Dôvod plaču dieťaťa v kočíku?
Ahojte, píšem sem teraz lebo už začínam byť pomaly zúfalá 🙈
Mám dvojmesačného chlapčeka a zhruba pred týždňom nastal u nás taký problém, ktorý ma už veľmi trapy. Chodila som s malým na prechádzky, všetko bolo v poriadku, malý prespinkal celý čas, zobudil sa max na dedinský rozhlas ale po chvíľke znova zaspal a v klude som sa s ním mohla poprechádzať.
Minulý týždeň však moja mamina nastúpila na dôchodok, a tak s ním začala chodiť von aj ona a odvtedy vždy keď ho ja položím do kočíka a ideme von sa nevie utíšiť. Najdlhšie som s ním vydržala vonku nejakých 50 minút stáleho plaču. Keď ho vezmem na ruky je všetko v poriadku, aj zaspí behom minúty ale akonáhle ho položím do kočíka tak vreskot na celú ulicu. Avšak keď sa kočíka chytí moja mama, tak do minúty spí aj v ňom.
Nemali ste niekto takýto problém? Alebo by ste mi nevedeli povedať čím to môže byť? Moja mamina vraví, že či nie som stále nervózna ale ja si prídem úplne v klude keď ho chystám, obliekam aj keď vyrazime von, ale už začínam byť z toho ozaj smutná, pretože s ním nemôžem nikam chodiť 😔
@vannyl mali sme to podobne, lenže deti boli už dve a von som chodiť musela, takže nosič nám vyriešil všetky problémy po pár týždňoch sme sa znovu mohli vrátiť ku kočíku 🙂. Vzala som to s úsmevom, že chce byť proste v mojej blízkosti, tak som mu to dopriala
Tak proste nie je kocikove dieta
Mamku neobvinuj, chyba je infe
@vannyl plače a keď ho vezmeš na ruky, tak prestane, lebo to malé babo chce byt so svojou mamou, v jej náruči a pritúliť sa k nej a nechce sa na ňu pozerať z kočíka, no. A pri ostatných sice známych tvárach po tom až tak netúži. Netreba za tým hľadať vždy niečo zložité.
Ja som dávala babo do nosiča a vyriešené. Keď po niečom take malicke túži, chcela som mu to naplnit, to nie sú detské rozmary, ale prirodzene inštinkty, vývoj.
Mozno mu vyhovuje mamin spôsob kocikovania? Rýchlosť? Pohojdavanie? Trasa? Cas?
To vážne si 50 minút kočíkovala plačúce dieťa? 🙈 A akože aký to malo význam pre teba a pre dieťa keď tam celý čas prerevalo? Možno má aj reflux, alebo koliku. Toto si vážne neviem predstaviť, ja som nenechala deti plakať ani 5 minút...
@vannyl kupila by som satkovy nosic a tam bude ticho urcite.. 🙂
Ďakujem všetkým za rady, čiastočne ste ma upokojili, že možno není nejaký problém vo mne len🙂 skúsim nosič, že ako nám to pôjde a snáď sa s ním aspoň takto budem môcť vybrať von 🙂
@taktotedanie nie, vôbec som tým nemyslela, že to kvôli mamine 🙂 to bolo len pre vysvetlenie, nie len pri nej je ticho ale aj pri mojom nevlastnom otcovi, starej mame atď 🙂
@dominikamacakova význam vôbec žiadny to priznávam, že sama neviem čo som si myslela, asi že ho utíšim 🙈
Nemyslím však že by mal nejaký problém. Klop klop mám bábätko, ktoré zatiaľ nemalo problémy s kolíkmi, refluxom, pekne papa aj keď je na um, prvý mesiac mal len troska bolesti bruska, ktoré vždy prešli po masáži bruska…. Mne aj vo vnútri vydrží úplne všade, keby ho posadim na zachod tak tam vydrží sedieť (srandujem samozrejme) 🙂 chcem tým povedať, že je úplne spokojný vo svojej postieľke, na posteli, keď ho položím na hraciu podložku jedine ten kočík je katastrofa

@vannyl my sme to mali podobne, pri mne vzdy reval a zlepsilo sa to az ked mal nejakych 5 mesiacov asi, neviem, cim to bolo, moj muz s nim chodil pravidelne a vydrzal mu tri hodiny pokojne spat, mne zacal plakat uz po par minútach..on s nim ale chodil rychlym tempom, tak mozno na to si navykol, neviem doteraz, cim inym by to mohlo byt