Felinoterapia / mačkoterapia. Máte skúsenosti?
Ahojte, chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s felinoterapiou alebo tiež nazývanou mačko-terapiou ? Bývame pri Bratislave a hľadám nejaké možnosti prípadne skúsenosti ... Vandička má ADHD a bolo mi povedané, že by jej to mohlo prospieť, ale nikde som zatiaľ nenašla info o takýchto "sedeniach", skúšali sme chodiť na poníka, ale to dcérku moc nebavilo a potom to ostalo iba pri kŕmení veľkých koníkov ... ďakujem za pomoc
dakujem, tesim sa 😉 , ze sa niekto nasiel tak rychlo 🙂
@kvakynka my mame len velmi amatersku skusenost...
mame doma dve macicky / britske lilave/ obe maju velmi kludnu povahu, jedna este prosto aj so sebou da robit vselico... ked pocuje detsky plac tak pribehne a tuli sa k dietatu...
my mame doma romskeho chlapceka z DD a v prvom roku zivota nez k nam prisiel tak si presiel vela zmenami a neistotami a prosto je na no ciastocne ta citova deprivacia vidiet... a veru poviem ti podla mna mu macicky pomahaju...
skludnuju ho ucia ho ako sa chovat k zvieratkam... krotit agresivitu... rad sa s nimi mazna neublizi im... / co napr. pri detoch musim davat pozor aby nekusal atd.../ cica mu aj spava pri nohach a strazi ho...
nie kazda macicka je na to vhodna... musi to mat prosto v povahe...
tie zaciatky boli narocnejsie nez si zvykol ako sa spravat k macicke aby ho mala aj ona rada a prisla k nemu ale stalo to za to ... ked vidim ze ako vie sa spravat k zvieratku s laskou a jemne tak sa to zlomi aj v detskom kolektive ... / ako on ho zvlada ale akonahle nie je nieco po nom tak sa najezi a vystrkuje pichliace.../ resp. ak zacne citit iste nepohodlie napr. hlad smad a tak...
my sme tiez mali male maciatka doma, ale nejak nam vzdy zmizli, nechapem preco :( aj sme ich davali dnu na noc do zadnej budy, kde su odlozene veci na von a hracky, tak tam mali "miestecko" ... ale boli to male macence a deti dost poskrabali :( a detom nie a nie vysvetlit, ze ich nemozu stale len nosit na rukach ... boli to obycajne macicky, mozno by sme mali vyskusat nejake specialne - preto aj hladam nejake rady 🙂
@kvakynka ano s obycajnymi mackami to velmi nejde aj ja mam taku skusenost.... prosto toto su macky normalne s rodokmenom slachtene a oni to prosto maju v povahe .... byt taketo... tiez nie kazde plemeno sa da pouzit...
ahojte 🙂 tak felinoterapia je u nás úplne v plienkach..na SR sa tomu venuje len Petra Moncmann pokial viem je z BA..a to že na felinoterapiu sa používaju len šlachtené mačky je úplna blbosť..práveže na felino sa používajú normálne mačičky z ulice...ja sama mam 4 mačky a pomáhajú mi vo vela veciach..v minulosti som trpela depresiou a uzkostnými poruchami a jedine čo mi pomáha sú moje mačky a priatel..ja chodim s mačičkami ku mojej starkej a starkému ktorým velmo prospieva ich psychike..možem len a len odporučiť mačičku ako terapiu 🙂
dobry den, som mamicka choreho synceka ktory ma tracheostomiui a plucny ventilator, som z kezmarku a chcela by som vediet kde sidli najblisie felinoterapia, chcela by som pomoct mojmu syyncekovi a bola by som rada keby mi dakto poradil kde sa mam obratit a na koho dakujem...........
