icon

Dojčenská kolika a zaručene účinné kvapky?

milka1533
28. máj 2019

Baby malý ma 2 mesiace a ma kolíku dávam mu biogaiu lenže nevidím žeby mu pomáhala.. Nepoznáte nejaké kvapky na koliku co zaručene funguju??.. Áno viem každé dieťatko je iné... Ďakujem za rady a ešte dodám je plne kojene

Strana
z2
mismor
30. máj 2019

@simona92101 ja som si to vzdy rano rozrobila do maleho plastoveho poharika na zatvaranie (asi 1dl vody) a sice to dlhsie trva, ale nakoniec sa aj tie hrudky same rozpustia, preto je dobre si to rozrobit s casovou rezervou. Zo zaciatku som to davala na lyzicke pred kazdym jedlom a potom v pripade potreby hned ako som zbadala, ze ma reflux alebo koliku. Neskor uz len v pripade problemov, ucinkuje to fakt rychlo a tym, ze je to prirodne nemusi byt ani take striktne davkovanie co sa tyka pravidelnosti. Skratka davali sme, ked bol problem a do 10 minut zabralo.

simona92101
30. máj 2019

@mismor cize 1 tabletku a 1 dcl vody?a potom z toho naberat po lyzicke pred krmenim? Sa mi zda ze dobre odgrgava potom,kedze mala s tym mala velky problem

mismor
30. máj 2019

@simona92101 staci pol tabletky na 1dl, na 2-2,5dl som nasla jednu tabletku, ale to je celkom dost, lebo vsak to dieta tolko nevypije a zabera ten roztok fakt po jednej lyzicke, takze ja som robila len polovicnu davku a robila radsej cerstvy roztok, ked sa minul

simona92101
30. máj 2019

@mismor super dakujem za tip 😉

mismor
30. máj 2019

@simona92101 nie je zač, snad to zaberie ;)

simona92101
30. máj 2019

@mismor zabralo, mala si aj pekne odgrgne aj poprdka,mlieko sa jej nevracia hore dole,este keby sa aj to kakanie upravilo(kaka raz za den s krikom a zelene) tak by som bola najstastnejsi clovek pod slnkom

simona92101
30. máj 2019

@mismor a dakujem velmi pekne 😊

mismor
31. máj 2019

@simona92101 to som rada, treba pockat par dni, mozno sa upravi aj kakanie 🙂 Popripade skusit skombinovat s Espumisanom, nam sa to osvedcilo. Ale zasa nas kakal pekne akurat, ze niekedy len raz za tyzden. Zelenu stolicu mal vtedy, ked bol velmi casto na prsniku, lebo si nevytiahol vyzivne mlieko, ale len to prve predne.

vmatuscinova
31. máj 2019

@milka1533 pozrite sa u.mna v blogu mam clanky ku kolike a inym bolestiam bruska. Podla kolobehu rektalna rutka, spenema stolica a pod., co ste pisali v inych prispevkoch je pravdepodobne, ze Vase babatko moze mat problem s travenim laktozy, co je casta pricina dojcenskych kolik. Tu nezaberu ziadne prdikove kvapky typu espumisan ci sab simplex len doplnenie enzymu laktazy kvapkami ako coliprev. Su drahe no ak je pricina skutocne toto, velmi ucinne. Ako kojaca by ste si mali dat nemliecnu dietu, pozor mlieko je aj v pecive a v nejkej forme skoro vo vsetkych hotovych jedlach, sladkostiach a podobne. Vsetko dobre prajem, V.

lenca1401
31. máj 2019

ak je kojeny niekedy tie probiotiká môžu spôsobiť opak a nie úľavu...a všetko ostate vymenované po case prestane účinkovať.Treba striedať.Pri prvom synovi(tiez plne kojenom)som nespala asi nikdy... stále plakal...Nic mu nepomohlo iba prvé príkrmi a to zacala byť este sranda...Trvalo to 4,5mesiava.Ale prejde to 😊 ale pri druhom som našla super kvapky,alw aj na tie si bruško zvyklo,ale uz som vedela ze striedať.Volaju sa BabyCalm, riedia sa s vodou.Dalej masáže,teplo, cvičenie nozkami,ked je zle tak rektalna rurka.Ale s tym BabyCalmom opatrne,obsahuje fenikel,aniz a aj glycerín (z toho môže kakat).

