icon

Dieťa nechce nikoho iného ako matku

21. dec 2022

Dobrý deň ženy, mala by som takú otázku.
Mám doma slečnu, má 7 mesiacov.
Je na mňa veľmi naviazaná, nechce byť prakticky s nikým iným ako somnou.
Vydrží pri svojom otcovi, ale aj keď je s ním neustále sa obzerá kde som ja.
Keď sme spolu doma len my 2, nemôžem ísť ani na WC lebo okamžite začne plakať.
Pravidelnejsie chodíme navštevovať moju starú mamu, mamu a otca, keď ich vidí usmieva sa, ale keď si ju chcú zobrať na ruky hneď plače.
Myslela som si že sa to postupne začne zlepšovať, ale ono sa to naopak veľmi zhoršuje.
Dnes prišla na návštevu moja mama, malá sa pri mne hrala. Keď ju zbadala hneď sa rozplakala a išla hneď za mnou, ako by mala strach 🙈 Nerozumiem tomu, pri poslednej návšteve už to vyzeralo nádejne, dokonca sa spolu aj hrali chvíľku a dnes takáto panika a neutíšitelný plač. Čo mám robiť? Ako ju naučiť na druhých?
Blížia sa sviatky, partner pôjde sám s malou k jeho mame a ja mám neuveriteľný des z toho ako to malá zvládne, od partnera často nechce ani nakŕmiť, sám s ňou takto niekde ešte nebol 🙈 ako sa vám podarilo deti naučiť na druhých?
Ďakujem za akúkoľvek radu 🙏

Strana
z2
aceris
21. dec 2022

@evica17 ja uz velmi vela veci neriesim, nezamyslam sa a nekomentujem. Mala ma babku stale rada. Ale ked nahodou ju znova chyti a ona sa jeduje a place, tak nech si mysli svokra cokolvek, ja pridem a proste jej ju vytrhnem a polozim ju na zem nech si ide kam chce...zbytocne takym ludom vysvetlovat🤣

majlo1234
21. dec 2022

Neverim, ze prave ja to poviem, ale vo vasej situacii dieta potrebuje matku. Nenechala by som tak male dieta na viacdnove navstevy ist s partnerom nikam. A nie preto, ze neverim, ze by to zvladol. A nie preto, ze by som si nechcela oddychnut. Ale pokial nie je mala zvyknuta spinkat v noci s otcom, na kupanie, prebalovanie, vsetko a este aj separavna uzkost, bude to pre nu len zbytocny stres. A to vsetko len preto, lwbo nejaka stara zena neznasa matku svojho vnucata😒

Nech pride svokra k vam, ak teba nechce pustit do jej bytu.

Ak je to len par hodin(neviem, ci som dobre pochopila) tak si myslim, ze to zvladnu aj bez teba, a ty si pospis

Strana
z2