Dokedy majú spávať deti aj poobede?
Ahojte,
od Noveho roka mame taky problem, ze mi dieta nechce spat, stavalo sa, ze mal najprv vecierku az o 11, aj ked som skusala co sa dalo, nechcel spat, tiez poobede som mala problem ho uspat, teraz to riesim tak, ze nema ziadny poobedny spanok, ale zda sa mi to priskoro na take dieta, tak neviem, co robit, ci ho naucit surovo vstavat o siedmej a skusit cely ten rezim posunut, neviem, ...ja som naozaj skusala kadeco, aj vybehany bol poriadne, aj najedeny, nic neplati, je velmi zive dieta a on sa nezastavi...poradte prosim dokedy vase deti spavali poobede, alebo co si o tom myslite...
dakujem!
m.
@katkatt já už bych ho asi zrušila pokud mu pak trvá usnout večer. Já jsem raději když mi přes den nespí a večer jdou bud dřív nebo nejpozději ve 20 hod klasicka než at mi spí a pak straší ještě třeba ve 21, to chci mít klid. Syn má 3 a 3měsíce a ještě mi po obědě spí, ale už ho musím budit jinak by nespal. až to bude jak u vás nebudu ho dávat
Tak u nás se po obědě ještě spí 🙂 Dceři budou za pár dní 4 roky, po obědě teda někdy nespává, když jsme na výletě, na návštěvě, na chalupě, to spát nechce a jak celý den řádí, je schopná usnout v 19 hodin. Když ale spí, což je doma vždycky, tak večer usíná mezi 20,30-21, což je v pohodě. Synovi je 18 měsíců a ten teda bez odpoledního spánku být nemůže. Večer většinou spí dřív než dcera 😉
@katkatt my mame presne ten isty problem, kedysi dcerka zaspavala vecer po 20 hodine aj ked spavala poobede 2-3 bhodiny. Teraz asi od decembra s tym mame problem, lebo vstava sice okolo 7:30-8:00 a ked ide poobede spat tak vecer potom este o 22 nespi, co je prespata.....poslednou dobou uz ,ale sama vravi,ze spinkat nechce a ked nejde tak vecer po 20 zaspi pekne a hned. Obcas sa este stane,ze sa pyta spat tak nenamietam a dam ju aj ked viem,ze vecer bude dlho protestovat........Ak by ti vydrzal hore a nebude vyzadovat spanok tak ho nedavaj, uvidis ako bude reagovat navecer, ci nebude podrazdeny a nervozny a podla toho sa potom zariad s tym spankom 🙂 Je to na tebe ci chces mat klud vecer a vydrzis cely den s nim hore, alebo budes mat klud poobede chvilku 😀

Ahojte, potrebovala by som poradit. Myslite, ze uz mam 2,5 r. synovi zrusit poobedny spanok?? Rano vstava okolo 7,00, doobeda ideme von, ma aktivity, cez obed zaspava podla unavy, ak je vonku dve hodinky, tak zaspi aj 12,30. Ak je menej unaveny, zaspi az okolo 13,30, aj neskor, co je uz dost neskoro. 14,30-15,00 sa ho uz snazim budit. Poobede ma tiez aktvity aj vonku, vybeha sa, vyvetra a aj tak zaspava podla mna neskoro, po deviatej. Posledne tri dni az okolo 22,00. Nehra rolu, ci na obed spi hodinu alebo dve, aj som ho budim po hodinke a na vecernom zaspavani sa to neprejavi. Myslite, ze je lepsie nedat ho spavat alebo mu zachovat ten denny spanok aj za cenu neskoreho vecerneho zaspavania? Na obed zaspava uz dost dlho, niekedy spi sice za 15 min., ale vacsinou tak 30-45 min. mu to trva...