Dobry den. Nie je pravda, ze na felinoterapiu musi byt macka s rodokmenom ale rovnako by to nemala byt ani macka "z ulice". Hlavne pokial chcete robit felino s detickami, tak k nim treba macicku so znizenym svalovym tonusom. Ta sa necha natahovat a robit so sebou kadeco. Take su ragdoll.
mam osobne skusenosti mackami hovorime im ze su to nase zdravotne sestry liecitelky 🙂 nedavno mi bolo zle zvlastne na hrudniku lahla som si a ona prisla ku mne si lahnut na hrudnik ona to vycitila a tak sme spolu zaspali
@mako5 dodavam ze macky su obycajne jedna z utulku druha na inzerat ... moj syn ked mal horucky, alebo bol chory cely cas pri nom lezali ako psici ..takze neni to o tom ze musia byt neviem ake specialne s rodkomenom totalna blbost !! je jedno aka je samozrejmje nie agresivna , ale casom aj ta macka sa skludni ak jej nie je ublizovane !
my máme 2 kocúrikov 6 rokov. našli sme ich ako malinke mačiatka na ulici, najskor jedneho a potom druhého. Asi sme mali šťastie, lebo sa dobre znašaju, su kastraci. napriek tomu ze sme v bytovke prisposobili sa. pekne vedia čo možu a čo nie, nedriapu záclony ani sedačku. hned od zaciatku sme im ukazali a pochopili.obcas ked chceli driapať ako male mačiatka ospliechali sme ich vodou tak aby nas nevidli a teraz s vychovou nie je problem. vencime ich na balkone kde sa snazim mat vela kvetiniek a zasadenu travu. ked pridem z práce alebo dcera zo školy hned k nám pridu a chcu sa mojkat, alebo ked sedime lezime pridu a mojkaju sa. Dobre hreju, a hlavne ked sme choré tak su pri nas a ohrievaju nás. v posteli nechcu spavat maju svoje miesta na okne alebo v kresle, ale mojkat do postele sa chodia. vedia aportovať a su poslusni. asi to zalezi od toho ako sa k nim spravame. Pred nimi sme mali BIRMU čistokrvnu aj ta bola mojkosko. takže podla mna nezalezi či je cistokrvna macicka, ale aku ma povahu ako každy clovek a kolko lasky sa jej da tak ju vie vratit späť. samorzejme chlpy máme, ved aj nám padaju vlasy, tak častejšie vysavame, ale za to kamaradstvo to stoji.
...joj zabudla som dodat, ze ked mate macicku doma taj ten vztah je intenzivnejsi a lepsie sa poznate. aj teraz jeden kocurik mi sedi na nohach a sleduje co robim a pradie, užasný pocit...
Ahojte, ako felinoterapeutka sa so svojimi kocurmi venujem najma autistickym detom, ale aj detom s inymi pervazivnymi vyvinovymi poruchami. Macky uzasne funguju v mojom zivote uz od utleho detstva.
Moji kocuri su plemena Devon Rex, ktore ma unikatne predpoklady pre felinoterapiu.
Viac sa dozviete na mojej stranke www.felinoterapia.sk (este stale je vo "vystavbe", takze treba navstivit opakovane 🙂 ).
Ake plemeno macky je teda vhodne na felinoterapiu? Devon Rex, Ragdoll alebo este ine?
Kolko asi stoja taketo macky?
@mima9637 ahojte, u nás presne tak isto pomáhaju mojmim synom ,hlavne mladšiemu.
On trpí uzkostnou poruchou
Mačičky ho veľmi dokážu upokojiť.
Nechajú sa veľa mojkať...
Aj mne to veľmi pomáha🥰
Keď sme chorí, alebo je niekomu z nás zle, mačičky si prídu hneď k nám ľahnút, zohrievajú nás, pradú.
Je to úžasne upokojujúce. 🙂
Sú to obyčajné tigrované mačky, akurat jedna je polobritská po ockovi 😉 Sú vymojka é od narodenia
@pokladnik Aj naši kocúrikovia vedia aportovat 😀

@kvakynka ahoj, ja s tym osobnu skusenost nemam, ale bratranec si kupil labradora z jednej chovnej stanice, kde mali aj tie bezsrste macicky, a ten pan co ich vlastni, robi s detmi a s macickami tie terapie a vraj vela vela detickam to pomohlo, a dokonca to tak vycerpava tie macicky, ze po kazdej terapii zvyknu velmi dlho spat´, oni byvaju na juznom slovensku. Myslim,ze za vyskusanie nedas nic a vela detickam to pomohlo 😉