icon

Dieťa pred svadbou

kraskaaa
21. júl 2012

Čo si o tom myslíte? Mali ste niekto dieťa ešte pred svadbou? Alebo aký máte celkovo na to názor, mali by ste dieta ešte pred svadbou? Prečo vela ludi dnes aj má deti pred tým než sa vezmu? Nechcem to brat z toho hladiska, ale má to nejaké výhody? Či len proste to dieťa veľmi chceli?

Strana
z2
ludka77
22. júl 2012

@kraskaaa my sme sa brali ked mala malá 2 roky. Ja som chcela dieťa a drahý povedal že jedine ak sa vezmeme 🙂 ja som chcela svadbu s 2 svedkami on nie 🙂 v polovici tehu som ostala na rizikovom tak sme sa na to vykašľali. Potom sme chceli spraviť naraz krst aj svadbu ale zistila som že ked sme neni zobratí a máme iné adresy TP tak mám nárok na dlhšiu materskú (7týždňov sa mi zdá že to bolo) a keďže som mala maximálnu tak sme to už využili. Potom sme rok nemali čas 🙂 ale mali sme jasno v tom že kým pôjde mala do škôlky tak musíme mať rovnaké priezviská aby z toho nemala hokej 🙂

jancip
22. júl 2012

@maki73 Samozřejmě, souhlasit se mnou nemusíš. Pokud vše klape, tak to může fungovat, tak jak popisuješ. Pokud ale dojde k nějakému rozporu a svazek se rozpadá, tak to dělení už tak jednoduché není. Ty budeš doma na MD, muž bude vydělávat, dávat peníze do bytu. A protože on pak bude moci dokázat, že do bytu investoval víc, v případě dělení majetku na tom ženská s dítětem bude byta, pokud se spolu nedomluví rozumně. V manželství je ze zákona vše společné. Stejně tak v případě úmrtí partnera. Žádný vdovksý důchod, problematika s děděním....takže i když někdo manželství neuznává a je to pro něho jen formalita, tak i přesto to je pořád větší ochrana pro ženu a dítě než nesesdané soužití......A nehledě na to...ty papíry kvůli rozvodu a složité vyřizování někdy ty dva může více přesvědčit, aby to ještě zkusili, než když si dva můžou jen sbalit kufry a od sebe odejít.

tapilka
22. júl 2012

My to máme tak, žijeme spolu šestým rokem, máme 27m klučíka a 4m holčičku. Svatbu plánujeme v září. Takže u nás děti měly přednost. Je fakt, že důvodem k svatbě je pro nás především zabezpečení dětí v případě, že by se s jedním z nás něco- nedej bože- stalo. Aby nedocházelo k nedorozuměním, děti mají mé příjmení, které si však nechám i po svatbě. Přítelovo pouze přiberu a to z jednoduchého důvodu. Je už jednou rozvedený a jeho bývalá manželka jeho příjmení udělala krásnou pověst- kromě jiného obšťastnila široko daleko kde koho. A já to prostě nějak nemůžu strávit. I po těch x letech to tu v lidech nějak zůstává.
Můj názor je ten- udělejte si to, jak to cítíte. Srovnejte, co je důležité pro vás a nepodléhejte případnému tlaku okolí. Ono za vás spokojený/nespokojený nebude. A přívrženců i odpůrců manželství bude vždy kupa. 🙂

samanthinka
25. júl 2012

My jsme se vzít tak nějak nestihli 😀 Svatbu jsme naplánovanou měli, ale vzhledem k tomu, že jsem záhy otěhotněla, tak se holt peníze původně určené na svatbu hodily na výbavu pro mimčo 😉

Strana
z2