icon

Dva denné spánky 18 mesačnej dcérky

jarmila123
4. jún 2015

Ahojte, máme 18 mesačnů dcérku, stále nám intenzívne spáva cez deň 2 spánky. Ráno pravidelne vstáva tak okolo 6:00, a už o 9:00 sa pýta hajať a to spinká 1a1/2hodiny potom sa pýta tak cca o 15:00 a tiež potiahne 1a1/2, na nočný spánok sa uloží tak okolo 21:00 až 22:00 čo sa mi už zdá trošku neskoro a posledných pár nocí nám dosť nepokojne spinká a často sa budí. Neviem či sů to už znaky k tomu aby som ju skůšala prehodiť na jeden spánok, ktorý by mi asi trošku viac vyhovoval hlavne preto, lebo sa nám ťažko robí program na deň ,vlastne cez deň stále spí. Raz som to už skůšala posůvať doobedňajší spánok, ale bola z toho nej aká rozhodená! 😒

dada7701
4. jún 2015

..tak si to ešte užívaj 🙂 ...moja prešla na 1 spánok v 14 mesiacoch...doobeda spala necelu hodinku a poobede tiež...tak som jej zrušila postupne doobeda a prešla na jeden...má toľko energie..večer tiež chodí spať okolo 22.hodiny a to s jedným spánkom 🙂

dada7701
4. jún 2015

...ešte ma napadlo..po zdravotnej stránke všetko v poriadku ?..nie je chudokrvná, ked je unavená a pýta sa spinkať ?

natalym
4. jún 2015

@jarmila123 A nevydržala by dlhšie hore, aby ráno dlhšie spala a išla potom len poobede. Pomaly jej to poposúvať. Tak pár dní vydržíte.

h2
4. jún 2015

@jarmila123 Ahoj, aj môj syn prešiel z dvoch na jeden denný spánok nejako okolo 18 mesiacov, je úplne normálne, že to rozhodí dieťaťu rytmus. Odporúčam malú uložiť okolo 11, bude už asi dosť unavená, takže je šanca, že bude spať dlhšie a potom už poobede nedávať spať. Večer ale bude už dosť unavená, takže do postele pokojne aj o siedmej. Držím palce, potrvá to zopár týždňov, ale napokon si zvyknete.

natalym
4. jún 2015

@h2 Alebo tak ako hovoríš.

h2
4. jún 2015

@natalym My sme to museli urobiť takto, lebo keby som len synovi zrušila doobedný spánok, tak mi do poobedia nevydrží, videla som na ňom, že okolo tej 11 už je "jeho čas", chvíľu mi trvalo, kým som si zvykla, lebo chcela som, aby najprv obedoval.

natalym
4. jún 2015

@h2 Hej aj mne prišlo logické, že najprv obed a potom spánok, ale veľa detí spí a potom obeduje.

h2
4. jún 2015

@natalym Kým nechodil do škôlky, mali sme to tak, že najprv polievka, potom spánok a potom druhý chod. 🙂

lilimoni
4. jún 2015

Aj u nas pred spankom polievka a potom druhe 🙂 a skus jej posunut skor poobedny spanok 🙂

lucy125
4. jún 2015

Ticho závidim,moj od 9mes. mal iba 1 spanok denne a od 2.5r nespava vobec.napr dnes budiček 4.50h ráno,poobede nespi a teraz ešte nespi,pojde okolo pol 8h spat.

milota164
4. jún 2015

treba skusat , my sme mali v tomto case uz len jeden od 12tej, ale ak ma byt rozhodena tak jej to asi takto vyhovuje.Ak prespi celu noc tak by som to asi nechala tak.

siska53
4. jún 2015

@jarmila123 tak jej vyhovej.. Moja vlastne az do 2r.a 9mesiacov zvykla spavat cez den 2-3,5h.. Co su spolu dva denne soanky tvojej dcery.. Pekne spinkala v kociku.. No raz sa zlakala vrtania a koniec.. Teraz spava ppobede len v skolke ..aj to nie vzdy a ked nahodou zaspi,je to vzdy neskoro a musime ju budit,lebo zas nevie zaspat vecer.. A to som sa tesila(lebo syn bol dost biedny denny spac), ze on zacal chodit do skolky a ja si uzijem konecne aspon 7m.takr nieco,ze dieta poobede spi a ja rozhodnem,co budem tie cca 2hodky robit. No..laly bol aj chory a po 3m.dni,kedy som to aj mala,ked bol zdravy a do skolky chodil,smola.. Takze take nieco ze nuda na materskej velmi nepoznam..

Prosto tvoja (a i moja mala) ma vacsiu potrebu spanku.. 2-3hodiny nie su az tak vela.. Kamoskina spavala od 17 do 5 a cez den doobeda 3-4h,poobed eeste dala daku hodku..a to mala sice len 6m.,no tej malej uz chudokrvnost zistili,lebo to bolo vela hodin spanku i na take male babo..
Ja uz len nostalgicky spominam na casy,kedy prosto okolo 13zahajala kazdy den a vstala tak o 15-15:30.. A ja som sa snazila zatial hrat s malym ci venovat sa domacnosti.

terezka1947
4. jún 2015

@jarmila123 moj potreboval dva spanky snad do 2r,aj ked sa mi kazdy cudoval,nahovaral ma na to,aby som to spojila do jedneho...nedalo sa,skusala som par dni,ale nakoniec som to nechala tak...akurat bol nervozny a nespal mi potom ani v noci
vstaval okolo pol siedmej,o tej pol jedenastej potreboval hodinku spat,isli sme na chvilu von,naobedoval sa,hrali sme sa a okolo pol tretej spanok...spat sme ho davali okolo osmej,pol deviatej...zaspal do polhodiny
teraz je v skolke a vidim,ze mu chyba spanok...