Do akej mínusovej teploty môže ísť dieťa von?
Do kolko minus moze ist dieta von?
@slniecko66 Nie, nie som. Ani tu nezvyknem opravovať gramatiku. Ale len nedávno tu bola diskusia práve o tomto (von/vonku). A autorka to má správne, admini to vytiahnu na plochu a opravia jej spravne na nesprávne?!?! Keby to mala aj ona zle, OK, len skopírovali diskusiu tak, ako je. Ale oni to ešte pokazia??? Nad týmto mne už fakt rozum stojí! Veď to je, ako naschvál!
@h2 kluud. Idu Vianoce 😊😊 nic sa nedeje.. :
Úprimne na tieto odporúčacie teploty mám svoj názor. Dnešná doba je trošku iná ako kedysi, možnosti navrstvenia vhodného oblečenia a fusaky sú úplne iné ako kedysi. Ak sa bavíme o dieťati v kočíku. Neviem, nečítala som celú debatu.
Ak má žena 2 deti, otec pracuje, tak ako kvoli silnemu mrazu mimo "povolené teploty" nepojde staršie dieťa do šk. zariadenia, lebo by nesmel mladší súrodenec von alebo ako? Ak sa jedná o nekočíkované dieťa, treba ho navrstviť do vhodného oblečenia s vhodných materiálov a môže byť vonku úplne spokojne aj do -30°C. Samozrejme kým rodič neuváži, že počasie nie je vhodné na pobyt vonku, respektíve skráti dobu pobytu vonku na vhodnú dĺžku. Treba chodiť von, trénovať imunitu. Ja som to čiastične pri prvoridenej zanedbala, lebo som dala (ja sprostá) na svokru a mamu a teraz to lutujem, lebo jej imunita je tak otrasná, že máme doma liekov viac ako majú v lekárni na regáloch. U druhorodeného si radiť už nenechám.
Teraz sa tu všetky jak kury na dvore predháňajte, ktorá ste nechali decko vonku v čo najväčšom mraze...Panebože.
Šak pokojne choďte aj na Kamčatku kočíkovať. - 57 stupňov Celzia je tak akurát.
@drahomirrra ja nemám pocit, že by sa tu niekto predbiehal. Keď padne otazka do akej teploty smie dieťa von a ženy napíšu, ako fungujú/fungovali ony, nikde nie je napísané, že to musí tak robiť aj autorka príspevku. To ako poprvé. A za ďalšie, ak chce odpoveď od odborníka, určite má číslo na pediatria svojho dieťaťa. Na MK je väčšina matiek mimo odbornosť a tak sa dá akoukoľvek otázkou predpokladať, že odpovede budú na základe skúseností a zvyklostí matiek smrtelníčok 🤔
Boli sme včera prvý krát vonku, dcéra má 1,5 týždňa a bolo -13. Boli sme von asi hodinu.
@xtimkax záleží od veku dieťatka. No moje 3 a 4 ročne vydržali max hodinu keď bolo malo pod nulou. Aj napriek rukaviciam mali studene rúčky už potom. A ešte jedna pripomienka, že často sa pýtame na chlad vonku, ale ako veľký problém pri maličkých bábikami vidím aj klimatizované nákupné centrá a priestory. My dospelí to tak nevnímame ale aj toto môže maličkým deťom narobiť veľkú sarapatu.
Na Sibiri napriklad pri -45 na 10 minut denne.
No, divne je postavena otazka. Nevieme, ake stare dieta. Je rozdiel, ci je v kociku novorodenec zababuseny, alebo ci sedi v kociku vo fusaku a kombineze v bdelom stave, alebo beha, alebo sa babre v snehu... takisto, kolko casu takto stravi vonku? Takisto ci fuci ladovy vietor alebo je slniecko a bezvetrie... Su deti a deti, moje deti neznasali ladovy vietor a starsia mala okolo 2 rokov alergiu na chlad, t.j. akonahle vonku mrzlo a ona bola vonku ten den, tak vecer a v noci si zacala do krvi skriabat ruky, nohy a zadok... vekom to odoznelo...
@xtimkax moji obidvaja synovia su decembrovy, chodili sme vono aj pri -20 s novorodencom, poriadne obliect, zababusit a spali aj 3 hodiny von, ako pisu mamicky, kocikovanie na striedacku s manzelom, nikdy som sa nad tym nezamyslala, ze nemoze novorodenec von, jeden ma uz 12 rokov a chory este nebol a druhy ma 5 rokov tiez bez choob
@xtimkax No tak v Kanade (Winnipeg napriklad) prestava jazdit skolsky autobus ked je teplota pod -35 to ale neznamena ze skola je zatvorena, len sa tam deti musia dostat inac ako skolskym autobsom a tie ktore ten iny sposob nemaju, do skoly v ten den nejdu. Robi sa to aj ked napadne prilis vela snehu.
Toto zrusenie skolskeho autobusu je taka dobra indikacia ze co uz je prilis. Ze kedy ludia zvazuju ci ist von alebo nie. Ale tu maminky nechodi kocikovat tak ako na Slovensku. Vsetci sedia doma, alebo na zahrade.

@h2 ty si ucitelka slovenciny?😃