velke postele... Pripadne kupime neskor poschodovu.... Ked budu deti starsie a bude to pre ne bezpecnejsie....

annasuchovska
22. máj 2018

Mamicky je vhodna takato poschodova postel pre 4 ročné deti https://www.drevona.sk/postel-poschodova/ ? Bojim sa aby mi niektore z vrchu nepadlo, ved kto by uz len v noci chcel riesit pohotovosť pri dnešnom stave však? 😂 teraz majú obe valandy ale cim su starsie tým viac oblecenia treba a aby sme usetrili miesto pre skrinu by sme chceli poschodovu 🎉

laska201
22. máj 2018

My sme tiez kupovali detom uz normalnu velkost poschodky 90na 200.A to mala ma len 2roky a to uz maju na hodne hodne dlho.

damoska
10. jún 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

moje spia od dvoch rokov na normálnej posteli a spia pekne celu noc. Len ak možem poradit, no nejde tak o postel, ako o matrac.