Dvojmesačné bábo nechce spať

domcek1989
26. aug 2017

Prosim o radu. Dcerka ma teraz 2 mesiace a cez den vobec nechce spat. Prvy mesiac zivota spala cez den bez problemov, uspavanie na rukach, pockala som kym bola tuha co bolo cca do 20 minut a potom som ju ulozila a spala 3 hodiny. Potom mala v ustockach soor takze tam bol trosku problem, ten sa preliecil a spanok pokracoval. Teraz mala zas zapal stredneho uska takze cez den spanok ziadny v noci kazdu hodinu hore. No problem je teraz po preliecni uz tyzden. Cele dni je hore a vecer doslova reve ako by som ju drala z koze, trva mi aj pol hodinu kym ju utisim a potom ideme az na papanie a uspavanie, v noci spi super prvy krat 5 hodin, druhy krat 3 hodiny. Ale cez den je to katastrofa...pretiera si ocka od unavy, zyva...sama nezaspi a ked jej pomozem, zaspi na rukach na cca 20 min a ked ju ulozim kdekolvek, vzdy sa zobudi do 5minut. Uz si neviem rady. Nemyslim si, ze 2 mesacn babatko moze byt tak dlho hore, potrebuje spanok. Dakujem za rady.

siska25
26. aug 2017

@domcek1989 Ahoj, mam doma to iste zo synom. Odkedy sme prisli z porodnice doteraz ( ma 2,5 mesiaca) je spanok u nas cez den cca 4 x po 10 minut. A teda raz spi na obed tak 1-2 hodiny, ale musim byt vyslovene pri nom, inak je do 10 minut hore. Vecer ho tiez pracne uspavam.

siska25
26. aug 2017

@domcek1989 Trochu lepsie mi spi v satke na mne, to potiahne niekedy aj 45 min. Ale postupne sa to malicko zlepsuje, aj ked dokopy spi denne menej ako 3 rocny syn. Starsi mi tiez tak zle spavali a zlepsilo sa to okolo pol roka, ked sme presli na dva denne spanky.

majusss
26. aug 2017

ja tiez odporucam nosic alebo satku, mame 3 mesacnu a akonahle ju dam do polohy na rukach ze ju chcem uspat alebo lezmo v kociku ci postielke, hned spusti rev, ale v nosici ci satke zaspi raz dva..nepotiahne nejak extra dlho,cca 45 min, ale aspon to zaspavanie nie je take dlhe ako na rukach...

erinne
26. aug 2017

Nosic/satku jednoznacne. Kiez by som ja bola vedela, ze to existuje pri mojej starsej..

ridilka
26. aug 2017

Taktiež doporučujem šatku alebo nosič a k tomu prso☺️. Ponúkať nie len keď má papať, aj na upokojenie. U našej to krásne zaberalo.

pininka
26. aug 2017

Aj u nas cez obed pospi fajne len ked si lahnem s nou a ked sa preberie hoci aj po dvadsiatich minutach, dam jej prsnik a spime aj tri hodky. Moze to byt u nej aj ten rastovy spurt. My sme tiez vyse mesiace spali blbo a teraz sa to zasa trocha zlepsuje.

domcek1989
autor
27. aug 2017

Skusala som aj manducu, sice mi na zaciatku ako ju do nej vlozim reve, ale utisim ju a po chvilke zaspi. Nechala som.ju hodinu spat a po hodine odlozila bez prebudenia, no po ulozeni do postielky sa o chvilku prebrala. Dnes som.vyskusala.manducu znovu, spala mi pekne 2,5 hodky. Takze z toho usudzujem ze zo spankom problem nema, skor jej vadi, ze ju odtrhnem od seba. Aspon mne tak pride. Keby vedela aspon s nami v posteli spinkat popr.zaspat s pocitom ze som.v posteli pri nej, ale kdeze...