icon

Furt nespokojné 4-mesačne miminko

karakali
25. máj 2021

Ahojte
Už mi to nedá a musím sa opýtať či má niekto podobný problém alebo ako ste to zvládali lebo ja už nevládzem. Mám 4 mesačného syna od malička to bolo večne uplakané a zamračené dieťa všetci hovorili počkajte bude to lepšie ale je to furt iba horšie a horšie. Keď nespí tak furt iba plače alebo fňága som uňho ukazujem mu hračku ale to ke zábava na 5 min a zase začne ..... Na brušku nechce bývať furt sa tak rozčuluje aj do záchvatov ani na chrbte ani na boku ani na rukach nič jedine čo mu funguje tak chodiť sním a to sa kuká ale zastane sa na 20sec a hneď záchvat 😑 podľa lékarky je to iba povaha no vypýtala som sa na neurológiu a budeme sa objednávať aby sme mali istotu že mu nič neni. Fakt už neviem ako ďalej myslela som si že si materstvo budem užívať ale ta chvíľa ešte neprišla. Nosítko nezaberá ako náhle sa zastane je problém takže to neni riešenie v kočíku spí 30 min a potom sa ide dom s revom. Fakt už nevládzem ma niekto podobnú skúsenosť alebo rady?

Strana
z2
makova333
25. máj 2021

@karakali tichy je taky, ze neblinka, ale mliecko sa vracia v pazeraku spät. Moj priberal paradne, velky chlapisko, brusko mäkke. A tiez bol stale hladny. To som si myslela. Nebol. Ked prestal jest zacalo mu travit a vtedy mal bolesti, tak si stale pytal jest, lebo vtedy necitil bolest bruska. Samozrejme, toto nemusi byt tvoj problem. Ja len proste odvtedy neverim, ze male dieta vela place lebo povaha. Spokojne babätko nema preco plakat nadmerne.

majamat
25. máj 2021

@karakali pri kolikach nemusi byt tvrde brusko, skor je bolestive.
a pri refluxne dieta nemusi chudnut. moja priberala, obcas aj 1kg za mesiac. uz v porodke vypila 100ml. ked zacinala 3m vypila uz 180ml, ale museli sme jej mleiko regulovat, lebo nam prilis zacala grckat. dali sme to na 160ml,a le zas pytala castejsie.
v tom obdobi sme zacali pouzivat Nutriton a vdaka nemu jej bolo lepsie. a paradoxne odvtedy pila dlho rovnaku davku mlieka. uz nezvysovala. akoby pila vela mlieka koli tomu, ze ju zaha palila. potom od 4m presla opat na davku 180ml a pri nej uz vydrzala do 6m, potom este vypila 200-220ml,a le ked sa rozbehli zubky, tak uz mlieko obmedzovala. no vtedy uz bola na prikrmoch, takze to nevadilo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
karakali
autor
25. máj 2021

@elizabet173 ja žijem v čr mamina je na slovensku vnuka si videla prvý krát keď mal 3 mesiace kedže korona ..... Kamarátky tu nemám iba jednu ta si ho raz za 14 dni vezme na 4 hodiny.... Chlap chodí domov o 6 večer a to ešte robí okolo domu máme novostavbu je tu jeho mamka ta pomôže ale neni to tak ako keby som tu mala svoju 😑 a príkrmi na umelce sa detom začínajú dávať po kúskoch od 4m kojením od 6m.. lekarka povedala že môžme začať tak sme pomaličky začali po pár lyžičkách pred mliekom

makova333
25. máj 2021

@majamat presne tak. Nas predtym ani na gastro nechceli vysetrit, ze pribera vela, to nebude mat suvis. Je to taka zauzivana paradigma, ze pribera je to v poriadku. Ale bol to len zacarovany kruh. Ako sme presli na mlieko, ktore mu vyhovovalo prestalo aj ten zacarovany kruh jedenia a priberania.

majamat
25. máj 2021

@makova333 my sme ani na gastre neboli, po tom, co sa dcera dusila, poslaal nas pedina na sono. mali sme dat malej predtym mlieko a po chvilu urobili sono, reflux sa nepotvrdil. ako naschval, co inokedy grckala aj s Nutritonom a este viac bez neho, v ten den dostala mleio bez Nutritonu a negrckala vobec. celkom divne. no co, Nutriton sme si kupovali a nejak sme to prezili. mame to za sebou,a le bolo to narocne obdobie. a este ten stres,c is a nam dieta nezadusi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sruma
25. máj 2021

@mamamasama akoze toto je koment od “super” matky. Kazda mama je super, len niektora to ma tazke a niektora nie. Vsetky sme si rovne. Ty hrdinka ja by som rada videla teba keby mas take dieta!!!

Autorka neboj to prejde. Neviem ti dat radu bohuzial. Mam prve dietatko a to je spokojne a bezproblemove zatial. Len prajem vela sil a ako kazdy hovori asi len pockat 🍀

linda117
26. máj 2021

Ak sa vylucia problemy s bruskom atd, tak mas pravdepodobne len narocne dietatko. Mozno potrebuje vela kontaktu ked sa chce stale nosit. Moja dcerka bola presne taka, niekedy aj cely den v nosici, teraz ma rok a 4 mesiace a stale je "nervoznejsej povahy". Ked sa smeje, tak naplno, je ako slniecko ale ked sa jej nieco nepaci alebo je nervozna dost hlasno to dava najavo, nie je ziadne kludne dietatko. Treba hlavne trpezlivost a casom to bude urcite lepsie. U nas sa to trochu zlepsilo ked zacala sama sedkat, lozit... inak casto si myslime ze su deti "zle" ale moze ich nieco trapit a kedze to nevedia povedat tak len placu a my mozeme len hadat.. ci uz rastuce zubky, alebo ich nieco tlaci, je im teplo atd. Niekde som citala taky vtip ze keby babo vedelo hovorit tak by povedalo- mami, naco mi pchas ten cumel, ved ja placem preto ze ma svrbi chrbatik 😃 A dalsia mudrost ktoru som citala - z deticiek ktore boli ako babatka stale nespokojne vraj vyrastu velmi empaticki ludia 😊

monikazaharova
12. mar 2022

@karakali myslim, ze porod a ,, náročné,, dieta spolu úzko súvisí

gabikamk
6. feb 2023

@karakali dobry den, mam rovnaky problem. Vyriesilo sa to u vas?

Strana
z2