icon

Extrémne naliehavý polročný syn

dejzy10
5. mar 2025

Polročný syn je na mňa extrémne nalipnutý, cez deň nemôžem nič spraviť , akonáhle sa od neho pohnem tak sú vresky. Nevie sa sám zahrať pri každej veci je nervózny hračky len lietajú po zemi a on nič iné nerobí len dvíha ruky a mrnči. Ach ,musím sa posťažovať a zároveň sa opýtať kedy toto skončí ?🥹 samozrejme som rada ,že už si uvedomuje kto je jeho mama a koho potrebuje ale úprimne ja už som unavená, psychicky viac než fyzicky a neviem ako to takto pôjde ďalej. A to bol veľmi dobry , vedel sa zahrať sam aj na 2 hodiny a teraz je to katastrofa. Čo robiť aby sa to nejako zmiernilo? Alebo sa to nespraví vôbec ? Ďakujem za rady a vaše príbehy

Strana
z2
ina2405
6. mar 2025

@dejzy10 idú mu zuby, preto je nervózny. Áno, dá to zabrať. Pre teba je to len nezvyk, doteraz si mala pokojné dieťa. Moje deti prechádzali z kolík do zubov.

lenka567899
6. mar 2025

@dejzy10 fuha vy zákerné ženy dobre ste autorke naložili.. autorka ma zrejme prvé dieťatko a nevie všetko.. aj ja mam polročne babo a sme v tejto fáze ale je to moje druhé dieťa preto to už poznám a je to aj tak náročné.. tieto komentáre sú pre mna dôkaz že ženy si sem chodia vybiť frustráciu.. smutne

juliet86
6. mar 2025

@dejzy10 problem je v tom ze si mala tak exkluzivneho syna. lebo zahrat sa 2hodiny sam tak to je extrem. vacsina deti do 6 mesiacov ak da 10-15min tak to je nadstandard. od dobreho sa tazko odvyka...

svetlonos
6. mar 2025

@dejzy10
ja som ti to nepisala v zlom. Nas prvy mal 4 mesiace, hrozne dlho plakal, bola som na nervy. Odisla som zo spálne poslala tam muza. Doslova som zozrala celé balenie kindercokolad, to maxi. A až potom sa ukludnena vrátila ku nemu.
Len som ti chcela napísať, že tvoje očakávanie a plány ti tie deti uplne rozoberajú, nie ze si neschopna. Da to zabrať a je to o hubu. A to ešte počkaj keď ti začne od rána do večera rozpravat, ze po 5 sekundách aj zabudneš co si chcela! Mbe mus stále len hovoril, to ty sa len nevieš sústrediť! No bol som nimi 2 dni keď som bola odhalená v posteli chora a zrazu ani on nevedel co chcel ked mu dvaja to veci brblali. Dopraj si pauzy, zmen nastavenie a bude lepšie neboj 🙂

dejzy10
autor
6. mar 2025

@juliet86 áno exkluzívny .. ale niektoré matere asi nevedia ,že aj tak malé dieťa sa vie zabaviť samé a nemusí sa pri ňom sedieť. Aj to je súčasť vývinu že objavuje sám a nie je nonstop nalepený na rodičov. Tie ktoré ste si tu vyliečili svoje mindraky sa ešte raz zamyslite nabudúce čo napíšete človeku ktorý chcel len radu,povzbudenie a možno niekoho kto to ma podobne aby vedel že v tom nie je sám. Ja viem ,že sú omnoho “horšie” deti ,kamarátka ma také už od narodenia ,že sa od neho nepohne ale nechápem prečo majú byt len tie zle deti ktoré sa nezahrajú ,ktoré mrnčia, ale také deti ktoré sa sami zahrajú a sú samostatne je pre vás normálne ,že nemysliteľné.

dejzy10
autor
6. mar 2025

@kittykat22 ďakujem za jeden normálny názor a povzbudivé slova. Áno viem,že pre to dieťa sme my celý svet, ale keď už vyriešiš množstvo príčin prečo je taký aký je a on je stále nespokojný aj keď bol “pred týždňom” šťastne spokojne a áno aj samostatne babo ktoré sa vedelo zahrať aj samé ,zrazu nespokojný malý uzlík ,ktorý aj keď si pri ňom sa tak správa tak už naozaj človek rozmýšľa čo ešte je zle. A áno viem ,sú obdobia. Už sme si prežili koliky, spánkové regresie,očkovanie a aj zuby , ale vzdycky to bolo chvíľkova záležitosť a aj napriek tomu,že mal ako novorodenec veľké bolesti bruska tak sa správal úplne úžasne , čo povie aj moja mama ktorá vychovala 4 deti.