milka1533
autor
31. máj 2019

@vmatuscinova pffu tak dúfam ze to nebude fakt od mliečka lebo nedávno som mala problémy so zápchou a naučila som sa piť mlieko a mliečne výrobky a zase och obmedziť to bude hrooza.. Ale vyskúšam ďakujem za info 🙂

simona92101
2. jún 2019

@milka1533 ak mate problem so zapchou tak pomaha pit kamilkovy caj

milka1533
autor
3. jún 2019

Baby neviete za aký čas zaberie espumisan bábätku??.. Ja mu dávam týždeň približne kvapky a neskutočne plače.... Ani nekaka a už keď mu pomôžem s teplomerom tak najprv taku kus tvrdší stolicu mal a potom ako hnačku... Skúste mi niečo poradiť lebo ja sa len tak nedokážem prizerať ako sa s tým plačom zajakava :(

simona92101
3. jún 2019

@milka1533 nam espumisan nezabral,pomohli sab simplex,cvicenie a kamilkovy caj

derdia
3. jún 2019

HM nedávate mu náhodou Vigantol?nechce sa mi čítať celá diskusia...ten často spôsobuje kolíky ...ja som dávala infacol tuším ale je drahy....ale ono je to v podstate na jedno kopyto....prostí nafukovanie...musí len vyskúšať ktoré sú pre dieťa najlepšie...

kattky
3. jún 2019

My sme uzivaly espumisam L ale poyom sme presly na sab-simplex no vrlmi malemu pomohol thymianovy krem od firmy just. Hned ako pokozka pri sirovani bruska vsiakla krem, tak bolo dobre

milka1533
autor
3. jún 2019

@simona92101 a to neuškodí bábätku keď budem striedať tie kvapky??...

milka1533
autor
3. jún 2019

@derdia dávam vigantol ale niekedy ho zabudnem dat a aj tak plače krčí sa proste nwm už čo snažím sa nejesť nič také žeby ho nebolelo bruško..

milka1533
autor
3. jún 2019

@kattky skúsim vyskúšať ďakujem 🙂

derdia
3. jún 2019

@milka1533 musíš len vydržať...nejak to zvládnuť...ono to tak letí ako strela,všetko bude zachvilu minulosť...a neboj aj on to zvládne...treba všeličo skúšať aj pupik mastičky našej vždy pomohla...

vmatuscinova
4. jún 2019

@milka1533 ten coliprev ste skusali? Espumissan, sab simplex aj infacol maju rovnaku ucinnu latku, zbytocne sa v nich asi krutit ak neodstranili pricinu.

milka1533
autor
4. jún 2019

@derdia áno ako snažím sa to vydržať ale mne je ho tam ľúto keď vidím ako neskutočne plače :(

milka1533
autor
4. jún 2019

@vmatuscinova nie zatiaľ len biogaiu som skúšala a teraz espumisan..

simona92101
4. jún 2019

@milka1533 vsetko je na rovnakej baze,neuskodi 😉

malinajahoda
4. jún 2019

@vmatuscinova presne ako píšeš 👍, aj u nás to tak bolo.

chrissie_kf
4. jún 2019

@milka1533 coliprev a espumisan ( sab simplex) su na uplne inej baze. A to podla povodu koliky - espumisan śluzi na vyprdkanie, ked je dovod koliky nahromadeny vzduch v crevach. Coliprev je enzym laktaza - ktory stiepi mlieko a do 3 mesiacov mozu mat noektore deti nedostatok tohoto enzymu - neznamena to ze neznasaju mlieko, len sa vyvija este traviaci trakt a po 3,4 mesiacoch to prejde. Zistis to len tym ze vyskusas kvapky ale jeden druh aspon 3,4 dni pouzit az potom vymenit.,

jarabatinka
4. jún 2019

@milka1533 U nás jednoznačne coliprev +probiotiká.

simona92101
6. jún 2019

U nas nakoniec zabrala kupodivu najlacnejsia varianta- kamilkovy caj.vsetky kvapky zabrali len na par minut

kulumulu123
6. jún 2019

@milka1533 nam pomohol baby calm jedine kvapky ktore ozaj zabrali su cisto prirodne bez chemie... Mala az vrieskala od bolesti nic nezaberalo cvicenie, masaz, teply obklad, sabsimplex, espumizan, cajiky na prdy nic!!!!! Zacali sme babycalm a zvrat nastal so dna na den ☺ ale kazde dieta je ine tak neostava nic Len skusat.

Strana
z2