nevenka
6. mar 2025

@dejzy10 ja len, ze tie "matere" si si tiez mohla odpustit. Ten prvy prispevok si napisala takym stylom, ze si si to priamo "vypytala", akoby si sa strasne nad tym cudovala, ze uz sa zrazu neprehra sam a "kedy to skonci". No u mna ako zacalo, tak pokracovalo a vystupnovalo sa to druhym dietatom, az som z toho vycerpania ochorela. S bolestami brucha s 1. dcerou do 1,5 roka. Nemohla som sa od nej pohnut do jej 2 rokov, inak vresk. A tu sme. No a potom som mala este dalsie 2 deti. Tak mi ten tvoj vylev prisiel tiez dost usmevny, co uz. Sama vies, ze vzdy bude nieco. Naozaj tu niet inej rady, len vydrzat. Zuby su svina. Idu posledne stolicky stvrtemu dietatu, ma 2 roky a 3 mesiace, tak si to "uzivame". Takze za mna, nikdy sa to neskonci 🙃.

nevenka
6. mar 2025

@dejzy10 a prosim Ta o jednu vec, zmaz si zo slovnika DOBRE A ZLE DETI, v dobrom teraz.

ina2405
6. mar 2025

@dejzy10 tie "matere" si odpusti. Ženy sa tu čudujú, aké si mala doteraz šťastie, že si mala kľudné dieťa a hneď začneš s materami a ja milujem moje deti, aj keď celé dni ryčia a nikdy by som ich nenazvala zlými.

letfenixa
6. mar 2025

Ja by som rada vedela, ako konkrétne sa polročné dieťa dokáže SAMO prehrať 2 hodiny.

barbie2023
6. mar 2025

@dejzy10 ty si úplne mimo celá. Máš malé polročné bábätko , to nemá ustálené žiadne nálady ani povahu ani nič. Pomaly sa zobúdza iba do života a ešte len začne spoznávať svet okolo seba nie to,aby sa sám prehral. Čo akože chces ? Aby to bol hotový človek? Veď ešte aj 30 roční sa menia a vyvíjajú v náladách napr. Bábätko je každý týždeň iné . Jeden deň mu niečo vadí a v iný deň bude kvôli tomu kričať ,že to chce. Výchova je ťažký proces,na ktorý neplatí žiadne meritko. Aj moja mama vychovala 3 deti a ani jeden sme neboli taki ako ja mám svoju ročnú dcéru ,ktorá má taký vzdor ,že by ti vlasy dupľom stali. Proste to je tak. Žiadny deň nie je rovnaký. A už vôbec nie v tomto období do 3 rokov kedy to dieťa sa mení rýchlosťou blesku.

dejzy10
autor
6. mar 2025

@nevenka neodpustím , ako píšu oni budem písať aj ja. Ja som napísala slušne a nie ako nejaká frigidna matka na materskej. Za to,že som chcela vedieť názor a pochopenie som dostala len názory ako z 15 storočia podaktoré. Ďalej nekomentujem.

ina2405
6. mar 2025

@dejzy10 čo má frigidita spoločné s tým čo píšeš?

spenat9
6. mar 2025

Frigidna matka na materskej je super argument 😂 ja osobne si nemyslim ze som ti napisala nieco hrozne ale babatka sa stale menia, to co bolo pred tyzdnom, uz dnes nemusi platit, okrem toho postupne prichadza uz aj separacka, tu tiez najskor babo nema a pride az casom.. ale priklanam sa k tomu ze idu zuby, vtedy babatko z nicoho nic byva z dobreho umrnkane.. ale je to zase len obdobie a pride zase lepsie alebo mozno aj horsie 😂

kittykat22
6. mar 2025

@dejzy10 dovodom preco si z toho taka prec je, ze na to niesi zvyknuta. Ale mozem ti napisat, ze to, ake mas super hodne dieta nie je vobec bezne. Ono nic nezabera preto, lebo mu idu zuby a boli to. Musis len vydrzat. Co pises o tych 4 detoch - tak teraz je ina doba. Kedysi boli 4 deti a boli jasle, rodicia, sestry a bratia a podpora statu. Ale urcite to nebolo jednoduche. Dalsia vec je, ze sa kaslalo na potreby deti - jednoducho dieta revalo tak sa nechalo vyrevat, a ked neprestalo tak dostalo a bol koniec. Nikoho nejake pocity deti moc nezaujimali. Dnes je to ina. Ale ked si porovnas ako vypadali zeny v 30.ke niekedy v roku 89 a teraz, tak ten rozdiel je markantny. Nemozes to porovnavat, bola ina doba. So synom musis vydrzat. Ono mozes robit prve posledne a bude mrncat ak ho bolia cele dasna. Predstav si, ze by tebe rastolo 5 zubov a mama ti kupi pre potesenie tricko a zoberie ta na veceru a mas byt ticho 😂 Asi by si sa na nu pozerala, ci spadla z jahody.

dejzy10
autor
7. mar 2025

@letfenixa deti nemajú hračky ? Nie sú na brušku? Nepretáčaju sa ? Nemajú závesné kolotoče ? Akože neviem teda čo robia vaše deti teda 😃

smejkuskaa
7. mar 2025

Ahoj mamička autorka 🙂 prečítala som si čo ťa trápi, letmo som prebehla niektoré komentáre.
Vidím že sa tu zniesla aj vlna kritiky atď , ale vieš čo ?
Aj moja dcéra bola taká ( teraz má pol roka ). My sme sa ( teda ja) vrátili v 5tom mesiaci. Ona síce nie je extra mojkacia, ale musela som byť s ňou na hracej deke alebo ak mimo deky tak na rukách. Z toho je jasne že neurobíš nič. Spánku boli všelijaké , nedalo sa na to spoľahnúť .
Vieš čo? prešlo to z dňa na deň, prikladám tomu že išli zuby ( nema ešte ani jeden 🤨) + naučila sa nové veci. No asi tá nepotešim , trvalo to asi mesiac .
Moj deň vyzeral takto že ráno vstala a boli sme na podložke , potlm prechádzka a zase to iste , Domácnosť stála. Ak spinkala vedela som čo to popratať , ale do varenia som sa nepúšťala lebo som nikdy nevedela aký dlhy bude spánok. Varila som výhradne keď bol doma partner, on sa je venoval, ja som si porobila. Bolo to viac o psychike . Zlepšenie poznáš keď si povieš no dnes bol lepší deň, potom bude lepší a lepši
Tiež som písala podobne ako ty teraz . Tiež sa mi dostala spŕška komentárov od super matiek, ktoré zvládajú vždy všetko a z konkretnej vety napr že dieta sa hralo samé urobili z toho haallloo a vysmiali má ako sa dieta v takom veku môže hrať samé. Alebo čo som to za matku že hento tamto. Že nie som empatická k dieťaťu a mám mu dať čo vyžaduje . Take ženy volám premotivované matky , alebo doma to majú ešte horšie a majú komplex ktorý si vyvíjajú na som. sieťach a tvária sa múdro.
Viem že je to teraz ťažké , náročné , ale neostáva nič iné len vyčkať , prejde to a v rámci možnosti zapájaj do toho J otca dieťaťa či iných členov. Ak máš možnosť vybehni na hodinku dve tri niekam na kávu s kamoškou, padne ti to vhod 🙂 Držím prsty 🙂 kludne napíš aj ss aj chceš a pokecame o tom viac 🙂

letfenixa
8. mar 2025

@dejzy10 2 hodiny ti hľadel na zavesny kolotoč?
Tie hračky pre polročné dieťa by ma zaujímali, preto som sa ťa pýtala. A nie, náš syn sa ako polročný nepretacal.

kaca222
8. mar 2025

Je úplne normálne, že ťa 6mesačné dieťa vyžaduje 100% času. A ešte veľmi, veľmi dlho bude.
Náš sa teraz začína hrať sám, ale aj tak nás musí vidieť a stále sa niečo dopytovať, má 2,5 roka. Veľa času pred vami, popravde neviem čo si čakala od dieťaťa…

kaca222
8. mar 2025

Autorka, pri všetkých aktivitách, ktoré si vypísala ako “hru” väčšina detí vyžaduje rodiča.. ozaj nie je bežné, aby sa 6mes dieťa hralo samo. Odporúčam čo najskôr prenastavit myslenie.

betulinka1
8. mar 2025

@dejzy10 uz sa nudí. Potrebuje vacsie podnety ako lezat sam 2 hodiny. Je to uplne normalne. Ale 6 mesačný a sam sa hrat. Co ja viem….. nie je to skor necham dieta same dve hodiny a cakam, ze mi da pokoj. Podla mna kazde male dieta potrebuje interakciu a je kopec moznosti ako sa to da. A ty sa este hneváš. Trosku mi je tvojho maleho luto.

dagas
8. mar 2025

Akože človek by ťa aj poľutoval, ale keď tu označíš niekoho za frigidnu matku za to že ti napíše niečo čo sa ti nepáči tak sa sťažuj kamoškám 🫣 .či aj tie už vedia že deti plačú a mama je ich stred vesmíru tak nezdieľajú tvoje opúšťanie sa?

haraburdova
8. mar 2025

Ano, na dobre sa velmi lahko zvyka. Kym bude mat rok tak sa to zmeni este 10x. Moja dcera bola tiez taketo "exkluzivne" dieta. Momentalne ma 15m, sialenu separacku, idu jej vsetky styri ocne zuby naraz. Doma je ticho len vtedy ked ju mam na rukach a to teda uz nie je 7-8 kilove babatko ale maly tazky zivel co aj chce byt na rukach aj mi z nich ide vyskocit a tak dokola. Su to vsetko len docasne obdobia, niekedy to trva 2 tyzdne, niekedy mesiac, niekedy 3 dni. Meni sa to za pochodu. Mne pomohol vitamin B (babka). na nu ma dcera tiez separacku a teda utisit ju ked ide babka domov je iny zahul.

nevenka
8. mar 2025

@dejzy10 no tak si neodpusti a lutuj sa, ake si mala dobre dieta a teraz je zle, ako tie nase, od frigidnych materi. Strasne prijemna osoba si. Vsak sa mamy spytaj, ked 4 deti vychovala, nie? Nevie Ti poradit?

Strana
z2